sunnuntai 30. huhtikuuta 2017

LEIPURI HIIIIIVA

Tänään juhlitaan kahvittelun merkeissä Hänen 42v synttäreitään. Läheisiä on tulossa kahville ja mäkin päätin kantaa korteni kekoon ja leipoa vähän jotain suolaista ja makeaa pöytään. Siitäkin huolimatta että Rakkaani on oikea jauhopeukalo ja loihtii kyllä herkkuja ihan omasta takaakin. Leipomukset piti olla sekä gluteenittomia että laktoosittomia. Päätin tehdä kinkkumuffineita joita oon ennenkin tehnyt mutta en gluteenittomana. Muuten resepti sama mutta tosiaankin tällä kertaa käytin gluteenittomia jauhoja. Nämä on todella maukkaita ja näitä vois hyvin kuvitella tekevänsä vaikka välipalaksikin. Itse koristelen nämä juhliin sitten päällystämällä tuorejuustolla ja laittamalla päälle tomaattia ja kurkkua. Ihan kun pienimuotoinen voileipäkakku.



Yllä kuvassa on valmis taikinamassa joka on siis todella nopea tehdä ja vieläpä helppokin. Ohje menee kas näin:

4dl gluteenitonta jauhoseosta tai normijauhoja
1/2 tl paprikajauhetta
1-2 tl aromisuolaa
ripaus mustapippuria ja currya
2 dl maitoa (lakton tai tavallinen)
2 munaa
3/4 dl öljyä (itse käytän valkosipulilla maustettua)
150g kinkkusuikaleita ( tai mitä haluaakin esim kalaa, erilaisia juustoja jne)
2dl juustoraastetta
1/2 paprika pieninä kuutioina
1/2 pieni punasipuli pieneksi hakattuna

kuorrutus (jos sellaisen haluaa)
1 prk tuorejuustoa, maun voit valita
2-3rkl creme fraichea (ei pakollista mutta notkistaa vähän juustoa)
kirsikkatomaatteja ja persiljaa tai mitä nyt koristeeksi päälle haluaakin

Sekoitat ekku vaan kaikki jauhot ja mausteet. Sitten lisäät sinne sekaan vaan maito, munat ja öljy ja sekotat tasaiseksi. Taikinaan lisäät sitten vielä kerralla vaan juustoraasteen, kinkut ym mitä nyt käytätkin, paprikakuutiot ja sipulisilpun. Koko hoito sekaisin vaan ja muffinivuokiin. Uunissa  225 astetta noin 15-20 min. Nami nami!! Onnistuvat takuulla riippumatta kumpia jauhoja käytät. Ja just tuli mieleen että oiva piknik eväs olisi tämä myöskin.

valmiit muffinit

 Makeana leipomuksena testasin tehdä toscakakkua joka siis myös tällä kertaa gluteeniton ja laktoositon. Oli melko helppo tehdä tämäkin, joskin tuo päällinen ei nyt mennyt ihan kun piti. Siihen tuli paiston aikana pari aukkopaikkaa ja näppäränä tyttönä ajattelin paikata ne jäljelle jääneellä täytteellä. No sehän jäi tietty noin valkoiseksi mutta ei se mitään. Palojahan siitä leikataan joka tapauksessa.


Oli kyllä pitkästä aikaa kiva leipoa. Vois harrastaa sitä enemmänkin mutta sitten valitettavasti pitäis syödä ite ne kaikki mitä tekee ;)

Jännä päivä tiedossa kerrassaan.

Mukavaa Wappua!!

Rakkaudella,
Sartsa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti