maanantai 10. helmikuuta 2020

RETKIKOHTEENA NUORAMON LAAVU,ÄHTÄRI

Terve uusi maanantai ja uusi viikko. Uudet kivat kujeet ja mahdollisuudet. Ja paskat!! Ei mitään uutta auringon alla, ei meinaan yhtään mitään. Töissä oli koko viikon ihan samaa puurtamista kun edellisetkin viikot. No totuuden nimissä on sanottava että ihan sillai kivuttomasti ja helposti ja kivastikin on päivät menneet. Tämä uusi viikko alkoi kyllä aikamoisen ketutuksen kanssa. Syystä jota en vielä tiedä. Pinna on ollut ihan olematon ja ihan kaikki on vaan ärsyttänyt. Ei siis mennä ollenkaan tähän päivään vaan muistellaan hetki eilistä. Retkipäivää.

Hiukan huonohkosta kelistä huolimattaa päätettiin lähetä laavuilemaan sillä lauantain kotipäivä oli niin puuduttava ja tylsä että jotain liikettä ja äksöniä oli pakko saada. Arvottiin sitten retkikohteeksi Ähtäri ja Nuoramon laavu. Tommonen paikka  Täytyy kyllä sanoa että näin talviaikaan maisemat oli hiukan erilaiset kun tuossa kuvassa. Aikalailla lumiselta näytti katsoi minne vaan, mutta ihanan rauhallista oli kuitenkin. Ja notski nyt on aina notski. Keli oli tosiaankin melko tuulinen ja hiukan yritti vettäkin ripsutella mutta niin me vaan nautittiin lounas laavulla. Otettiin tällä kertaa kotoa jo mukaan ruoka kun laitettiin termariin kaali-kasvis-jauhelihapataa jota oli tehty edellispäivänä. Ekaa kertaa koitettiin sitten paistella notskilla lättyjä ja kyllähän sekin onnistui. Vaikka ei mitään sen kummempaa ritilää sun muuta ollutkaan niin laitettiin muurikkapannu vaan siihen puiden päälle. Hyvin toimi. Taikina otettiin mukaan pullossa. Lunta oli melkoisesti niin että saatiin rämpiä puolisääreen ulottuvassa lumessa laavulle, mutta ei haitannut sillä matkaa ei ollut juuri mitään. Sieltä se sitten löytyi nuotiopohjakin paksun lumikerroksen alta. Kuten alla olevasta kuvasta näkyy.


Nuotion sytyttäminen on meillä aina Akin heiniä koska hänelle se on yksi niitä retkien JUTTUJA. Mulle se käy sillä kyllähän mäkin tulet tehtyä saisin mutta se ei oo taas mulle mikään must. Alla olevassa kuvassa on tehty varmuuden vuoksi muutamat tuliportaat sillä laavulla olleet puut oli aika kostean tuntuisia niin haluttiin varmistaa syttyminen.


Alla oleva kaali-kasvis-jauhelihapata oli aivan todella mainio veto ruuaksi. Lämmin keitto lämmitti kivasti siinä hiukan viileässä kelissä.


Siellä ne on valmistumassa, lätyt, tulella. Vieressä pakki jossa porisee kahvivesi. Valmistuivat siinä rinta rinnan samaan tahtiin.


Vipassa kuvassa tonttupari joka meitä odotteli laavun nurkassa. Tiedä sitten olivatko jääneet joulureissultaan siihen vai ovatko ihan laavun omia hyviä henkiä.



Oli kyllä ihana että paikka oli niin rauhallinen vaikka ihan vierestä meni kaksikin tietä. Luulenpa, että kesäaikaan lähistöllä olevat mökit tuovat liikennettä ja siten rauhattomuuttakin. Nyt meille passasi vain tuulen humina oksilla. Lähistöllä oli toinenkin laavu joka laitettiin muistiin että voidaan poiketa toisella kertaa.

Siinähän se sunnuntai sujahtikin mukavasti. Ei nyt niinkään liikuntaa tullut mutta ainakin saatiin aimo annos raitista ilmaa ja se tuli edellisen päivän makoilun jälkeen enemmän kun tarpeeseen.

Uusi viikko siis alkanut tosi kiukkuisesti ja väsyneenä. Kattotaan mitä tästäkin seuraa. Toivon mukaan pystyn olla pahoittamatta kenenkään mieltä kovin pahasti.

Mukavempaa viikon alkua sulle!

rakkaudella,
Sartsa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti