sunnuntai 9. syyskuuta 2018

ÄHTÄRIN ELÄINPUISTO JA PANDATALO

Tämä viikonloppu onkin pitänyt sisällään aikalailla monenlaista touhua. Jälleen kerran. Perjantaina kävin jälleen jäsenkorjaajalla töitten jälkeen. Siitä kaupan kautta pitsan tekoon että sai lötsähtää illaksi telkkarin ääreen kattomaan Vain Elämää joka vihdoinkin alkoi. Vain Elämää on meidän molempien lemppari tv ohjelma ja tällä kertaa mua hiukan arvelutti miten pystyn kattoa sitä kun siinä on mukana esim Eveliina joka ei mun mielestä osaa laulaa yhtään. Yllätys oli positiivinen kun kukaan ei ottanutkaan mun hermoille. On mukava jäädä odottelemaan seuraavaa jaksoa.

Lauantaina oli vähän spesiaalia ohjelmaa, sillä Akin työpaikka järkkäs perhepäivän jonka ohjelmassa oli visiitti Ähtäriin. Ensin lounas hotelli Mesikämmenessä ja sitten tutustuminen pandoihin sekä kierros eläinpuistossa.

Mun on ihan pakko mainita pari pikku juttua tuosta Mesikämmenen lounaasta. Se oli ehkä ala arvoisimpia lounas kokemuksia mitä mulla on ollut. Tuoresalaatti oli kyllä fressiä mutta sitten pari muuta tarjolla olevaa salaattia olivat sellasia että en kyllä ois tarjonnut niitä edes kotona. Toinen oli coleslow tyyppinen ja toinen ilmeisesti kaisersalaattia, yhtä löllöä kun Atrian valmistavara. Ellei jopa ollutkin sitä. Leipä oli tuoretta, se vähä mitä sitä oli tarjolla. Nimittäin sitä tuotiin pöytään niin vähän että vain harvat ja valitut saivat palasen. Lämpimien ruokien pöydässä oli ilmeisesti kukkoa viinissä, lihapullakastike, papuja, puuroriisistä tehty lisäkeriisi ja ranskalaisia. Lievästi sanoen erikoinen kavalkadi. Myös lämpimät ruuat oli koko ajan loppu. Me ei tokikaan jouduttu ruuasta tällä kertaa maksaa, mutta en olisi missään tapauksessa hyvillä mielin maksanut 13,90 mitå lounaan hinta näkyi olevan. Pientä skarppausta tarvitaan kyllä.

Ruuan jälkeen ekana oli pandoihin tutustuminen jossa meni noin puoli tuntia kaikkineen. Pandojen hoitaja kertoi meille kattavasti niiden elämästä ja hoidosta. Sitten hetken kuvailtiin Lumia ja Pyryä ennenkuin lähdettiin eläinpuistokierrokselle. Siellä sitten menikin seuraavat 1.5 tuntia. Onneksi sää oli mitä mahtavin. Satuttiin vaan huonoon aikaan kierrokselle kun eläimet oli juuri syöneet. Sielä ne lepäilivät reporankana.

Urospanda Pyry oli päiväunilla

Naaraspanda Lumilla oli ruoka aika

Tämä yksilö oli vesilintujen persoonia

Tänä vuonna ei luonnossa tullut poroja nähtyä

.. tyytyminen siis näihin aitauksessa oleviin 

Ennen lähtöä juotiin vielä voisilmäpulla kahvit.

Oli kyllä tosi mukava päivä kaiken kaikkiaan. Suuri plussa oli se, että keli oli niin aurinkoinen ja lämmin. Ihan täydellinen syys ilma.

Kotona käytiinkin sitten vain kääntymässä ja lähdettiin vielä synttäreille.

Monenmoista äksöniä taas riittänyt mutta ihan mukavaa.

rakkaudella,
Sartsa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti