keskiviikko 10. elokuuta 2016

R sana

Tiedättehän sen sellaisen odottavan, kutkuttavan fiiliksen vatsan pohjalla. Olet ihan jonkun uuden ja ihanan äärellä, mutta vielä hiukan varovaisena sillä pelkäät kaiken menevän jotenkin rikki. Saat itsesi kiinni hymyilemästä hassusti ja tuijottamasta tyhjyyteen mittaamattoman ajan. Kaikki on jotenkin kauniimpaa, värit kirkkaampia, ihmiset ystävällisempiä, ilmakin kevyempää hengittää. Askel on kevyt ja energiaa on niin paljon, että jos maailmassa ois kahva niin ylös sen nostaisit. Se on odotettu, hartaasti toivottu tunne ja se on nyt tulossa mun kohdalle. MUN kaikista maailman epäonnisista. Sille tunteelle on sanakin mutta se on vielä liian iso sanottavaksi ääneen, toivottavasti jossain vaiheessa, ehkä piankin. Nyt on kuitenkin hetki nauttia juuri tästä ajasta. Siitä että minä saan olla juuri tässä, miettimässä näitä asioita omalla kohdallani, mielessäni joku jota ei tarvitsekaan ajatella sydän syrjällään vaan täynnä iloa, odotusta, toivetta, kaipausta ja haluakin. Shh... ei puhuta tämän enempää, ei vielä tässä vaiheessa.

Sydän pakahtumaisillaan, Sartsa

tiistai 9. elokuuta 2016

KESÄLOMAILUA

Nyt kun kesä mennyt on, syksy saapuu... lauletaan laulussakin ja niin se kyllä nyt tuntuu olevan. Kelit on sen merkkiset ja huomenna on aika koululaistenkin palata taas koulun penkille. Mulla on ollu kyllä ihan kohtuullisen mukava kesäloma. Ehkä jopa paras pitkiin aikoihin.

Mä vietin kolmisen viikkoa Villen kanssa lomaillen tuola maaseudun rauhassa mun vanhempieni luona. Tais olla jotain heinäkuun puoliväliä kun mä vaan kerta kaikkiaan kyllästyin kotona notkumiseen ja sain idean mökille lähdöstä. Kamat kasaan ja matkaan. Piti olla vaan pari yötä mutta se venyi ja venyi sitten kumminkin pariksi viikoksi, ylikin.

Oli todella rentouttavaa tuulettaa sillä hetkellä kohtuullisen jumittavassa tilanteessa olevaa ajatusmaailmaansa. Sellanen fiilis, ettei oikein tiennyt minne mennä ja mitä tehdä. Sai vaan nauttia hiljaisuudessa ajatusten hiljaisesta virrasta päässään. Jokirantamaisemissa tuli kyllä istuttua ilta jos toinenkin ja pohdiskeltua syntyjä syviä. Jollain tapaa parantaa kipeää sieluaan.

Tälläisissä esimerkiksi

Monena iltana tein myös kävelylenkkejä ja pyöräilin lapsuudesta tutuissa maisemissa. On ihmeellistä miten erityisesti tuoksut saavat palaamaan ajassa taaksepäin erinäisten muistojen äärelle. Mä olin monta kertaa Sartsa alle 10 vee kun muistelin kaikkea mitä lapsena touhuttiin. Luonnonkukkien keräilystä, pyöräilyn kautta ympäri kylää aina siihen miten vietettiin joessa lähes kaikki kesäpäivät. Kahlaten ja välillä kiviltä toisille hyppien. Se oli sitä pitkien kuumien kesien aikaa.

Yhtenä iltana pyöräilin kuvausretkelle vanhalle myllylle joka kylältä löytyy. On muuten vielä täysin toiminnassa oleva mylly.

Vanha mylly kertoa voi monta tarinaa..
Siinä mun tsygä :) 

Siinä sitä maalaismaisemaa 

Näitä samoja kyläteitä on lapsena kuljettu ristiin rastiin

Kuten kuvasta näkyy niin saimme lomailla oikein perinteisissä kylämaisemissa ja mahtavissa keleissä. Yhtenä iltana taivas tuntui olevan kun tulessa:



Näiden lomaviikkojen aikana mä pelkästään käväisin kotona pari kertaa. Naapuripitäjässä piipahdettiin välillä isommalla uimarannalla lasten kanssa, markkinoilla ja päästiinpä jopa tervahaudalle. Monipuolinen loma siis takana. Villekin tykkäs kun sai uida silloin kun halus ja mennä kalaan sillon kun halus. Vähän piti saada pärisyttää tietty mopollakin ja tietty pyöräillä hurjat määrät joka päivä. Mä kysyinkin Villeltä että onko äitin kans vähän tämmöstä köyhän lomailua niin poika rakas sanoi ettei olisi tiennyt mitä muutakaan olis toivonu lomalta. Vaatimaton pikku rakas.

Seuraava minilomani suuntautui sitten Vaasaan jossa vietin viikonlopun ihanan ystäväni luona. Oli kyllä todella mukavan rento viikonloppu kerrassaan ja kaikenlaista ihmeellistäkin mahtui tähän viikonloppuun kun elämääni putkahti uusia tuttavuuksia. Mutta tässä vähän ihanan lenkkireitin varrelta kuvatuksia:

Mä sitten tykkään metsämaisemasta

Lenkkikaverit Siru ja Bertta <3 

Tämä silta kertoi tarinaa

Kaverilla oli mukava terassi jossa sai paistatella kuumassa auringon paahteessa:

Varpaita ei palellut ainakaan

Herkutellakin piti... tietenkin!!

Oikein mukava viikonloppu oli kaiken kaikkiaan. Kävi lomasta tämäkin oikein hienosti. Samalla saatiin tehdä tulevat matkasuunnitelmat valmiiksi, sillä Marmaris kutsuu ihan tuota pikaa..

Virallinen kesäloma päättyi tähän viikonloppuun ja siitä asti oonkin sitten ollut työtön, mikä tuntuu todella kurjalta. Jotain töitä on pakko löytää tuon loman jälkeen sitten viimeistään. Toivotaan parasta.

Viime viikonloppuna sitten rokkasin kolme päivää Vauhtiajoilla Seinäjoella. Kelit ei olleet nyt ihan sitä mitä olis odottanut mutta sateesta huolimatta joka yö meni kolmeen-neljään asti keikkoja fiilistellen, tanssien, syöden, juoden ja jutellen.


Torstaipäivän look oli sateen määräämä
 Torstaina vietettiin 8 tuntia festarialueella ja fiilisteltiin keikkoja eturivistä Roope Salminen ja koirat, Anssi Kela ja Miljoonasade. Ysärilavan puolellakin käväistiin vilkaisemassa Mr. President ja E-rotic sekä Matti Airaksisen show. Sitten vielä Apulanta päätti illan . Oli kyllä mukava ja tanssintäyteinen ja hikinen iltapuhde. Illan mittaan satoi ihan kaatamalla mutta se ei menoa haitannut.

Tokapäivän outfit..kertakäyttösadetakki vaan päälle
 Toka päivän kaverin kans meno oli vähän toisenlaista joten keikoista näin vain Kaija Koon. Muita katottiin sitten kauempaa. Menoa ja meinkinkiä oli ainakin kaverilla, hätinä perässä pysyin.
Kolmannen päivän look
Kolmantena päivänä lähdettiin vähän isommalla porukalla ja mua harmitti että mentiin vasta niin myöhään että Happoradio jäi kattomatta. Monien mutkien kautta saavuttiin pelipaikalle vasta kohtuu myöhään ja kun vauhtia oli tälle iltaa tilattu juomien muodossa niin aika pitkälti aika kuluikin anniskelun puolella.

Että näin :D 
Katottiin J. karjalaisen ja Popedan keikat alusta loppuun. Kunto riitti kuin riittikin loppuun asti.

Mutta veronsa se vei ehdottomasti:

Uni maistui kyllä

Siinä sitä mun kesälomaa pikkasen tiiviissä paketissa. Tuossa siis syy minkä takia ei tekstejä oo tässä nyt oikein tullut. En oo ollu juuri kotonakaan.

Palaillaanpa taas säännöllisemmin tästä lähtien
<3 Sartsa