perjantai 27. toukokuuta 2016

HELLLLLSINKI WEEKEND

Marmariksesta kun olin kotiutunut Suomen kamaralle ja nukkunut yhden yön lentokenttähotellissa niin olikin aika jäädä vielä viikonlopuksi Helsinkiin. Siskon tytöllä oli street tanssin SM kisat viikonlopun aikana ja me sitten porukalla käytiin niitä kattomassa mutta myöskin tehtiin muutakin. Mun matkaseura siis lähti lentokenttäjunalta suoraan kohti kotia ja mä puksuttelin Helsingin rautatieasemalla asti. Siellä vein ekkuna laukut säilytykseen ja sitten mulla oli pari tuntia aikaa odottaa Onnibussilla saapuvia viikonlopun matkaseuraa. Mun omat tytöt, sisko ja siskon tyttö. Aika meni tosi nopasti loppujen lopuksi kun kävin Stockmannilla ja menin sitten Espan puistoon istumaan ja lueskelemaan kirjaa.





Samalla huomasin että siinähän oli Marimekon perinteinen kevätnäytös ihan alkamaisillaan joten kävin sen katsastamassa.



Sitten olikin jo aika lähteä Kamppiin noutamaan matkalaiset. Meillä oli vielä muutama tunti aikaa tapettavana ennenkuin saatiin hotellihuone joten kulutettiin se nauttien ihanan aurinkoisesta kelistä. Helsingissä myös tapahtui joka puolella vähän jotain. Kampin aukiollakin oli monenlaista ohjelmaa. Haettiin kamat rautatieasemalta hyvissä ajoin ja käveltiin kohti hotellia joka oli tällä kertaa huoneistohotelli Hellsten Töölössä. Hotellihuoneisto oli todella tilava ja huoneet korkeita ja valoisia. Ei kerrassaan mitään moitittavaa, vielä kun kylpyhuoneesta löytyi ammekin.

Jenni meidän huoneen ovella

Portaikko

Makuuhuone

Käytiin vähän täyttämässä jääkaappia ruokaostoksilla ja sitten olikin hyvää aikaa vaan ottaa ilta rennosti. Satu ja Camilla joutui herätä aikaisin lauantai aamuna kun lähtivät kisapaikalle mutta mä en jaksanut vielä tuona päivänä lähteä kun oli niin edellisen reissun jäljiltä vielä väsy ja mahakin oli vielä hiukan oireinen. Nukuttiin siis pitkään ja notkuttiin vaan kämpillä iltapäivään asti. Sitten piipahdettiin Jennin kans kävelemässä ja kuvailemassa. Mentiin Hietaniemen hautausmaalle, jossa muuten Satun kans käväistiin jo perjantai illan lenkilläkin. Ihanan rauhallinen ja nätti paikka. Satua nauratti kun törmättiin Speden hautaankin...oli kuulemma joku merkki :D


Hautuumaalta löytyi myös tämmösiä vesiaiheita kuten tässäkin:


Hautausmaa reissun jälkeen piipahdettiin Jennin kans vielä kahvilla ja kattokaa nyt mihin mä sorruin:


Noh jääkiekkoa sitten hätäiltiin kattomaan kämpille joten ilta sujuikin sitten syöden ja kiekkoa kattoen. Kohtuu ajoissa piti mennä nukkumaan sillä kaikki suunnattiin sunnuntai aamuna kisapaikalle ja herätys oli hyvissä ajoin. Kamat kantoon ja säilytykseen rautatieasemalle. Lähijunalla kohti myyrmäkeä ja siellä Vantaan Energia areenaa jossa kisat pidettiin. Kisat olikin sitten jo ohi hyvissä ajoin joten jo ennen puolta päivää oltiin lähdössä kohti Helsinkiä kun meidän Onnibus kotiin lähtisi vasta 23:00. Kääk!! Rahattomana ajan tappaminen Helsingissä meinas kyllä koitua kohtaloksi mutta käytiin kävelyllä pitkin Bulevardia hissun kissun:

Ruttopuistoa

Bulevardi

Ihania rakennuksia Bulevardilla

Sitten tehtiin pikku lenkki takaisin kohti keskustaa..Iso Roban kautta:



Sitten mä kävin hakemassa noutoruokaa ja mentiin samaiseen Espan puistoon missä mä kulutin aikaani perjantaina ja istuttiin sielä hyvä tovi ihmisiä seuraillen..ja mä söin siinä lounaankin samalla. Kyllä voin sanoa että oli niin väsy kun ihminen vaan voi olla. Vipat pari tuntia ajan kuluttamista oli silkkaa hulluutta vaikka saatiinkin Jennin läppäriltä näkymään jääkiekon finaaliottelu. Kyllä uni tuli äkkiä kun pääsi Onnibusin kyytiin kapuamaan. Lähes koko kotimatka meni nukkuessa.

Onneksi Helsingissä oli aivan ihanan keväiset, ellei jopa kesäiset, kelit niin oli mukava kierrellä ja kattella. Oli tää viikonloppu kyllä tommosen reissun päälle aika kova koettelemus mutta nytpä on sitten sekin koettu. Toipuminen reissuista on hyvällä mallilla :)

- Sartsa -

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti