lauantai 15. syyskuuta 2018

TOSIMIES VS TOSINAINEN

Vihdoinkin viikonloppu. Tällä viikolla täytyy sanoa ettei se tullut hetkeäkään liian aikaisin. Oli jostain syystä todella raskas viikko. Töissä tuntui etten oo saanut mitään aikaan ja se vähän otti pattiin mutta sitten päätin että nyt loppuu tämä synkistely. Oonhan mä nyt todellakin saanut aikaan yhtä sun toista ja eilenkin opin taas jotain ihan uutta ja se on aina mukava tunne. Se, että tuntuu että voi oppia uutta työssä on mulle sellanen boosti josta saan aina uutta virtaa. Siksipä uusi työ, jota mulle on väläytelty houkuttaa aikalailla.

Kävi sellanen jännä juttu, että kun mä ajelin töistä kotiin niin päätinpä mennä A marketin kautta ja hakea ittelleni skumppapullon ikäänkun kiitokseksi tästä viikosta. Että jaksoin reippaasti loppuun asti. Niin sitten teinkin, koska miksipä ei. Tosi aikuismaista ja fiksua, palkita itteensä alkolla!!

No jääköön tämä nyt toissijaiseksi seikaksi sen rinnalla että taas saatiin keskustelu tuon siippani kanssa aikaan kun eilen illalla parkkeerattiin Vain Elämää sarjan äärelle. Keskustelu lähti yhdestä siinä kuullusta biisistä ja aiheena oli miesten ja naisten roolit. Ensinnäkin se, että vielä tänäkin päivänä on tietyt normit sille milloin olet kunnon mies tai kunnon nainen. On asioita joita sun täytyy osata. Miehen kuuluu osata rakentaa ja rempata, huoltaa autot, käyttää kaikenlaisia koneita ja laitteita. Oikea mies saa ruohonleikkurin tai moottorisahan käyntiin ensi nykäisyllä. Mies on perheessä ja parisuhteessa se voimakkaampi. Niin fyysisesti kun henkisestikin. Miehen itku on edelleen vähän sellainen asia johon on vaikea suhtautua. Kunnon mies myös näyttää mieheltä. Jos olet liian komea, laitat itteäs ja sulle on väliä mitä päällesi laitat niin homohan sinä oot. Ja SE on vielä tänäkin päivänä liian monille kirosana. Se jos mikä on surullista!

Toisaalta naisen kuuluu osata kokata, leipoa, hoitaa kotia, olla pehmeä. Naisen kuuluu osata hoitaa ja kasvattaa lapset. Tosinainen lajittelee pyykit, osaa poistaa tahrat sohvasta jonka lapsi juuri tärveli. Nainen ei voi olla lihaskimppu koska se on vähän outoa. Nainen ei saa olla voimakkaampi tai pitempi kun mies. Muuten oletetaan että mies on tossun alla ja pahasti. Nainen ei voi näyttäytyä kännissä kun taas miehelle se on ihan okei. Taputetaan olalle että hienoa kun mies osaa pitää hauskaa. Juhlakunnossa oleva nainen on vähän jotenkin säälittävä. Sinkkuihmisenä miehellä voi olla naisia vaikka kuus joka sormelle ja silloinkos onkin oikein miesten mies. Jos sinkkunaisella on peräkkäisinä päivinä eri mies petissä niin jakeleehan se kaikille vastaantulijoille. Epätoivoinen jakorasia!

Se mikä on ehkä eniten epäreilua sukupuolten välillä on ulkonäköasiat. Miehellä on ihan ok olla pikkusen vatsankumpua tai kalju pää mikäli hiusraja on paennut jo niin kauas ettei sitä enää saa kiinni. Harmaantuva hius tai parta on vaan seksikkyyttä lisäävä elementti. Miten on naisen laita. Kilojen kertyminen vyötärölle (saati mihinkään muuallekaan) ei todella tee naisesta seksipommia. Jos naama roikkuu kun kilpapyörän satula ja ohimoilla on harmaata, olet siirtynyt mummo osastoon. Peli menetetty, game over. Kulmakarvat on oltava kuosissa tai muuten kasvoiltasi puuttuu kehys. Punakka naama on peitettävä meikillä. Muutenkin on laittauduttava että et turmele kanssakulkijoidesi esteettistä silmää.

Mitä tämä tälläinen on kun eletään vuotta 2018? Saatoin ehkä kärjistää hiukan, mutta noin se vaan aika pitkälle menee. Miettikääpä tilannetta, jossa nainen huoltaa perheen auton kun mies ei osaa. Voi sitä miesrukkaa. Sääliviä katseitahan se ressukka saa osakseen. Luulisi ja ennenkaikkea ainakin toivoisi että nämä sukupuoliroolit pikkuhiljaa jo alkaisi jäädä historiaan. Otettais ihmiset ihan vaan omina itsenään. Jokainen vois ihan vapaasti tehdä sitä mikä kiinnostaa ja mistä tykkää eikä kenenkään tarvittis puuttua niihin. Vanha hyvä sanonta, että antaa kaikkien kukkien kukkia vaan. Oon itte tosi tyytyväinen että oon saanut suvaitsevaisen luonteenlaadun, mistä lie. Mulle miehekäs mies todellakin itkee ja vie auton korjaamolle tai tilaa putkimiehen hoitamaan rempat jos ei itte osaa. Naisellinen nainen pienii kirveellä polttopuut ja omaa kunnon kurvit. Saa näkyä eletty elämä kasvoissa ja vartalossa. Perheessä miehekäs mies voi jäädä kotiin lasten kanssa kun nainen tienaa rahat talouteen. Kukin taaplatkoon tyylillään.

Tälläsia ajatuksia nyt tällä kertaa tuli vaan mieleen kun havainnoin tätä maailmaa omin pikku silmin.

Syksy on tullut oikein rytinällä ja mun mielestä se on ihan tervetullut. Luonto vaihtaa väriään viikottain ja aletaan mennä hiljalleen kohti pakkasöitä ja ensilumen haituvia.

rakkaudella,
Sartsa


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti