maanantai 23. huhtikuuta 2018

VIIKONLOPPU OLI KYLLÄ AIKA JEPPIS

Viikonloppu oli kyllä kaiken kaikkiaan lähes täydellinen. Lauantaikin jatkui ihan yhtä hyvänä loppuun saakka. Käytiin sielä sekakuoron konsertissa josta puhuinkin (mikä olikin tosi viihdyttävä) ja Akin nuorimmainen lapsukainen tuli viihdyttämään meitä illan suussa. Jäikin oikein yöksi asti. Lauantai ilta meni siis höpötellen telkkarin äärellä.

Mäntän sekakuoron konsertti oli kyllä tosi jees!!


Eilen päätettiin sitten lähteä Jyväskylään messuilemaan. Aki oli kiinnostunut retkeilymessuista ja katottiin sitten että siinä sivussa olis myös Wemmi kevätmarkkinat jossa tarjolla vähän sitä sun tätä suuhunpantavaa. Sopii meille siis oikeinkin hyvin :) Kävikin sitten paikanpäällä ilmi, että tuo retkeilymessuosuus olikin aika pieni ja anti jäi tosi laihaksi sen sijaan että nuo markkinat kiinnosti meitä enemmänkin. Mukaan tarttui kotiin viemisiksi vähän sitä sun tätä herkkua. Mausteita, hirvimakkaraa, valkosipulijuustoa, sinappeja ja erimakuisia leipäsnackeja. Rahaa jäi jonkin verran siis sille reissulle mutta eipä haittaa. Se vähän harmitti, että kalakukot oli jo kaikki myyty joten sitä me ei saatu ostettua. Kalakukko jää siis edelleen multa maistelematta.

Tommonen kaveri oli messuilemassa 


Messuilta käväistiin sitten Akin vanhimman tytön luona, joka asuu aika lähellä Paviljonkia. Kahvit ja tosi hyvät marjapiirakat masussa olikin sitten hyvä lähteä ettimään ruokapaikkaa :D . Päädyttiin Heseen, joka ei oo mulle mikään ykkösvaihtoehto, mutta tällä kertaa mentiin juniorin ehdoilla. Maha ainakin täyttyi ihan kiitettävästi. Päädyttiin sitten shoppailemaankin pikkasen ennenkun illan hämärtyessä suunnattiin kotiin päin.

Kotona sitten tein, ainakin ajatuksissani, iltapuhteiksi kesälomasuunnitelmia. Kalenteria selatessani tuli kyllä mieleen että aika kiitää ihan älytöntä vauhtia ja etenkin kun olis kaikkea kivaa mahdutettavana kalenterin sivuille. Täytyy yritää muistaa nauttia kesästä hetki kerrallaan että se kestäisi ehkä mukamas vähän pitempään. Muutenhan se on ohi silmänräpäyksessä. Tai kuten siskoni sanoi, viikonloppujen määrää kattoessa kesä on kyllä ihan todella lyhyt. Niinhän se on.

Tästä tullaankin siihen ajatukseen mitä oon pyöritellyt monta kertaa pienessä mielessäni, että mistä se johtuu että lapsena kesät oli aina pitkiä ja aurinkoisia. Oliko niin todella? No fakta on se, ettei niitä päiviä silloin kesässä ollut tasan yhtään sen enempää kun nytkään. Miksi sitten näin aikuisena aika tuntuu liitävän käsittämättömän nopeaa? Voisko syynä olla juurikin tuo, että eletään aina jotain tulevaa. Joko tulevaa viikonloppua tai jotain tulevaa päivää jolloin pitää olla jossain tai tehdä jotain. Silloinhan saattaa käydä niin, että huomaamattaan jättää ohikiitäviä hetkiä huomioimatta ja elämättä. Lapsena kesät oli tietenkin pelkkää preesensiä. Tehtiin mitä sattui huvittamaan. Harvemmin oli mitään valmista suunnitelmaa päivän varalle kun aamulla silmät avasi. Sitä mentiin minne nenä osoitti ja tehtiin sitä mikä sattui tuntumaan sillä hetkellä kivalta. Olisko siinä yksinkertaisesti syy pitkiin kesiin? Kun elää nykyhetkeä ja huomaa siinä kaiken kivan eikä koko ajan odota jotain. Jotain mitä ei ehkä koskaan edes tuu. Toki se ei meillä aikuisilla aina nyt vaan onnistu, mutta jos oikein kovasti yrittäis. Ja ainakin jättäin sen etukäteen murehtimisen minimiin. Se, jos mikä, vie voimia aivan turhaan. Kun ei siitä tulevasta kumminkaan tiedä. Käy vielä niin, että menee hyvä mures täysin hukkaan ;)

Noh, kesälle tuli kumminkin jotain pientä mietittyä. Pääasia olis se että ehtis nähdä paljon rakkaita ihmisiä, viettää lämpöisiä hetkiä ystävien seurassa ja kerätä kokemuksia joita muistella pitkän talven aikana. Haluan pohjoiseen ja etelään. Haluan monta asiaa siltä väliltä. Katsotaan nyt sitten mikä niistä toteutuu.

rakkaudella,
Sartsa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti