lauantai 11. marraskuuta 2017

ISÄNPÄIVÄJUHLAA PIENELLÄ SÄÄDÖLLÄ

Sitä vietetään isänpäivä viikonloppua. On tämä jännää nykyään näitten juhlapyhien kohdalla, kun hiotaan kuvioita kohdalleen että minne mennään kulloinkin. Niin monet vuodet meidän kummankin kohdalla on nämä juhlapyhät noudattaneet kutakuinkin samoja kaavoja. Nyt erojen myötä ja sitten tämän uuden parisuhteen myötä kaikkia juttuja hiotaan enemmän ja vähemmän joka vuosi. Viime vuonna vielä mä olin Lapualla isänpäivänä joten ensimmäinen juhlapyhä jota tuumattiin oli joulu. Tänä vuonna pitää palettiin sovitella aikansa ja paikkansa sille, että Akin tytöt tulevat juhlimaan isäänsä. Sitten toki me molemmat haluamme omia isiämme muistaa eli koska lähdetään sinne entä tänne. Eikä siinäkään vielä kaikki, mutta lasten kasvaessa myös heillä on kalenterissa merkintä jos toinenkin. Joskus on vaan niin, ettei itsekään oikein pysy mukana siinä, että lapset alkavat olla jo aikuisia ja heillä on vaikkapa työjuttuja yms niin, etteivät niin vain voi tulla käymään samalla kaavalla kun aiemmin. Paletissa on siis aikatauluttaminen lasten kalenterin, mun kalenterin ja Akin kalenterin mukaan. Vaati useamman viestin sinne sun tänne ja hiukan suunnittelua niin saatiin kuin saatiinkin hommat rullaamaan. Eilen eli perjantaina tänne tuli yksi yökyläläinen joka teki isälleen kakun koulutehtävän puitteissa.

Tänään sitten muut lapset tulevat kahville ja tuomaan muistamisensa isälleen. Samalla sitten lähdetään porukalla Akin isukin luo joten huomenna sitten lähdetään mun isää moikkaamaan. Aikamoista rumbaa, mutta ei se mitään. Pääasia että saatiin kaikki hommat sopimaan niin, että jokaiselle tulee oma hetkensä saada tai antaa onnitteluja.

Mä tekaisin tuossa aamulla pari suolaista piirakkaakin ja vaikka ite sanonkin niin tuli kyllä hyvää. Nam!! Alla olevassa kuvassa pulled pork piirakka johon ajatus lähti siitä, että meillä oli jääkaapissa pulled pork lihaa jossa huomisen päiväys. Tähän käytin pohjaksi kaupan valmista ruispiirakkapohjaa jonka esipaistoin. Sitten paistinpannulle meni sipulia, valkosipulia ja paprikaa joita ensin paistelin tovin. Siihen lisäsin sitten pulled pork lihan bbq kastikkeella maustettuna sekä itse tekemääni paholaisen hilloa. Tämä seos pohjan päälle. Sitten sekoittelin kerman, munat ja raejuuston jonka seoksen kaadoin sitten tuohon edellisten päälle. Vielä kirsikkatomaatteja ja juustoraastetta niin komeus oli valmis uuniin. Ja hyvää tuli...
 


Tämä toinen on sitten vastaanlainen kun edellinen mutta savubroilerisuikaleilla ja fetajuustolla. Hieman ois saanu olla enemmän mausteita, mutta ihan suun mukaista tämäkin. Ihan mukava syödä vähän suolaistakin kun tietää, ettei koko päivänä oikein kunnon ruokaa.


Mutta nyt ei muuta kun liikkeelle..

rakkaudella,
Sartsa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti