keskiviikko 14. huhtikuuta 2021

SOMEKIUSAAMINEN EI OO KOSKAAN OK

Mä meinasin jo aiemmin kirjoittaa tästä aiheesta ja sitten kuitenkin ikäänkuin päätin etten kuitenkaan viitti. Tähän asiaan kuitenkin törmää tänä päivänä niin todella paljon että haluan sittenkin tarttua tähän. Somekiusaamiseen siis. Ja oikeastaan välillä tuntuu että kiusaaminenkin on liian laimea sana sille inhottavalle käytökselle mitä ihmiset toisiaan kohtaan tuolla somen ihmemaassa harjoittavat. Syy miksi mä halusin tähän nyt oman näkemykseni tuoda on ihan pieni omakohtainen kokemus. Aivan mitätön mutta kokemus silti joka ravisutti miettimään tätä maailmaa.

Voisin taustoittaa omaa mielipidettäni sen verran että oon lähtökohtaisesti sitä mieltä, että vaikkapa facebookissa (mikä on tämä meidän vanhusten temmellyskenttä) jokainen voi laittaa omille sivuilleen oikeestaan mitä vaan. Jos nyt ajatellaan hyvän maun rajoja niin joo ei tietenkään tarvittis ikinä ketään tahalleen loukata mutta siis joo, siinäkin vaan näyttää tyhmyytensä hän jonka sivuilla kyseinen asia seisoo. Mä en ittekään aina jaksa kaikkien päivityksiä välttämättä lueskella ja todella usein ihmettelen sitä miten huonosti voi aikuiset ihmiset käyttäytyä toisiaan kohtaan. Ja sitä että miksi pitää lueskella juttuja jotka ei ole mitenkään itteä lähellä tai mistä ei yhtään tykkää. Ite ainakin skippaan sumeilematta kaikki sellaiset telkkariohjelmat, lehtijutut tai juurikin somepäivitykset joista en jaksa kiinnostua. Mulla ei mielenkiinto en halua käyttää aikaa asioihin joista tuun pahalle tuulelle tai jotka ei anna mulle mitään. Facebookissa silti jokainen voi laittaa OMILLE sivuilleen ihan mitä mieli tekee. Ei tarvi anteeksi pyydellä vaikkapa koiran kuvilla tai käsitöillä pommittamista. Jos joku asia on sun juttu tai vielä enemmän intohimo niin anna palaa vaan. Sun elämä täyttyy niistä asioista joista sä tykkäät, samoin some ja jos mä en tykkää samoista asioista niin skippaan yli vaan. Silti niin monet ihmiset kattoo parhaimmaksi kommentoida todella ikävään sävyyn jonkun henkilön somessa. Haukkua joko koko henkilön pataluhaksi tai vaan mollata kaikkea mistä sinä tykkäät. Miksi? Anna olla vaan.

Oon aika usein tuntenut sääliä ja sympatiaa jotain julkkista tai mediapersoonaa kohtaan siitä kaikesta paskasta mitä he saavat niskaansa. Muutaman somepäivityksen ja kuvien perusteella ihmiset olettavat tuntevansa kyseiset ihmiset henkilökohtaisesti ja niin läheisesti että pystyvät oikein hyvin arvostella heidän elämäänsä tai valintojaan kaikkien edessä. Aivan oikeasti ventovieras ihminen lytätään maan rakoon usein juuri silloin kun hän on muutenkin heikoimmillaan. Silloin kun elämä on mennyt jo muutenkin pirstaleiksi tai on sattunut jotain kurjaa. Jotain sellaista joka meidän tavisten elämässäkin aiheuttais vaikka morkkista tai häpeää tai muuten vaan satuttais niin pirusti. Jos mä kuvittelen siihen sitten vielä jotkut lööpit kirkumaan musta asioista joissa ei välttämättä oo mitään perää ja ihmiset tuomitsemaan mut noitten juttujen perusteella niin mä en oikein tiedä mitä siitä kaikesta pitäis ajatella. Toisaalta ajattelen vaan sitä mediapersoonaa että voi raukkaa mihin on joutunut. Toisaalta ihmettelen mikä ihmeen hinku ihmisillä on nimenomaan päästä vaan julkisuuteen. Keinolla millä hyvänsä. Joskus pyörittelen itte silmiäni ja suureen ääneen ihmettelen jonkun julkkiksen ajatuksia tai toilailuja mutta ei mun tulis ikipäivänä mieleenkään lähteä julkisesti lynkkaamaan ketään. Se, että mä menisin jonkun henkilön someen, josta en yhtään tykkää ja asiakseni vaan haukkuisin hänet idiootiksi ja toivottaisin mielipiteineen hevonkuuseen, ei tuu mieleenkään. Yhtä paljon kun ei tuu mieleen korjata jonkun toisen mielipiteitä tai olla besserwisser jonka elämäntehtävä on hoidella tieltä eksyneitä typeryksiä takaisin oikein ajattelevien ja toimivien kirjoihin. Koska minä itsehän tiedän mikä on oikein ja miten kuuluu elää. EI!! Kukaan ei ansaitse sitä että häntä julkisesti solvataan omassa somessaan. Hiukan eri asia on jos jollain yleisellä palstalla heitetään mielipiteitä puolesta ja vastaan niin sitten voi ehkä vähän kärkkäämmin tuoda esiin omaa agendaa mutta ei silloinkaan tarvi mennä henkilökohtaisuuksiin ja huoritella jotain koska hän nyt ei kerta kaikkiaan ymmärrä miten airfryerilla kuuluu kokkailla asianmukaisesti tai että hiusten kihartaminen tänä kesänä on so last season. Mihin on hävinnyt sivistynyt, ei kun ei edes se, vaan ihan tavallinen ihmisten välinen asiallinen kanssakäyminen. Ja se, että asiat voi riidellä mutta ei se tarkoita että ihmisten pitäis.

Tästä tullaankin siihen miten mä oon saanut kokea oman osuuteni, ihan ekaa kertaa tälläisestä somekäytöksestä. Laitoin siis omalle facebook tililleni päivityksen viime viikolla aiheesta korona. En oo siitä kovin paljoa halunnut tai jaksanut kommentoida mutta mua alkoi jurppia tosi paljon se, että median uutisointi on niin kovin kirjavaa. Saattaa olla joku uutinen ja tunnin päästä sen saman asian esittää joku toinen taho eri näkövinkkelistä ja hommat on aivan päälaellaan. Laitanpa tähän alle kyseisen päivityksen.



Tähän päivitykseen päätti sitten tarttua eräs vanhempi herrasmies joka toki oli mun kaverilistalla koska mulla ei ole avoin fb profiili. Hän haukkui mut ja muutkin näin ajattelevat tolloksi ja ties miksi koska ei nyt hänen mielestään ymmärretä selviä ohjeita. Jotain diibadaabaa. Mä otin vaan huumorilla tämän ekan kommentin sillä tiedän kyseisen ihmisen olevan todella kärkäs sanomaan, etenkin mitä tulee tälläisiin politiikkaa vähänkään sivuaviin aiheisiin (tämä oli kuulemma sellainen) ja että hän on muutenkin sellainen mörökölli. Annoin puolihuolimattoman vastauksen siitä miten tollona on hyvä olla jne. Yllätykseni oli melkoinen kun sama tyyppi päätti vielä uudelleen kommentoida mulle sillä kertaa haukkuen idiootiksi. Mulla meni tunteisiin yllättävän paljon ja poistin ekaa kertaa ihmisen kaverilistaltani. En halunnut olla moisen tyypin kanssa missään tekemisissä sillä tiesin että monet mun ystäväni ja tuttavani jotka mun päivityksiä lukevat pahoittavat mielensä myös tälläisistä kommenteista. En halunnut mielipahaa enää itselleni enkä muillekaan. Niin paha mieli ja järkytys tuli päälle tuosta kaikesta että itkuhan siitä tuli. Tässä kohtaa mä mietin noita julkkiksia jotka oikeasti joutuvat paljon pahemman kohtelun kohteeksi päivittäin, että miten he jaksavat sellaista. Vaikka mullakin kyseinen ihminen oli sillä tavalla tuttu että tiesin hänen tapansa olla ja elää niin silti satutti. Ei kenelläkään oo oikeutta tulla MUN someen haukkumaan mua yhtään miksikään. 

Yritetään siis olla vähän kiltimpiä toisiamme kohtaan. Annetaan olla jos asiat ei miellytä. Ei se haittaa vaikka pitää mölyt mahassaan, se on ihan ok. Rakastetaan enemmän kun vihataan. Usko pois se on paljon kivempaa.

rakkaudella,
Sartsa



sunnuntai 11. huhtikuuta 2021

KORONARETKEILYÄ LÄHITIENOILLA, KOHTEINA ALAVUS JA JÄMSÄ

Meidän keväiset koronaretket sai jatkoa taas tänä viikonloppuna. Tää on aivan parasta hommaa kun ei tarvi yhtään miettiä mitään koronarajoitehommia eikä koko ajan olla maski päässä vaan voi hengitellä raikasta keväistä ilmaan. Nauttia siitä kun luonto todellakin on myös herännyt kevääseen. Mulla on töissä kaiket viikot jonkunlainen ahdistus tämän taudin takia. Niin väsynyt ja tympääntynytkin kun oon tähän koko tautiin niin se aiheuttaa ehkä vaan enemmän ahdistusta mitä pidemmälle mennään kun että asenne muuttuis jotenkin välinpitämättömäksi. Oon aina vaan tarkempi käsinpesun kanssa ja käsidesiä yritän käyttää edelleen vaikka mun kädet on ihan vereslihalla. Sananmukaisesti. Mulla on ollut kädet molemmilta puolilta ihan auki, ihottuman tyyppisesti. Silti mä oon halunnut tehdä kaikki toimenpiteet niin etten mä saisi tuota tautia ja ennenkaikkea etten sitten tartuttais keneenkään. Onneksi on paljon tälläistä mukavaa puuhaa jota voi tehdä aivan miettimättä maailman kurjuuksia.

Eilen me ei oltu suunniteltu mitään tekemistä sen kummemmin mutta aamupalan jälkeen kun molemmat vaan haahuili eestaas kotona osaamatta tarttua mihinkään, oli aika selvä että jonnekin on lähdettävä. Sanomatta mitään molemmat osasi lukea toista niin että alta aikayksikön retkireput oli haettu esille. Tovi mietitiin mihin suuntaan lähdettäis ja mä ehdotin päiväretkeä ihan tähän lähiluontoon. Meillä on upeita retkipolkuja tuossa keurusselän rantaa seuraten ja maisemat joita sopii ihailla. Akin veri vetää yleensä enemmän jonnekin kauemmas. Lopulta me päädyttiin sitten lähtemään vanhimman tyttäreni Jennin luo Alavuden maisemiin. Pakattiin reppuun vermeet nuotihommia varten, kuten aina, mutta keittelin termariin myös kahvit ja Jenni oli luvannut ostaa kahvipullat. 

Ilma oli ihanan keväinen ja heti ekana päätettiin lähteä päiväkahville Tusan lasikodalle joka sijaitsee uimarannalla. Aika näyttävä ilmestys. Tämmönen paikka Siinä kodan viereisellä notskipaikalla oli porukkaa mutta kota itsessään oli tyhjä joten saatettiin mennä sinne kahveinemme. Yllätys oli että kota oli lämmitetty joten takin sai heittää sivuun. Samalla kun juotiin kahvia niin saatiin nauttia nätistä maisemasta.


Ihana näkymä

Pöytä on katettu (:

Sadepilvet kerääntyivät horisonttiin..

Kahvittelujen jälkeen päätettiin harrastaa vähän geokätköilyäkin pitkästä aikaa ja otettiin suunta tänne
eli Pahajoen sillalle ja kosteikkopolulle. No tähän aikaan vuodesta kosteikko oli päässyt kyllä paisumaan niin leveälle että eipä siellä mitään polkua juurikaan näkynyt saati että ois voinut kiertää mitään lenkkiä. Päädyttiin sitten bongailemaan lintuja joita kyllä uiskenteli runsain joukoin. Viime vuonna alkanut bongailuharrastus on siis saanut tulta alleen myös tänä keväänä. Kovin juttu on ollut pohjanmaan reissulla bongatut merikotkat jotka nähtiin aivan yllättäen pellolla haaskan kimpussa.
Tällä kertaa saatiin vähän rakeitakin niskaan mutta se ei meitä haitannut.

Siinä se polku olis

Ihana, ihana kevät

Kaarisilta

Ei raekuurosta enää kuuloakaan

Sorsia taitavat olla...

Tuntui hyvältä saada kevätaurinkoa kasvoille. Käytiin vielä pari geokätköä hakemassa keskustan liepeiltä ja sitten pikaisen kauppareissun jälkeen takaisin Jennin kämpille tekemään ruokaa ennen kotimatkaa. Olikin tosi iso yllätys kotimatkalla että tiet oli aika liukkaat pakoitellen. Toisaalta mietittiin että sitä se raekuuro tietenkin ties, ilman kylmenemistä. Kotiin päästiin kuitenkin kunnialla yheksän aikaan illalla. 

Päätettiin heti illalla että tänään lähdetään myös liikkeelle koska oli luvattu hyvää keliäkin. Tarkoituksena oli käydä ainakin Jämsässä Juveninkoskella kattelemassa miten kovaa siellä koski pauhaa. Ja pauhasihan se. Täältä lisäinfoa paikasta

Komiat oli kuohut..

Katutaide meets luonto


OI ihana valo



Hetken aikaa mietittiin mihin suuntaan lähdettäis seuraavaksi. Tarkoituksena oli muitakin koskia lähteä kattelemaan mutta sitten tultiin siihen tulokseen ettei lähdetä kuitenkaan mihinkään kauemmas tällä kertaa joten päädyttiin sitten geokätköretkeilemään Jämsässä. Haettiinkin parikin kätköä joista toisessa päästiin tutustumaan mm. Jämsän upealla paikalla olevaan kirkkoon. Tää olikin tämän vuoden eka kirkkobongaus. Talven ajan ollaan annettu tämän harrastuksen olla rauhassa sillä kirkkojen pihapiirit on niin paljon nätimpiä kesällä.

Tän vuoden eka kirkkobongaus

Kirkon portailta komeat lukemat

Ekat leskenlehdet


Kaiken kaikkiaan oli tosi mukava viikonloppu ja poskipäitä kihelmöi kivasti kevät auringon lämmittävä vaikutus. Hyvä mieli ja fiilis. Kaukana kurjuudet.

rakkaudella,
Sartsa














lauantai 10. huhtikuuta 2021

POSITIIVISTEN VIBOJEN VIIKKO

 Kevät etenee. Ei oo tuntunut missään vaikka välillä on heitellyt märkiä rättiä vasten kasvoja. Elämä kokonaisuutena näyttäytyy mulle tällä hetkellä oikein leppoisana ja hyvänä. Oon siitä kiitollinen että tämä moodi on jatkunut nyt jo hyvän aikaa huolimatta siitä mikä tilanne siellä töissä esimerkiksi on ollut. Aiemmin, etenkin tuolla syksyn puolella, työ määritelli aika paljon sitä millainen oma jaksamisen tilanne on. Mulle on edelleen mysteeri se, mistä mä sain tämän boostin tuohon työhommaan niin että kuormittavuus laski aivan oleellisesti. Oliko se vaan jälleen kerran niiden itteni kanssa käytyjen ,tiukkojenkin, keskustelujen tulosta. Niitten joissa tarvi aivan oikeasti läpsiä itteään henkisesti poskille että nyt heräät jo tähän tilanteeseen ja teet jotain. Vanhasta hyvästä tottumuksesta mä tein taas sitä että menin peilin eteen katsomaan itteäni silmästä silmään ja juttelin siinä itselleni viisaita. Se on yllättävän tehokas metodi. Koitin herätellä itteeni että hei sä oot 47 vuotias aivan täyspäinen nainen että kyllä sä osaat ittestäs huolta pitää. Lisäksi, työ ei oo ikinä määritellyt mua ennemminkään joten sen ei pidä antaa luhistaa itteensä.

Töistä sen verran että mun ekat yo kirjoitukset saatiin vietyä kunnialla läpi. Ei tullut mokattua mitään, nyt kait voi jo ihan huokaista sen suhteen. Näihin aikoihin koulusihteerin työssä suurta roolia näyttelevät tilaukset. Ensin on tehty kirjatilaukset ensi vuotta varten ja tällä hetkellä menossa on ehkä isompikin setviminen noitten tavaratilausten kanssa. Siinä on aina oma hommansa kun koitetaan miettiä tarvikkeet sekä oppilaille että tietenkin opettajille. Eilen oli etätyöpäivällä sen takia että sain rauhassa setviä noita tilaushommia. Lopputulema oli sellainen että reilut 6 tuntia mä istuin koneen ja tilauskirjojen äärellä yhteen pötköön. Sain todella paljon aikaan taas yhden päivän aikana. Siis aivan merkittävän paljon enemmän kun töissä jolloin keskeytyksiä tulee jatkuvasti. Enkä mä niistä valita sillä ne kuuluu mun toimenkuvaan. Opettajilla on välkillä ne tauot jolloin ne ehtii ajaa asioitaan kanslian suuntaan ja heitä palvellaan silloin. Mä oon jo sen oppinut että harvoin saat tehtyä mitään asiaa alusta loppuun ilman keskeytystä. Anyway, eilen tein reilut 6 tuntia hommia putkeen kuin huomaamatta. En siis pitänyt minkäänlaista taukoa edes ja se kyllä tuntui kropassa kun hommat lopetin. Tuo on mun helmasynti eli kun saan flown päälle niin multa katoaa aivan ajantaju. Yleensä mä pyrin vähän venyttelemään aina välillä ja huoltamaan itteäni juomalla paljon vettä ja liikkumalla. Nyt ei niin käynyt ja koko illan olin aivan tukossa. Mutta sain todella paljon aikaan. Jäi hyvä mieli.


No mutta mitäs muuta tällä tynkäviikolla on tapahtunut, otetaas muutamia erittäin positiivisia nostoja tähän seuraavaksi. Tiistaina mä kävin elämäni ekaa kertaa verenluovutuksessa. Mulla on ollut ferritiini vähän liiankin hyvä ja hb on alkanut nousta vähän liiankin korkealle niin että oli viimeksi jo 148. Se on sinänsä outoa mulle, joka on aina kärsinyt huonosta hb:stä. Mä en oo saanut tyhjentävää vastausta siihen minkä takia tuo hb on noin hyväksi noussut mutta itse epäilen tuota hormonikierukkaa ja siitä johtuvaa menkkojen poisjääntiä. Koitin mä kysyä työterveyslääkäriltä aiheuttaako tuo jotain huolta tai jatkoseurantaa niin ei kuulemma. Sitten otin tietenkin itse selvää että ylipäänsä korkeaa ferritiiniä "hoidetaan" verenluovutuksella joten kysyin lääkäriltä myös siitä että kannattaako mun mennä luovuttamaan. Hän sanoi että no ei siihen nyt ainakaan estettä ole. Niinpä siis jännittyneenä marssin tiistaina luovuttamaan ja olinpa yllättynyt jälkikäteen miten positiivinen kokemus tuo olikaan. Henkilökunta oli aivan ihanaa ja otti ensikertalaisen hyvin vastaan. Itse luovutus ei aiheuttanut mitään huonoa oloa eikä mitään negatiivista. Mä varmaan pari minuuttia istuskelin siinä sängyn laidalla ja join lasillisen vettä ennenkuin uskalsin nousta ylös. Olo oli ihan hyvä ja niinpä kävin sitten luovuttajakahvion kautta ennenkuin lähdin. Hain sämpylän mukaani ja lisäksi Tupla patukoita joita Cloetta luovuttajille tarjosi. Koko hommasta jäi niin hyvä fiilis että aion todellakin mennä uudelleenkin.


Ekakertalaisen kassi

Torstaina unihiekka karisi silmistä aikalailla heti kun ulko-ovesta ulos astuin sillä aurinko otti vastaan ihanasti. Sain lähteä kirjaimellisesti valoa kohti sillä alla olevassa kuvassa mun työpaikka on tuolla valon kohdalla. Fiilistä kyllä nosti lintujen kevätsirkuttelu ja tosiaankin tuo aurinko kasvoilla. Voiko paremmin päivä edes alkaa. Vielä kun ilma oli niin raikas pakkasen ollessa nollan tienoilla. Tuli hyvä fiilis!



Keskiviikkona oli aivan normaali työpäivä siihen asti kun työkaveri, eräs opettaja, tuli yllättäen tuomaan mulle tuon alla olevassa kuvassa näkyvän Tuplan. Saatesanoina oli vain että kiitos ja hyvää viikonloppua. Olin aivan häkeltynyt ja onneksi sain edes soperrettua kiitokset. En vieläkään tiedä oikein minkä takia mä tämän sain mutta tuntui tosi hyvältä. Ehkä tämä oli vaan konkreettinen osoitus siitä työn arvostuksesta jota koen saavani kyllä opettajien taholta päivittäin. Kyllä mä tiedän että ne arvostaa sitä että yritän auttaa parhaani mukaan. Mulla on ihania työkavereita.



Joskus aina on materaali tuo onnellisuutta. Mä oon päätynyt siihen että mua ilahduttaa eniten kotiin ja erityisesti keittiöön liittyvät hankinnat. Tykkään kaikista ihanista astioista ja tällä viikolla mä sain hakea postista alla näkyvän ihanuuden eli Muurlan vappu keittiössä sarjan lävikön. Väri aivan ihanan mintunvihreä ja malliltaan muutenkin todella käyttökelpoinen. Nää on sellasta arjen luksusta ja turhuuttakin joita tykkään hankkia koska niistä tulee niin hyvä mieli. Jotkut laittaa rahansa kenkiin tai laukkuihin, minä tämmösiin.


Sellanen oli mun tää viikko. Positiivisia viboja pullollaan. Viime viikon ärsytykset oli ainakin vähän lieventyneet ellei nyt ihan kokonaan kaikonneet. Nyt ollaan lauantaiaamussa, tai oikeestaan kääntymässä kohti iltapäivää. Aamupala on syöty ja Aki on juuri lopettanut teams palaverinsa. Mitään suunnitelmia ei tälle päivää ole vielä tehtynä joten katsotaan mitä keksitään. Vois olla keksimättä yhtään mitään.

Pysykää terveinä ja turvassa.

rakkaudella,

Sartsa

maanantai 5. huhtikuuta 2021

PÄÄSIÄINEN KORONARETKEILTIIN POHJANMAAN LAKEUKSILLA

 Työviikko meni tosi iisisti. Meillä oli koululla tietenkin vielä rauhallista koska oppilaat olivat poissa. Ainoastaan yo kirjoittajat piipahtivat talossa mutta mä ihan tarkoituksella olin heistä etäällä niin että tein kaikki valmistelut aamulla jo hyvissä ajoin ennen kokelaiden saapumista. Vältin kontakteja ettei vaan ainakaan mun takia kenenkään kirjotukset mene mönkään. Itse kirjoitustilassa koitin desinfioida extra hyvin esim kokelaiden käyttämät tarjottimet ja muut tilat missä aikaa viettävät ennen koetta ja kokeen aikana. Ja käytin toki maskia vaikka yksin olin valmisteluja tekemässä.

Viikko päättyi todella hiljaiseen ja rauhalliseen torstaihin. Mä lopetinkin sitten työt jo vähän etuajassa ja lähdin valmistautumaan meidän pääsiäisreissuun. Aurinko paistoi tosi lämpimänä kun pääsin töistä kotiin ja mä lueskelinkin lehdet terassilla jossa samalla poltin itteni kun ei tokikaan ollut mitään aurinkorasvoja sun muita. Kun mä nyt vaan nämä lehdet luen.... Täydellinen loman aloitus sää anyway.



Oltiin sovittu että lähdetään matkaan jo heti torstaina kun Aki tulee töistä. Lähdettiin siis kohti pohjanmaata. Auto pakattiin pikavauhtia sillä tavarat oli laitettu valmiiksi jo edellisinä päivinä. Tuntui tosi hyvältä päästä heti loman alettua tien päälle. Keli oli mitä parhain kun aurinko paistoi. Tie oli kuiva joten mikäs siinä oli päästellessä. Jossain vaiheessa mä vaihdoin kuskin paikalle kun Akia alkoi aikainen herätys painaa. Hän sitten ottikin pikku nokoset loppumatkasta ja mä nautin ajella kohti auringonlaskua. Tuli sellanen fiilis että ois voinut ajella vaikka miten kauas. 

Perillä oltiin sitten noin seitsemän aikaan. Yövyttiin taas mun vanhempien luona upeassa miljöössä jota reunustaa joki tontin kahdella reunalla. Mulla onkin tapana aika nopsaa hakeutua jokirantaan ihan vaan rauhoittumaan ja laskemaan arjen kierrokset. Niin nytkin. Siinä kun aurinko hiljalleen laskee, hämärä saapuu ja joki virtaa vuolaana niin unohtuu kyllä työasiat alta aikayksikön. Ja joka kerta koen olevani todella onnekas että voin tuollaisessa paikassa aikaani viettää.


Perjantaina me herättiin hiukan hitaasti ja päätettiinkin laittaa päiväsauna. Sitä ei kotona tule tehtyä koskaan mutta nyt se kyllä tuli niin sopivaan kohtaan. Mä hengailin hyvän tovin saunatakki päällä ulkona vilvoittelemassa. Edelleen aurinko paistoi ja lämmitti ihanasti. Fiilistelyä!



Lähdettiin sitten ajelemaan ja kattelemaan josko näkyis pohjanmaan komeita tulvia jossain kohtaa. Käytiinkin Lapualla malkakosken padolla jossa luontoäidin mahti näkyi oikein loistavasti. Koko pato oli nimittäin joutunut veden alle. Lapualla piipahdettiin myös esim. riippusillalla kattelemassa joen uoman leveyttä. On tuo luonnon suuruus vaan hiljentävää.


Piipahdettiin myös lintubongailun merkeissä Lapuan alajoella joka on aina mykistävä. Ikinä ei tiedä mitä siellä vastaan tulee. Me vasta hoksattiin nimittäin että nyt alkaa olla lintubongailun suhteen parhaat ajat. Eikä oltukaan turhaan. Nähtiin valtava monikymmenpäinen hanhiparvi jossa mm kanadanhanhia.
Käytiin visiitillä myös kytötuvalla.

Lakeuden laidalla

Kytötupa 



Perjantai meni siis ajellessa pitkin maakuntaa ja toki piti matkasapuskalla käydä Lapuan Grillillä juustohampurilaisella. Nam, aina yhtä hyvää. Sen verran nyt päätettiin luottaa siihen kun koronatilanne on hyvä sekä Lapualla että meillä Mäntässä että käytiin kahvilla siskon luona. Illalla sitten taas vain chillailtiin majapaikassa omissa oloissamme. Ihana rentouden tunne. 

Lauantai aamuna en ollut uskoa silmiäni kun edelleen kaihdinten välistä pilkisteli aurinko. Voiko olla näin ihanat kelit koko pääsiäisen. Voi mahtavaa. Tää päivä meni pitkälti siinä että suunniteltiin siskon ja hänen tulevan miehensä kanssa elokuisia häitä. Saatiin tosi hyvin suunnitelmia eteenpäin. Ne siis pidetään tuolla meidän majapaikassa joten oli tosi hyvä että saatiin tehdä suunnitelmia siellä paikan päällä. Lapset touhusivat ulkona posket punaisina. Mulla oli niin hyvä fiilis. Illalla päätettiin lähteä vielä maakunta ajelulle ja samalla niitä tulvia (tai pohjanmaalaisittain paisuntoja) ihastelemaan. Päädyttiin sitten Lapuan kautta ajelemaan vähäkyröön ja mustasaareen asti. Voi että miten paljon me iahasteltiin idyllisiä pikku kyliä, kyröjoen laajentunutta jokiuomaa ja rannalle jääneitä valtavia jäälauttoja. Lopulta meidän maakuntakierros vei mustasaaresta Vöyrin kautta takaisin Lapualle. Jälleen koettiin meidän olemattoman lintubongausharrastuksen suhteen oikein timanttia kun nähtiin merikotkia haaskalla. Niitä oli peräti 7 ja siinä ne jotain peuran raatoa repivät. Ne olivat pellolla enkä oisi muuten huomannut niitä mutta yksi levitti siipensä ja siitä huomasi heti että nyt ei kyseessä ole mikään tavallinen lintunen. Kiikaroitiin niitä sitten hyvä tovi ja ihasteltiin sitä ylväyttä. 

Takaisin majapaikassa oltiin vasta yhdeksän aikaan. Tekaisin pitsan, avasin skumpan ja loppuilta menikin sitten nautiskellessa hyvästä seurasta ja siitä fiiliksestä kun kaikki on kohdallaan juuri siinä hetkessä.

Eilen sitten aamu olikin jo vähän harmaampi vaikka aurinko yritti edelleen pilkistellä. Oli kotiinlähdön aika. Sitä ennen mä sain äitiltä sellaisen haasteen tai ehdotuksen joka kyllä meni vahvasti mietintämyssyyn. Kyse on todella paljon mun elämään vaikuttavasta jutusta joka ennenkaikkea tois elämänlaatua aivan mahdottoman paljon. Jännää...

Elämä on joskus kyllä todella laiffii. Eilen illalla kun kotona istuttiin omassa saunassa niin olo oli kyllä aikalailla rento. Mä havahduin eka kertaa koko loman aikana siihen etten ollut työhommia miettinyt yhtään. Enkä nytkään miettinyt yhtään sen enempää. Sellainen ol Sartsan pääsiäisloma.

rakkaudella.
Sartsa