maanantai 25. toukokuuta 2020

VANHAN MYLLYN KOTIELÄINPIHA MUURAMESSA

Eilen pääsin viettämään ihan täydellistä kesäpäivää ystäväperheen kanssa. Miehet lähtivät kalareissulle ja me naisväki jäätiin lasten kanssa omiin juttuihimme.

Päätettiin sitten lähteä pyöräillen läheiselle Vanhan myllyn kotieläinpihalle. Siinähän sitä itselleni olikin ensimmäinen rasti suoritettavaksi että pääsen pyörän selkään ja pysyn sillä pystyssä. Etenkin kun ajoin ekaa kertaa kokonaan käsijarrullisella pyörällä. Alussa hiukan hirvitti mutta pakkohan se oli lähteä matkaan vaan rohkeasti. Ja hyvin meni lopulta. Muistin myös vuosien tauon jälkeen miten mukavaa pyöräily onkaan. Ostoslistalle taitaakin nyt tulla uusi pyörä.

Tuo Vanhan myllyn kotieläinpiha oli todella ihana paikka. Kurkkaa vanhan myllyn kotieläinpihaan täältä  Nimensä mukaisesti paikka oli vanha mylly ja sen pihapiiri. Mikä ihaninta niin paikkoja oli kunnostettu niin mahtavasti että itse myllyyn pääsi sisälle aistimaan vanhan ajan tunnelmaa. Siellä saattoi sielunsa silmin nähdä miten kylän isännät ja emännät on olleet jauhamassa satoa jauhoiksi. Pihapiirissä eli myös paljon eläimiä. Oli mm. karitsoja mahat pullollaan odottavat lammasmamat Pirkko ja Leena kolmen kaverinsa kanssa, kanikaverukset Maltti ja Valtti, aasiäiti lapsukaisensa kanssa sekä Ossi kukon luotsaama kanalauma.



Ossi kukko oli vähän kiukkuisella tuulella


Aasi
Kaikkia eläimiä sai vapaasti rapsutella ja ne tulivatkin ihan mielellään lähelle. Eläimet asuivat lampaita lukuunottamatta ulkorakennuksessa joka oli täysin kunnostettu.


Pihan perälle johti polku ohi rantasaunan joka sijaitsi ihanan puron äärellä. Polku puolestaan johdatti kohti sepän pajaa missä vanhalla taontapaikalla sai tehdä makkaratulet. Kuten sitten tehtiinkin koska meillä oli suolapalana paketti makkaraa.

Siinä on joskus tulella tehty jotain muutakin kun paisteltu makkaraa


Sepän tarpeilta
Sepän pajan takaa lähti söpö pieni luontopolku joka käytiin kans kiertämässä.


Rentukoita oli ihan hirveesti

Tämä kuva tais olla siitä saunan vierestä

Talon omistajapariskunta oli kyllä tehnyt mahtavan homman tilansa kanssa. Kaikki paikat oli kunnostettu niin pieteetillä ja ajatuksella että silmänruokaa oli siellä sun täällä.


Suosittelen ehdottomasti viettämään kivan kesäpäivän rauhallisessa maalaismaisemassa ja tunnelmassa mikäli Muuramen suunnassa aikaasi vietät muutenkin. Me saatiin kolmisen tuntia kulumaan todella helposti.

rakkaudella,
Sartsa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti