sunnuntai 11. huhtikuuta 2021

KORONARETKEILYÄ LÄHITIENOILLA, KOHTEINA ALAVUS JA JÄMSÄ

Meidän keväiset koronaretket sai jatkoa taas tänä viikonloppuna. Tää on aivan parasta hommaa kun ei tarvi yhtään miettiä mitään koronarajoitehommia eikä koko ajan olla maski päässä vaan voi hengitellä raikasta keväistä ilmaan. Nauttia siitä kun luonto todellakin on myös herännyt kevääseen. Mulla on töissä kaiket viikot jonkunlainen ahdistus tämän taudin takia. Niin väsynyt ja tympääntynytkin kun oon tähän koko tautiin niin se aiheuttaa ehkä vaan enemmän ahdistusta mitä pidemmälle mennään kun että asenne muuttuis jotenkin välinpitämättömäksi. Oon aina vaan tarkempi käsinpesun kanssa ja käsidesiä yritän käyttää edelleen vaikka mun kädet on ihan vereslihalla. Sananmukaisesti. Mulla on ollut kädet molemmilta puolilta ihan auki, ihottuman tyyppisesti. Silti mä oon halunnut tehdä kaikki toimenpiteet niin etten mä saisi tuota tautia ja ennenkaikkea etten sitten tartuttais keneenkään. Onneksi on paljon tälläistä mukavaa puuhaa jota voi tehdä aivan miettimättä maailman kurjuuksia.

Eilen me ei oltu suunniteltu mitään tekemistä sen kummemmin mutta aamupalan jälkeen kun molemmat vaan haahuili eestaas kotona osaamatta tarttua mihinkään, oli aika selvä että jonnekin on lähdettävä. Sanomatta mitään molemmat osasi lukea toista niin että alta aikayksikön retkireput oli haettu esille. Tovi mietitiin mihin suuntaan lähdettäis ja mä ehdotin päiväretkeä ihan tähän lähiluontoon. Meillä on upeita retkipolkuja tuossa keurusselän rantaa seuraten ja maisemat joita sopii ihailla. Akin veri vetää yleensä enemmän jonnekin kauemmas. Lopulta me päädyttiin sitten lähtemään vanhimman tyttäreni Jennin luo Alavuden maisemiin. Pakattiin reppuun vermeet nuotihommia varten, kuten aina, mutta keittelin termariin myös kahvit ja Jenni oli luvannut ostaa kahvipullat. 

Ilma oli ihanan keväinen ja heti ekana päätettiin lähteä päiväkahville Tusan lasikodalle joka sijaitsee uimarannalla. Aika näyttävä ilmestys. Tämmönen paikka Siinä kodan viereisellä notskipaikalla oli porukkaa mutta kota itsessään oli tyhjä joten saatettiin mennä sinne kahveinemme. Yllätys oli että kota oli lämmitetty joten takin sai heittää sivuun. Samalla kun juotiin kahvia niin saatiin nauttia nätistä maisemasta.


Ihana näkymä

Pöytä on katettu (:

Sadepilvet kerääntyivät horisonttiin..

Kahvittelujen jälkeen päätettiin harrastaa vähän geokätköilyäkin pitkästä aikaa ja otettiin suunta tänne
eli Pahajoen sillalle ja kosteikkopolulle. No tähän aikaan vuodesta kosteikko oli päässyt kyllä paisumaan niin leveälle että eipä siellä mitään polkua juurikaan näkynyt saati että ois voinut kiertää mitään lenkkiä. Päädyttiin sitten bongailemaan lintuja joita kyllä uiskenteli runsain joukoin. Viime vuonna alkanut bongailuharrastus on siis saanut tulta alleen myös tänä keväänä. Kovin juttu on ollut pohjanmaan reissulla bongatut merikotkat jotka nähtiin aivan yllättäen pellolla haaskan kimpussa.
Tällä kertaa saatiin vähän rakeitakin niskaan mutta se ei meitä haitannut.

Siinä se polku olis

Ihana, ihana kevät

Kaarisilta

Ei raekuurosta enää kuuloakaan

Sorsia taitavat olla...

Tuntui hyvältä saada kevätaurinkoa kasvoille. Käytiin vielä pari geokätköä hakemassa keskustan liepeiltä ja sitten pikaisen kauppareissun jälkeen takaisin Jennin kämpille tekemään ruokaa ennen kotimatkaa. Olikin tosi iso yllätys kotimatkalla että tiet oli aika liukkaat pakoitellen. Toisaalta mietittiin että sitä se raekuuro tietenkin ties, ilman kylmenemistä. Kotiin päästiin kuitenkin kunnialla yheksän aikaan illalla. 

Päätettiin heti illalla että tänään lähdetään myös liikkeelle koska oli luvattu hyvää keliäkin. Tarkoituksena oli käydä ainakin Jämsässä Juveninkoskella kattelemassa miten kovaa siellä koski pauhaa. Ja pauhasihan se. Täältä lisäinfoa paikasta

Komiat oli kuohut..

Katutaide meets luonto


OI ihana valo



Hetken aikaa mietittiin mihin suuntaan lähdettäis seuraavaksi. Tarkoituksena oli muitakin koskia lähteä kattelemaan mutta sitten tultiin siihen tulokseen ettei lähdetä kuitenkaan mihinkään kauemmas tällä kertaa joten päädyttiin sitten geokätköretkeilemään Jämsässä. Haettiinkin parikin kätköä joista toisessa päästiin tutustumaan mm. Jämsän upealla paikalla olevaan kirkkoon. Tää olikin tämän vuoden eka kirkkobongaus. Talven ajan ollaan annettu tämän harrastuksen olla rauhassa sillä kirkkojen pihapiirit on niin paljon nätimpiä kesällä.

Tän vuoden eka kirkkobongaus

Kirkon portailta komeat lukemat

Ekat leskenlehdet


Kaiken kaikkiaan oli tosi mukava viikonloppu ja poskipäitä kihelmöi kivasti kevät auringon lämmittävä vaikutus. Hyvä mieli ja fiilis. Kaukana kurjuudet.

rakkaudella,
Sartsa














Ei kommentteja:

Lähetä kommentti