lauantai 21. lokakuuta 2017

KASVISTEN VIIKKO


Tuo yllä oleva kuva nyt ei anna ollenkaan kunniaa niille ihanan värikkäille kasvisruuille mitä on tällä viikolla tullut kyhättyä. Kasvisruoka on kyllä mun mielestä vähän aliarvostettuakin siihen nähden miten oikeesti yksinkertaista ja helppoa ruokaa siitä saa. Mulla on viime aikoina ollut muutenkin vähän ongelmia tuon vatsani kanssa joten senkin takia päätin pikkasen kokeilla hiilarien minimoimista mikä ei koskaan oo ollut pahasta. Jätin leivän syöntiä hiukan vähemmälle ja vaihdoin perinteiset ruispalat joko vähähiilariseen leipään tai sitten hapankorppuun. Samalla perunat, pastat ja riisit vähemmälle. Nyt on kyllä todella suuri harmi, etten mä todellakaan oo kuvannut niitä muita ruokia, sillä kasviksista ruokaa tehdessä tulee jo hyvä mieli siitä väri ilottelusta.

Tuo yllä oleva annos oli tommonen pannuruoka johon tuli kaalta, sipulia, valkosipulia, paprikaa ja broilerisuikaleita. Nam! Erään toisen päivän ruokana oli paahdettuja uunikasviksia. Silloin uuniin meni kesäkurpitsaa, punajuurta, porkkanaa, sipulia ja bataattia. Siihen sivuun tein sitten eräänlaisen kylmän kastikkeen/dipin turkkilaisesta jugurtista ja appelsiinilla höystettynä.

Yksinkertainen herkku tulee  siitä että pienii paistinpannulle kaalta, sipulia ja valkosipulia sekä sekoittaa ne sitten yhteen aiemmin paistetun ja oikein hyvin maustetun jauhelihan kanssa. Oi oi miten simppeliä herkkua.

No miltäs sitten kuulostaa seuraava:Parsakaalta, pakastekasviksia, sipulia ja valkosipulia yhdessä viljapossun suikaleiden kanssa. Joukkoon pikkasen lihalientä että saadaan kastikemainen. Siihen vielä sulatellaan pikkasen sulatejuustoa ja syödään yhdessä riisin kanssa.

Sori ettei tämä kuva nyt anna yhtään oikeutta ruualle


Kaikesta tästä hyvän syömisestä sai vieläpä kaupanpäällisenä sen, että vatsa on voinut todella paljon paremmin koko viikon. Kaikenlainen turvotus on ollut poissa mikä on tuntunut kyllä olotilassa ihan välittömästi. Aivan mahtavaa, tätä lisää.

Näillä eväillä tällä viikolla.

rakkaudella,
Sartsa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti