perjantai 6. lokakuuta 2017

VANHOJEN AIKOJEN VIIKKO

Suomi täyttää tänä kuluvana vuonna 100  ja siinäpä onkin teema mistä ammentaa entenkin koulumaailmassa. Tämä viikko on ollut meillä suomalaisuuden ja vanhojen aikojan kunnioittamisen viikko. Keskiviikkona lähdettiin retkelle museoon. Tarkemmin sanottuna kotiseutumuseoon, missä on esillä oikeita arjen asioita vuosikymmenten ja -satojen takaa. Oppilaat olivat oikein innostuneita kuulemaan ja näkemään mitä kaikkea sitä ennen on touhuttukaan. Laitan tähän kuvia päivän varrelta...

Tässä on tyyliä


Putkiradio ja puhelimia


Lyhdyt toivat tunnelmaa jo kauan sitten


Kodin tarpeita mm. kutomiseen


Kotiseutumuseotyyppi


Juna aseman kyltit ajalta sillon joskus

Kyseinen paikka oli siis Vilppulan kotiseutumuseo jossa samassa pihapiirissä sijaitsee myös koulumuseo. Asiantuntevien oppaiden johdolla meidät vietiin ajassa vuosikymmenten taa. Oli niin mielenkiintoista että aika loppui armottomasti kesken.

Torstaina sitten koulumme pihamaalle saapui supisuomalaisia eläimiä. Oli monenlaisia koirarotuja, oli kana ja kukko, maatiaiskissa sekä suomenhevonen joka vei meitä kärryajelulle. Oli kyllä tosi mahtava päivä tämäkin.

Tänään vietettiin vanhan ajan koulupäivää. Me aikuiset oltiin pukeuduttu vanhaan malliin ja koulussa muisteltiin vanhoja aikoja. Syötiin ruoka luokissa, oppilaat toivat maitopullot mukanaan kotoa ja koulussa oli vielä astetta kovempi kuri kun silloin aikoinaan. Esillä oli monenlaisia vanhoja esineitä joista saatiin vieläpä aika kattava esittelykin. Opimme mm. miten pellavaa on käsitelty että siitä on saatu lankaa aikaan.


Mäkin kävin kiireesti aamulla meidän teatteritarvike varastosta etsimässä itelleni jotain päälle pantavaa. Eihän mulla muuton jäljiltä nyt ainakaan oo mitään vanhaa vaatetta. Hiukset vielä keskipää jakaukselle niin siinä mun mamselli look.

Oikein kiva viikko joka sai itsensäkin miettimään menneitä aikoja.

Kivaa viikonloppua,
Sartsa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti