maanantai 4. heinäkuuta 2016

VIIKONLOPUN VIINIJUHLAT

Eilen jäi sitten kumminkin postaamatta, kun oli niin älyttömän väsy reissun jäljiltä. Menin nukkumaan heti, kun kotia pääsin ja sitten olikin niin takkuinen olotila että piti lähteä vähän kyläilemään illaksi. Ihkua Kastanjaa ja Cassua yms. kattomaan <3

Mutta joo, viikonlopun kuulumisia. Oli ihana viikonloppu Kuopiossa. Kelikin suosi tänä vuonna, eikä minkäänlaisista sateista ollut tietoakaan. Neljän jälkeen perjantaina lähdettiin ja täälä satoi ihan kaatamalla silloin...oli ihan todella harmaata. Onneksi pilvet väistyi sitä mukaa kun matka taittui. Viitasaarella otettiin stoppi kahvittelun ja kaupassa käynnin merkeissä. Siihen asti matka oli mennyt kun siivillä höpötellen kaikenlaista.

Grillattavat ja aamupalavärkit löysi tiensä ostoskassiin ja oli aika jatkaa matkaa. Yhdeksän aikaan illalla oltiin sitten perillä Rauhalahden leirintäalueella. Sama tuttu mökki nro 3 oli meille varattuna :) Hyvää palvelua on kyllä tuola, sillä esitän aina vienon toiveen että saatais sama mökki. On hyvällä paikalla ja terassin päällä on kunnon katos. Ajettiin mökin pihaan ja tällä kertaa kävi niin, että mä ehdin avata mökin oven ennenkun kaveri sihautti juomansa auki ;) Tavarat kannettiin pikavauhtia sisälle ja istahdettiin nauttimaan virvokkeita mökin terassille. Aika äkkiä huomasin että vastapäisessä mökissä oli kaks naista ja jotenkin ajattelin heti,että siinä vois olla mukavia kavereita. Illan kuluessa mä tietenkin sitten meninkin sinne kyselemään että mistä päin naiset ovat tulleet, ja siitä se uus ystävyys sitten taas lähti. Rovaniemeltä naiset olivat ja entuudestaankin löytyi yhteisiä tuttuja. Näiden ihanien naisten kanssa ilta jatkuikin sitten meidän mökin terassilla aamu kolmeen asti. Ai että meillä oli mukavaa!!

Lauantaina sitten oltiin pirteinä aamusaunassa jo yhdeksältä. Mä käväisin kastautumassakin kallaveessä. Päivä sai hyvän startin, oikein hyvän. Ilma oli aamusta lähtien aurinkoinen ja iltaa odotettiin innolla.

Ihana aurinko lämmitti heti aamusta <3 

Iltapäivällä sitten kaverini street food keittiössä valmistui ihanat ruuat. On muuten todella kätevä tämmönen pikkuinen matka sähkögrilli. Tulee hyvää niin lihasta kun muistakin herkuista.

Nam nam!!
Broilerin filettä, täytettyjä herkkusieniä ja paprikoita sekä halloumi juustoa oli tällä kertaa ruokana. Kyytipoikana meillä oli synttärilahjaksi saamani cava joka muuten oli ihan hyvää. Kuivaa roséta.

Tämmöstä settiä..


Siinä sitten tuhottiin tuo kuohari ja vähän ehkä muutakin. Samalla laittautuen iltaa varten. Viinijuhlille mentiin perinteen mukaan sisävesilaivalla ja tällä kertaa saikin istua kannella kun keli oli suosiollinen. Mä tosin eksyin mukavaan porukkaan, jossa matka taittui joutuisasti. Aina yhtä ihana tavata uusia kivoja ihmisiä ja jutella. Näidenkin kanssa ihan kun ois aina tunnettu.

Tuuli hiuksissa....

Kuopion matkustajasatamassa järjestettävillä viinijuhlilla oli tänä vuonna 20v juhlavuosi. Mä olin nyt siis yhdeksättä kertaa. Mä tykkään tästä tapahtumasta kun sielä on aina joka vuosi joku teemamaa minkä mukaan sitten on koostettu ruokalistat ja tietty viinilistat. Ohjelmakin on sen maan teemaan sopiva, mutta joka illalle on 2 pääesiintyjää suomen viihdetaivaan huipulta. Nää kekkerit kestää koko viikon mutta me ollaan aina tänä aloitusviikonloppuna mukana.

Tälläkin kertaa mentiin ihan ekkuna syömään ja mä valitsin tulista kanapataa chicken chutney. Oli kyllä todella hyvää ja iso annos kun aattelee että otin vaan ihan alkupalaksi tarkotetun lautasen. Kaveri otti lime lohisalaatin, mikä on tuossa kuvassa taustalla.

Molemmat annokset oli tosi hyviä

Tämän vuoden kuppi ja valkkarimaistiainen

Joka vuosi juhlilla on oma nimikkokuppinsa ja siihen sitten saat käydä hakemassa viinimaistiaisia. Kupin saa illan päätteeksi palauttaa ja saat panttirahan takaisin mutta mä oon halunnut kerätä itselle näitä. Vähän niinkun muistoksi.

Kukkuu, mites tää lasi nyt tyhjä on...

Ruuan jälkeen olikin aika lähteä kattomaan Roope Salminen&koirat comboa. Oli kyllä tosi hyvä keikka, vaikka selvästikkään yleisö ei oikein osannu biisien sanoja. Muuten onneksi olivat hyvin mukana.

Roope Salminen & koirat

Tän keikan jälkeen me vasta kuultiin että illan toinen esiintyjä eli Antti Tuisku oli sairastunut ja joutunut viime metreillä perumaan keikkansa. Tuuraajaksi oli onneksi saatu Sanni, jonka keikka oli kans todella hyvä ja energinen. Mulla vaan loppu puhelimesta akku niin en saanu yhtään kuvaa otettua. Voi vitsit, että mä lauloin ja tanssin. Oli tosi hyvä fiilis!! Jopa niin hyvä, että tässä keikkojen välissä tuntui hyvältä idealta käydä ostamassa valkkaripullo. Siis joo o..kokonainen pullo, sillä kuka sitä nyt pelkkää lasillista. Voi huokaus sentään!!! Noh, ilta päättyi sitte kuitenkin ilman sen kummempia älynväläyksiä kun heti Sannin keikan jälkeen lähdettiin taksia kohti. Oltiin sen verran nopeita ettei tarvinnu taksiakaan jonottaa ollenkaan.

Sunnuntaina sitten oltiin taas reippaina aamusaunassa ja tein taas kastautumisenkin. Aamupalaa nassuun ja kun kuskikin kävi puhaltamassa nollat niin kotimatka saattoi alkaa hyvillä mielin. Oli kyllä todella mahtava reissu ja vaikka fyysinen väsy painoikin kotimatkalla, niin henkisesti tuntui virkistyneeltä.

Kotona oltiin jo hyvissä ajoin parin pysähdyksen taktiikalla. Taas jää muistojen joukkoon monta kultaista hetkeä.

Reissatkaa, nähkää ihmisiä ja olkaa aistit avoinna <3

- Sartsa -

Lopuksi vielä kellahtanut kuva illan kuoharista, hyvää tämäkin :) 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti