maanantai 7. toukokuuta 2018

ISOJÄRVEN KANSALLISPUISTO PART 2

Viikonloppuna velloin, etenkin lauantaina, tosi syvissä vesissä mutta puhumalla siitäkin taas selvittiin. Eilinen sitten saatiinkin jo viettää auringon paisteessa niin sisäisesti kun kelienkin osalta.

Päätettiin lähteä sitte laittamaan ruuat ulkosalle ja otettiin suunnaksi Isojärven kansallispuisto. Ollaan kerran aiemmin käyty ko. kohteessa ja löydettiin reitin varrelta upealla paikalla oleva laavu. Sillä kertaa se oli varattu mutta nyt me saatiin se omaksi ulkokeittiöksi. Isojärven kansallispuistoon ei myöskään oo meiltä liikaa matkaa joten sinne on kiva pistäytyä noin yhtä äkkisesti.

Ilma oli todellakin ihan täydellinen. Mittarissa yli +15 astetta ja kirkas taivas. Pakattiin joukkoon pelkkien malkaroitten ja kahvin lisäksi oikein ruokatarpeet. Appetit muurikka kasvikset ja possun filepihvejä.

Siitä se reitti alkoi
Nuotiota pystyyn samantien

Puut oli kyllä niin märkiä että niitä oli hyvä laittaa vähäsen kuivumaan tuohon notskin äärelle.

Ihanaa tuleen tuijottelua

Kahvit piti ekku keitellä tietty 

Muonat valmistuu

Ajateltiin ekaa kertaa testata halsterissa kypsentää nuo fileepihvit. Ei muuta kun silavaa halsteriin ja lihat väliin. Onnistuikin ihan yllättävän hyvin. Ehkäpä jopa olivat hiukan liiankin kauan.

Siinä meidän sunnuntailounas

Meidän leiripaikka, eli Kalalahden laavu sijaitsee kalliolla mistä on kyllä upeat näkymät.

Leiripaikkamme

Kun oltiin syöty vatsat täyteen ja juotu kaffit jälkkäriksi, niin lähdettiin kiertämään toisen reitin kautta takaisin autolle. Siinä reitin varrella tuli vastaan taas ihan maagisia paikkoja. 

Tää alue oli jotenkin mystinen
 Tuo edellä kuvattu metsäkaistale oli oikeasti kun lumottu metsä joka oli jossain kohtaa lakastunut. Se oli kun Manalan porttialuetta ja tuli ihan sellanen fiilis että jos sinne joutuis jostain syystä niin häviäisi ikuisiksi ajoiksi jonnekin. Oli jopa vähä  pelottava tämä. Ehkä tämä johtuu vaan mun valtavan vilkkaasta mielikuvituksesta 😂
Metsälampi

Oli kyllä tosi mukava päivä. Hiukan onnistuin jopa rintaani polttaa auringossa, sen verran kuumotti. 

Ihanaa että nyt on luvattukin ihan jopa kesäisiä lukemia. Useammalle päivälle vieläpä!!

Seuraavaa retkeä jo odotellessa!

Rakkaudella, 
Sartsa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti