maanantai 2. heinäkuuta 2018

KUOPION VIINIJUHLAT 2018

Lauantaina oli supersähäkkä fiilis kun lähdettiin ystäväni Tuulan kans vähä retkelle savon mualle, Kuopijjoon. Perinteiset viinijuhlat oli tietty kohteena ja olin niin tyytyväinen että sain Tuulan ylipuhuttua mukaan.

Matka meni oikein rattoisasti höpöhöpötellen ja nauraa räkättäen. Että saikin nauraa, ihan sydämen pohjasta ja sielun kyllyydestä. Hyvä kun näin välillä autoa ajaa kun ilosta silmät kostuivat.

Josko taas kuvat kertois enemmän kun tuhat sanaa vaikka voin mä muutaman sanankin sinne väliin laitella.

Välistoppi: Vaajakosken aakkosliike. Pitsaa naamariin ja sitten mukaan evästä, noin niinkun aamupalaa ajatellen.


Sartsa otti sitten pikkunäpsäkän kylmälaukun  mukaan. Laskin, että sinne mahtuu tosi hyvin kaikki leivänpäällys tarpeet mutta sitten me nähtiinkin nää patongit ja sanottiin että KYLLÄ. Enhän mä nyt siinä vaiheessa älynnyt ajatella ettei  NE  sitten sovi tähän pikkuruiseen kylmälaukkuun. Ai että piti nauraa sille kohellukselle, mikä nyt ei tietty mun kohdalla oo mitenkään outoa.



Siitä sitten suorinta tietä kohti matkailukeskus Rauhalahtea mistä olin taas vuokrannut mökin jo valmiiksi viime vuonna lähtiessäni. Rauhalahti on tosi kiva ja siisti leirintäalue jota kyllä voi suositella oli sitten matkassa aikuisporukalla tai lasten kanssa. Siis tällänen paikka


Meillä oli 4 hengen leirintämökki joka maksaa 69eur yöltä. Mökki on mun mielestä ollut ihan jees tollaseen yhden, kahden yön yöpymiseen. Mökissä on sähköt ja sinne tulee juokseva vesi. On jääkaappi, tiskiallas ja kaikki astiat neljälle sekä keittolevyt ja ruoanlaittovälineet. Pirttipöytäkin löytyy ja 2 kerrossänkyä. Alueella on ravintola, pieni kauppa ja monenlaista ajankulua.

Keli oli hiukan synkähkö
 Siinä kun mökin pihaan päästiin ja kamoja aloin kantaa sisälle niin huomasin, että tällä kertaa olin unohtanut kotiin koko reppuni. Kaverin naurusta ei ollut tulla loppua kun mun Spedeilyä ihmetteli ja jahkui. Tällä kertaa, hullun tuurilla, mulla oli kumminkin kaikki tarvittava mukana ilman reppuakin. Oli petivaatteet, ruuat ja juomat. Ilma oli todellakin niin kylmä ettei viinijuhlille mennessä tarvinnut paljon vaatteilla koreilla vaan piti laittaa takki tiukasti kiinni. Housut olisin voinut vaihtaa toisiin mikäli se reppu mukana ois ollut mutta hyvin pärjäs noillakin mitä oli. Hiuksia ei edes kannattanut laittaa sen kummemmin sillä vesisade ja kova tuuli ois kuitenkin ne laittanut sekaisin.

Me lähdettiin sitten sisävesipaatilla pitkin Kallavettä kohti matkustajasatamaa. Onneksi sade loppui sen verran, että saatettiin mennä kannella kattelemaan niitä nättejä maisemia.

Sinne jää rauhalahti

Kallaveellä seilataan

Siinä jollain oma saari ja pikku venho

Puijon torninin ehdin nipin napin saada kuvaan
Juuri kun satamaan kiinnityimme niin alkoi taas pikkasen sataa tihkuttaa. Ei haitannut menokengän tahtia siinä vaiheessa.

Juhla alueella oli tosi vähän väkeä. Ehkä vähiten mitä ikinä tämän 11v aikana mitä itte oon juhlilla käynyt. Mutta se nyt ei oo pelkästään negatiivista sillä mihinkään ei ollut jonoja ainakaan.


Sellanen pullo tarttui mukaan

Kesän eka bajamaja kokemus
 Illan ekana esiintyjänä olis ollut Uniklubi mutta se jäi meiltä näkemättä. Radio Suomipopilta tuttu hovimuusikko Ilkka sen sijaan toimi illan juontajana.


Illan tokana esiintyjänä oli Sanni joka veti kyllä todella hyvän ja energisen keikan.


Illan viimeisenä esiintyi The Rasmus joka ei oo mun suosikkeja joten kuunneltiin vaan pari biisiä ja lähdettiin jo hyvissä ajoin grillin kautta kämpille. Oli mukava herätä aamulla kun ei tarvinnut yhtään arpoa koska viinihuurut on sen verran hävinneet että tohtii rattiin.

Aamulla herättiinkin sitten pirteinä puoli 8 aikaan, keiteltiin kahvit ja syötiin aamupala. Sitten olikin hyvä aika lähteä ajelemaan kotia kohti. Keli oli tässä vaiheessa tietty ihan loistava. Aurinko sieltä mollotteli lähes pilvettömältä taivaalta.

Oli kyllä tosi kiva reissu ja mukavaa että kaverikin tuntui kovasti tykkäävän. Ja vaikka keli olikin aika surkea suoraan sanoen. Saas nähdä miten ens vuonna käy, että tuleeko perinteitä jatkettua. En vielä ainakaan nimittäin tehnyt varausta tulevalle vuodelle.



rakkaudella,
Sartsa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti