sunnuntai 19. toukokuuta 2019

PÄIVÄN KOHTEENA VUORIJÄRVEN RETKEILYREITTI

Kyllä säät nyt hellii. Tämän täydellisempää keliä ei vois ollakaan, tuntuu että virtaa on tullu ittellekkin lisää pari pykälää.

Eilen lähdettiin päiväretkelle uuteen kohteeseen.

Tämmöseen paikkaan.. 

Täs paikas oli erikoisuutena luolan suulla oleva nuotiopaikka. Sinänsä tietysti tylsää että jos siinä nuotiopaikalla nyt sattui jo olemaan joku porukka, kuten eilen, niin eipä siinä oikein viittinyt tunkeutua kuvaamaankaan sitä. Käytiin kyllä siitä luolan yläpuoliselta kalliolta ihailemassa henkeäsalpaavia maisemia.


Parkkipaikalta oli tuohon nuotiopaikalle vaan n. 500m ja me oltiin muutenkin päätetty mennä laavulle ruuan laittoon, joten meitä ei sinänsä tuo siinä oleva porukka haitannut. Otettiin sitten reittivalinnaksi polku joka seurasi ihan rantaviivaa. Se osoittautui välillä melko haastavaksi, sillä paljon kalliota pitkin kiipeilyä ja hankalia kohtia oli polun varrella. Mutta kaikista selvittiin ja oikeastihan tuo oli ihan mahtava reitti alinta. Metsä oli tosi monitahoinen, oli kalliota ja sitten taas kosteikkoa. Aurinko pilkisteli koko ajan puiden välistä. Mä olin ihan fiiliksissä.

Jonain päivänä se ei ehkä enää pysykään.. 


Tää kuva vois olla vaikka että Uusi suunta
Reitti laavulle oli 2 kilsan mittainen mutta maaston haastavuudesta johtuen meillä meni siihen aikaa yli tunti. Vihdoin kumminkin saavuttiin lammen rantaan jossa laavukin sijaitsi.


Nuotiopaikalla oli kunnon tulipaikka 

Bongattiin me lintujakin

Sapuskaksi tehtiin tällä kertaa grahampiirakoita sulatejuustolla, kasvispihvejä ja makkaraa. Taas piti syödä niin paljon että melkein oli ähky. Ruoka kun maistuu ittelle aina muutenkin niin luonnossa se on vielä parempaa :)

Pois lähtiessä kello oli jo sen verran että päätettiin sitte vähän lyhentää lenkkiä että ehdittäisiin ajoissa kotiin. Voi kyllä sanoa, että kun 40 minuutin kotimatkan jälkeen nousi autosta niin jalkojen kohdalla oli 2 puupökkylää. Tiesi liikkuneensa. Mahtava fiilis!! On tuo luonnos liikkuminen kyllä ihanaa kun samalla saa liikutettua ittiänsä kun nauttii ihanasta suomen luonnosta. Olisin halunnut jäädä vaan siihen laavulle.

Tuo koko lenkki tais lopulta olla vähän reilut 3 kilsaa ja ihan sopiva tuossa maastossa. Tuonne mennään toistekin. Sijaitsee siis Orivedellä joten on mainio päiväretkikohde. Kyllä siellä eilenkin kovasti porukkaa oli.

Mulla on ihmeesti ollut koko viikonlopun työasiat mielessä, en oikein tiedä miksi. Tai sitten tiedän. Se voi johtua jännittävässä vaiheessa olevista työkuvioista. Niistä toivottavasti ens viikolla enemmän kerrottavaa. Nyt vielä hys hys....

Tällä hetkellä mä istun Jyväskylässä Harjun stadionin katsomossa. Kisakausi alkaa tämän kesän osalta tänään ja jo vain sehän passaa mulle. Tein aamusta ekku tunnin reippaan lenkin ja nyt on sitten kiva kattella junnujen edesottamuksia. Kisojen jälkeen vielä piipahdus kylässä ja illaksi kotiin. Valmistautumaan toka vipaan työviikkoon oppilaitten kanssa. En mä kestä että lukuvuosi on taas jo loppumaisillaan. Kesäloma häämöttää 😁

Nautitaan lämmöstä!

rakkaudella,
Sartsa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti