perjantai 3. elokuuta 2018

TUPLAFESTAREITA

Meillä oli todellinen festariviikonloppu viikko sitten. Täällä Mänttässä juhlittiin koko viikonloppu Mää oon Mänttästä teemalla ja koko kaupunki oli täynnä erilaista ohjelmaa. Me poimittiin vaan pari helmeä tapahtumien joukosta ja lähdettiin sitten kohti Lapuaa, missä festaroitiin perinteisemmällä meiningillä. 

Käytiin kattomassa Mänttäläisen loistavan valokuvaajan Marko Marinin valokuvanäyttely Hetkiä ajassa kaupungintalolla. Oon ihaillut facebookissa kyseisen valokuvataiteilijan töitä aiemminkin ja tykännyt siitä, että kuvien taustalle on helppo kuvitella joku tarina. Tässä näyttelyssä jokaisen teoksen kohdalla oli avattu Marinin omia ajatuksia ja pohdintoja kuviin liittyen. Laitoin tuohon alle ensin kuvaan liittyvän tekstin ja perään itse kuvan. Siitä saa jokainen pohtia sitten tykönään, aiheuttaako kyseinen kuva samantyyppisiä ajatuksia vai jotain ihan muuta.













Toinen Mää on Mänttästä viikonlopun ohjelmista, joka haluttiin käydä kokemassa oli runoilija Linda Huhtisen alustama "Juicen sutkaukset - kohtaamisia Leskisen kanssa". Mukana oli myös AJ Keskinen joka lauloi aina välissä biisin Juicen tuotannosta. Oli kyllä tosi mielenkiintoisia kuunnella kertomuksia ja saada tietoa Juicen persoonasta. Leskinen on kynäniekka jota itse kunnioitan suuresti ja arvostan hänen panostaan suomen kielen hyväksi. Oikein viihdyttävä puolituntinen.

Enempää ei sitten täälä ehdittykään kun lauantaina suunnattiin auton nokka kohti Lapuaa ja siellä rokattavia Vanhan Paukun festareita. Yövyttiin mun siskon luona ja siihen kuului sekin luxus että päästiin pitkästä aikaa saunaan. Ihanaa!! Niin kuuma ja hiostava keli kun ulkona olikin niin sauna piristi kummasti. Illalla käytiin erittäin hikisissä olosuhteissa kattomassa Suvi Teräsniskan keikka ja sitten kun hiukan saatiin siitä toivuttua ja nähtyä ihania ystäviä niin lähdettiin vielä kattomaan Elias Kaskisenkin livekunto. Mua ei hirveesti yllättänyt että Suvi oli jälleen kerran loistava mutta se miten energinen oli Elias Kaskisen keikka niin se tuli puun takaa. Meininki oli ihan järjettömän kova ja Elias niin kuuuuuuuma, että tytöt eturivissä oli ihan sulaa laavaa.

Suvi Teräsniska

Elias Kaskinen
Festareilla oli tosi hikinen tunnelma ja me lähdettiinkin sitten kohti majapaikkaa jo ennenkun pari vipaa esiintyjää ehti lauteille. Kumpikaan ei meitä houkutellut joten rauhallinen istuskelu terassilla kotioloissa veti pitemmän korren. Oli ihanaa saada viettää aikaa hyvässä seurassa pitkästä aikaa. Sunnuntaina lähdettiin sitten vielä piipahtamaan Lapuan hautausmaalla ennen kotiin lähtöä. Mukava viikonloppu jonka muistoilla taas mennään hyvän matkaa.

Tää kesä on kyllä ollut ihan täydellinen kelien suhteen ja on mahdollistanut ulkona olemisen maksimoinnin. Mikään ei voita sitä fiilistä kun istuu kesäyön hiljaisuuden laskeutuessa ulkona nauttien viilenevästä illasta.

rakkaudella,
Sartsa





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti