keskiviikko 16. toukokuuta 2018

VIIKKO VIEMÄSSÄ MEHUT

On menossa lievästi sanottuna erilainen, vaihteleva, mehut vievä mutta antoisakin viikko. Maanantaina heti me lähdettiin aamusta luokkaretkelle Tampereelle. Sillä reissulla tietenkin meni koko päivä ja siihen mahtui monenlaista sumplittavaa. Me käytiin kattomassa näytelmä Adalmiinan helmi ja sen jälkeen käytiin syömässä Vapriikissa. Suosittelen kyllä just tollaseen ryhmän ruokailuun lämpimästi. Kaikki pelas ihan moitteetta ja meitä pidettiin oikein hyvänä. Lisäksi tuo ruokapaikka oli riittävän iso niin ettei mitään ahtautta tullut missään vaiheessa vaan pöytiin voitiin mennä ihan kaikessa rauhassa. Ruokaakin on laitettu tarjolle moneen eri pisteeseen joten ruokailu sujui jouhevasti. Tälläinen paikka on ravintola valssi

Kotimatkalla piipahdimme vielä Haralan harjulla missä lauloimme tämän Topeliuksen patsaan edessä maakuntalaulumme eli Kesäpäivä kangasalla. Oli kiva laulaa ja samalla nähdä miten "längelmävesi tuolla vöin hopeisin hohtelee ja roineen armaiset aallot ne rantoja hyväelee"



Laulun jälkeen oli hetkinen ihan vapaata olemista joten osa oppilaista kipaisi ylös näkötorniin ja toiset  käytti hyväkseen kallioisen metsämaaston ja liikkuivat minkä ehtivät. Olihan sentään istuttu koko päivä ja vielä reilun tunnin ajomatka koululle oli edessä. Mukava päivä kaikenkaikkiaan ja mä luulen, että jokainen aikuinen ja lapsi oli yhtä väsyneitä illalla nukkumaan mennessä.

Tiistaina sitten oli hiukan erityisjärjestelyjä koululla kun osa työkavereista oli pois, mutta päivä meni kohtuu nopeasti. Melkoinen väsymys painoi kuitenkin illalla. Silti, väsymyksesta huolimatta mä oon päässyt rakkaan harrastukseni eli istutuksien pariin. Maanantaina istuttelin kesäkukkia amppeliin ja mausteeksi ostetun timjamin. Eilen sitten päätin laajentaa hiukan tuota minimalistista ryytimaatani ja laitoin persiljaa, tilliä, basilikaa ja salaattia. Hyvin tuntuvat kaikki lähteneen kasvun alkuun.

Tommosen kukkasen tänä vuonna...

Yrttitrio

Toivottavasti basilika ja salaatti on kavereita

On ihanaa, että voi edes tuolla lailla pienimuotoisesti terassilla kasvatella jotain. Pääasia että saa vähän käsiä multaan. Viime kesänä lisäksi ihastuin siihen, että noita tuoreita yrttejä oli saatavilla ruuanlaittoon ja vaikka leivän päälle suoraan omasta "pihasta". Toivotaan, että nytkin onnistuu niiden hoito että jaksavat satoa meille tuottaa.

Eilen illalla oli ihan pakko istahtaa myös eka kertaa tälle kesää jäätelökioskin pöytään. Tänä vuonna aloitinkin heti tuollaisesta annoksesta. Nam!!

Vadelmaa ja lakua

Viikko jatkui tänään taas erityispäivällä töissä sillä vietin tämän päivän toisella koululla tutustumassa erään oppilaan kanssa uuteen opinahjoon. Johan se nyt vähän itseäkin jännitti kun kyseessä kuitenkin erityiskoulu ja Erittäin Erityiset. Mä tykkäsin tosi paljon ja niin vaan tämäkin päivä poiki työtarjouksen :) tai ainakin ehdotuksen tulla heille töihin. Yksi avustajista on jäämässä vuodeksi opintovapaalle ja pyysivät harkitsemaan josko menisin tuuraamaan. Noh, katsotaan nyt miten ensi syksyn työkuviot muotoutuu. Tänään jo taas mentiin yksi askel eteenpäin mutta mitään varmaa ei oo ennenkun nimi on paperissa. Toivottavasti saan oman nimenikin johonkin kirjoittaa.

Parhaillaan oon pyykinpesu kesken. Se oli pakko ottaa tämän päivän urakaksi kun alkaa puhtaat vaatteet loppumaan. Teki mieli vielä hiukan istutella tänä iltana mutta taidan jättää suosiolla huomiseen. Nyt alkaa hyydyttää jo niin, että kun kone sammuu ja saan pyykit kuivumaan niin taidan mennä suihkuun, iltapalalle ja tutimaan.

rakkaudella,
Sartsa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti