lauantai 11. tammikuuta 2020

VUOSI NYTKÄHTI REIPPAHASTI KÄYNTIIN

Miten tämä päivittely nyt on näin vaikeaa ettei tähän saa mitään rotia :) Viikko on viime kerrasta vierähtänyt, mutta itse asiassa pelkäsin että ois pidempikin aika. Päivittelyä kyllä tapahtuu oman pääkopan sisällä päivittäin. Tuntuu siltä, että ollaan taas risteyskohdassa mutta vieläkään en oikein tiedä missä asiassa. Jotkut uudet tuulet kuitenkin tuntuvat puhaltavan tuolla jossain, jännä nähdä millä voimalla ja koska ne mut saavuttaa.

Mun uudenvuoden lupaus itselleni sisälsi paljon enemmän tapaamisia tärkeiden ihmisten kanssa. Haluan kaikkia vähän lähemmäs itseäni ja päätin aloittaa heti alkuvuodesta kutsumassa täkäläiset ystäväni lounastreffeille viikko sitten perjantaina. Sinnehän taisin olla lähdössäkin viime postauksessa. No, treffit oli niin onnistuneet että 2,5 tuntia meni höpötellessä ihan tuosta vaan. Sain myös sanottua näille täkäläisen arkeni enkeleille miten tärkeitä he ovat mulle olleet ja ovat edelleen. Tuli tosi kiva fiilis tuosta tapaamisesta. Siinä oli muutenkin oiva aloitus aivan sikamageelle viikonlopulle.

Perjantai-ilta meillä meni valmistellessa lauantaisten vieraiden saapumista. Voi miten olin odottanut tätä. Siskoni tuli miehensä kanssa jälkipikkujouluja viettämään ja viime hetkellä mukaan lähti vielä mun veljeni vaimo joten saatiin enemmänkin ihania vieraita mitä luultiin. Oltiin suunniteltu taas kovasti illan menuta ja tällä kertaa ohjelmassa oli myös vierailut näihin meidän museoihimme eli Serlachius museo Göstaan ja Gustafiin.

Göstan näyttely Onnea etsimässä täältä

Göstan Onnea etsimässä näyttelyssä


Ihmettelyä apteekkarin kauppahuoneella

Heti siis vierailun aluksi mentiin käymään Göstassa ja heti perään Gustafissa. Tulipa vieraiden käytyä siten molemissa yhtä aikaa. Onhan se nyt ollutkin vähän väärin että vaikka useamman kerran ovat täälä käyneet eikä oo ehditty tutustua noihin meidän ylpeyden aiheisiin vielä ollenkaan. Kyllä mä suosittelen käymään jos tänne Mänttään eksyy.

Illalla syötiin sitten pitkän kaavan mukaan kolmen ruokalajin illallinen. Alkuun tehtiin simppeli salaatti jossa lisänä sitten erilaisia lisukkeita. Tuli ihan kivan näköinenkin annos, ja ennenkaikkea toimiva.





Pääruoaksi Aki teki naudan sisäfileestä täydellisesti paistetut pihvit. Lisänä oli uunijuureksia, paistettua ruusukaalta ja suppilovahverokastiketta. Pienenä kirpenä lisukkeena vielä itse marinoimiani punasipuleita.


Kovasti vieraat kehuivat ruokia. Ja kyllä ne hyvältä maistuivatkin. Syötiin ihan rauhalliseen tahtiin niin että välillä juotiin mustikka gt:t ruokien välissä ja jälkiruokaa odotellessa kermalikööriä.

Mustikka gt.. Vahva suositus!

Jälkkäristä mulla ei ookaan kuvaa mutta tein sellaisiin pieniin vuokiin uunihedelmiä. On siis ikäänkuin hedelmäsalaatti mutta laitetaan uuniin ja olisi hyvä tarjota vaikka jäätelön kanssa. Meillä oli kuitenkin porukassa herkkulakkolaisia niin tein sitten vaan pelkät hedelmät. Oli oikein hyvä ja kevytkin jälkkäri.

Ilta meni kyllä tosi äkkiä kuulumisia vaihdellen ja jutustellen. Ei edes lähdetty sitten mihinkään baariinkaan. Ihana ihana ilta!!

Illan mittaan tuli maisteltua vähän sitä ja vähän tätä. Seuraavana päivän olotila olikin sellainen ettei tehnyt oikein mieli tehdä mitään muuta kun huilia vaan. Päivä kuluikin sohvalla köllötellen.



Siinähän se viikonloppu sitten menikin mutta onneksi myös maanantai oli vielä vapaa. Loppiaisen kunniaksi lähdettiinkin eka kertaa tälle vuotta paistelemaan makkaraa laavulle. Samalla sai olla ulkoilmassa kun edellinen päivä todellakin meni neljän seinän sisällä. Päädyttiin tuttuun Palvian laavuun Jämsässä. Ollaan käyty samalla paikalla ennenkin ja muistettiin että se on ihan tien vieressä. Nyt on haasteena tuo muutaman tunnin valoisa aika jolloin ei oikein mitään pitkiä metsäpatikointeja voi ajatella.

Tämä laavu on aika pelkistetty mutta hyvin toimii

Käytetään nykyisin retkillä murukahvia mikä on tosi kätevää

Vesi kiehumassa pakissa

Kyllähän se makkara hyvältä maistuu aina notskilla ei siitä mihinkään pääse. Ja mukava oli olla taas hiljaisuudessa. Vaikka tuosta tie menikin aika läheltä niin eipä siinä pahemmin liikennettä ollut joten ihan rauhassa sai olla. Tämän retkipäivän jälkeen olikin oikein mukava aloitella työviikkoa.

Työviikko alkoikin aikamoisilla kuulumisilla. Meillähän on alkamassa yt neuvottelut työpaikalla mutta niihin liittyen ei mitään uutisia ollut vielä tarjolla vaan mulle tarjottiin töitä. Mut haluttais toiseen taloon töihin ja se tarkoittais samalla työnkuvan täydellistä muuttumista. Nyt tarvis sitten vaan miettiä mitä mä jatkossa haluan tehdä. Haluanko mä tehdä ohjaajan töitä vai siirtyä toimistohommiin. Molemmat on mielenkiintoisia töitä ja mun täytyy tehdä ihan plus miinus listaa kumpaan suuntaan vaaka kääntyy. Ennenkaikkea nyt on tärkeää että mä teen tämän päätöksen ihan vaan itteäni ajatellen. Mun on niin helppo ajatella vaan muitten puolesta. Tyyliin että en halua jättää nykyistä työpaikkaani pulaan tai en halua jättää noita lapsia joiden kanssa nyt työskentelen. Tai että menen tuonne uuteen paikkaan että siellä päästäis vähän helpommalla eteenpäin. Niin tai näin niin mä haluan nyt kerrankin pystyä tekemään päätöksen ihan vain itsekkäistä syistä. Mun takia. Mitä MINÄ haluan ja tarviin just nyt. Toinen päätöstä vaikeuttava asia on toki nuo yt:t. Mistäs mä tiedän mitä sieltä tuleman pitää. Toivottavasti voin odottaa vastaukseni kanssa maaliskuuhun jolloin nuo yt hommat on jollain tapaa selvinneet.

On siis taas pähkittävää. Asuntohommiakin on ajankohtaista miettiä ihan tosissaan. Mä oon kyllä alkanut kaipaamaan vähän enempää elintilaa. Täytyy ottaa tuon toisen osapuolen kanssa nämä asiat käsittelyyn tässä piakkoin. Jotain päätöksiä asian suhteen on varmaan tehtävä. Jos se nyt ylipäänsä haluaa mun kans muuttaa mihinkään. Saattaahan se olla että mieli on ajan mittaan muuttunut ja se onkin se miksi tätä asiaa on nyt vetkutettu näinkin kauan. Elämme jännän äärellä monessa suhteessa siis :D

Tällä viikolla ollaan saatu nauttia erityisen kirkkaasta kuusta. Aivan upealta on näyttänyt mutta mun yöunet on kyllä sitten menneet sen siliän tien. Hiukan alkoi eilen jo töissä olla haasteellista kun oli alkoi viikon nukkumattomat yöt viedä veronsa. Aika aikaansa kutakin joten josko se siitä nyt alkais taas normalisoitua.

Mainittakoon nyt vielä että arki alkoi harrastustenkin osalta tällä viikolla mikä oli oikein tervetullutta ja odotettuakin. Keskiviikkona kävin zumbaamassa ja torstaina balansissa venyttelemässä. Tänään oli sitten lenkin vuoro.

Vuosi on siis nytkähtänyt oikein reippaasti käyntiin. Toivottavasti sulla kans!

rakkaudella,
Sartsa





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti