lauantai 3. elokuuta 2019

SAUNAA JA YSTÄVIÄ

Torstai-iltana mä sain hyvältä ystävältäni kutsun lähteä saunomaan. Minähän en saunakutsusta oo tainnut vielä koskaan kieltäytyä joten ilman muuta otin nytkin kutsun vastaan. Mietiskelinkin siinä samalla, että onkohan se nyt niin että juhannuksena viimeksi oon saunaan päässyt. Koko ajan enemmän mä alan sitä kaipaamaan, sillä jostain syystä tuo uimahallin sauna ei oikein tyydytä sitä suurinta saunakokemuksen kaipuuta. Menee toki paremman puutteessa. Niin kun tähän asti oon vierastanut tätä taloyhtiönkin saunaa, mutta musta tuntuu että talven aikana taidan kyllä silloin tällöin varata meille saunavuoron. Parempi sekin kun ei mitään.

Takaisin torstai-iltaan ja hetkiin mökillä. Uskomaton fiilis oli siinä illan jo vähän hämärtyessä ihailla auringonlaskua laiturilla seisoskellen kun ympärillä on täys hiljaisuus. Paikka oli sellainen, jossa ei naapurimökkejä ollut näköpiirissä ja veden pinta oli peilityyni. Pisti hymyilyttämään kun laiturin vieressä uiskenteli niitä vesimittareita isoina parvina, että pikku Sartsa ei ois uskaltanut mennä lähellekään laituria tai edes rantavettä koska oli opetettu että näkki vie jos menee liian lähelle vettä. Mun päässä tämä näkki sitten näyttäytyi tuollaisen vesimittarin muodossa ja muistan monesti ihmetelleeni miten ihmeessä moinen heiveröinen hyönteinen voi muka vetää sinne veteen. 

Mä olisin voinut tuijotella sinne järvelle vaikka koko illan ihan hiljaisuuden vallitessa, sillä siinä näkymässä on jotain rauhoittavaa. Ja todella kaunista. Meillä on kyllä niin kaunis kotimaa että sitä pitää muistaa arvostaa. Ja tyynenä kesäiltana, auringon laskiessa ja värjätessä veden pinnan kellertäväksi, luonnonkauneus sen kun vaan korostuu. Toinen asia mikä mua rauhoittaa on tulehen tuijottaminen. Sain kiukaan alle tulet syttymään ja siinä sitä sitten unohduin toviksi siihen näkymään.


Meillä meni muutama tunti kun siivillä maailmaa parantaen. Saunottiinkin varmaan ainakin pari tuntia ja vaikka vesi ei todellakaan ollut lämmintä niin käytiin kertaalleen uimassakin. Tuli kyllä ihanan kevyt olo kun vaan uskaltautui mennä sinne viileähköön veteen. Me ollaan tämän ystävän kanssa hyvinkin samanlaisia siinä mielessä että tykätään keskustella asioista ja pohtia syvällisestikin maailman menoa. Musta tuntuu, että joka kerta mä saan myös jotain oivallusta omasta ittestäni tai jostain muusta asiasta ympärillä. En tiedä mitään parempaa kun se, että saa peilata omia ajatuksiaan jonkun kanssa ja saada uutta näkemystä asioihin.

Ystäväni hemmotteli mua vieläpä ihanalla iltapalallakin. Salaattia tortillalevyn sisään käärittynä ja jälkkäriksi pähkinöitä ja suklaalla päällystettyjä hedelmiä. Laitanpa kuvan tähän alle vielä millaisissa maisemissa me iltapalamme nautittiin niin pääsee hiukan siihen tunnelmaan kiinni.



Hiukan poislähtiessä jopa harmitti, ettei me jääty yöksi vaikka sekin olis ollut ihan mahdollista. Musta on tulossa kunnon keski-ikäinen pikkuhiljaa kun tulen niin mielelläni kotiin yöksi. Tai ei sillä nukkumisellakaan sinänsä väliä, mutta herään mieluiten aamulla kotoa. On niin kiva kun saa aamutoimet tehdä tutusti kotona.

Eilen mä sitten lähdin pitkästä aikaa Keskisen Vesaa kannattamaan. Ihan vaan itteä viihdyttääkseni ja samalla löytääkseni töitä varten vähän vaatteita. No ei kyllä löynyt sitten yhtään mitään. Henkilölle joka inhoaa vaateshoppailua niin paljon kun minä, niin tuo Keskisen ostoshelvetti on todellinen helvetti. Mulla loppui mielenkiinto kierrellä jo viimeistään puolivälissä ja aloin kattella ihan jotain muuta. Ei jaksa innostua. Esikoiseni tuli myös töiden jälkeen mun kans treffeille ja käytiin siinä sitten kotipizzassa herkuttelemassa.

Monsteri pitsa mulle tietenkin :)


Eilinen tarjos kyllä sitten tosi kivan yllärinkin kun sisko miehensä kanssa soitteli tulevansa yökylään meille. No sehän passas paremmin kun hyvin. Puolille öin me siinä hötöteltiin ja houkuteltiin kyllä kovasti tulemaan toiseksikin yöksi että saatais illalla lähteä vaikka vähän viihteelle yhdessä. Ymmärrettävästi suurperheen vanhemmat, kahdestaan johonkin päästessään, haluavat viettää mielummin aikaa kahdestaan joten meidän tarjoukseen ei nyt tartuttu tällä kertaa. 

Me käytiin jo tänään aamusta hakemassa Akin uusi auto kotiin. Sekin projekti on nyt sitten saatu kunnialla päätökseen ja oikein hyvä niin. Voi Akillakin alkaa  tulla päähän vähän muitakin ajatuksia.

Tämä päivä on tästä lähtien täysin ilman mitään suunnitelmia. Toki Kalevan Kisoja pitää kattoa illalla telkkarista mutta muuten vaikuttais ihanan vapaalta illan suhteen. Saa nähdä mitä keksitään vai jaksaako mitään. Ittellä olo vähän väsynyt viime yön jäljiltä. Nukuin nimittäin tosi huonosti. Heräsin monta kertaa ja jossain vaiheessa niskat oli ihan jumissa. Mulla on tuolla kylmässä kuoharipullo jonka ajattelin illalla korkata, tuli mitä tuli. Ihanan villiä. Siinä on varmaan suunnitelmia ihan riittämiin. Relax! Vipa viikonloppu ennen töiden alkua.

Kivaa viikonloppua!

rakkaudella,
Sartsa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti