tiistai 26. helmikuuta 2019

EKA LOMAPÄIVÄ JA HELVETINKOLU

Eilen oli sitten loman eka päivä. Oli tarkoitus alunperin mennä töihin muutamaksi tunniksi, mutta koska Akilla sattui olla pekkanen niin pidinkin lomapäivän. Ihan vaan siksi, että saatettiin lähteä pikkasen retkelle ja munkin lomalle tuli mielekästä tekemistä. Mitään suunnitelmia kun ei sen ihmeemmin oo eikä kyllä suoraan sanoen oo rahaakaan.

Mutta siis... Eilen lähdettiin ulkoilemaan ja makkaraa paistelemaan Helvetinkolulle. Oli oikein kiva päivä kaiken kaikkiaan. Helvetinkoluhan on Ruovedellä joten ajomatkaa ei ollut kun noin 50km. Saattoi lähteä vielä retkelle vaikka nukuttiinkin aika myöhään. Aamupalan jälkeen vaan kamat kasaan ja matkaan.

Kotimatkalla mä googlettelin ihan uteliaisuuttani mistä tuo Helvetinkolu ja Helvetinjärvi on nimensä saanut ja löysin vain vanhaa perimätietoa. Oli kuulemma joskus varastettu naapurin katiskasta hauki ja talon (jonka katiskasta kala oli varastettu) emäntä oli noitanakin tunnettu. Kun varasta oli kovisteltu niin hän ei ollut ollut moksiskaan mistä emäntä oli suuttunut ja kironnut että "tuosta helvetin järvestä ei tule kalaa niin kauan kun sinä elät". Eikä kuulemma ollut tullut ennenkuin kyseisen varkaan kuolinpäivänä jolloin naapurin katiskassa oli ollut hauki. Siitä siis sana helvetti.

Täältä voit kurkata Helvettiin  Me lähdettiin juurikin tuolle helvetistä itään reitille.

This is a road to hell

Hauska yksityiskohta

Polku oli osittain jäinen mutta oikein hyvin tamppaantunut joten kun jalassa oli piikkipohjakengät niin kävely sujui oikein hienosti. Mukava reitti kaiken kaikkiaan. Reitti päiväkämpälle, missä myös nuotiopaikka sijaitsi, oli 2km mittainen.

Päivätupa 

Aki kirjoitti meidän terveiset vieraskirjaan

Näkymä ikkunasta järvelle

Kas metsämökin ikkuna sielt Sartsa ulos kurkistaa...
Sisällä tuvassakin ois voinut tulet laittaa mutta me haluttiin ulos notskille. Eväänä oli tällä kertaa grahampiirakoita ja makkaraa. Kahvit tietty keiteltiin myös.

Kaakaokahvit

Jouluna tyhjenneet sinappijauhepurkit toimii loistavasti tässä tarkoituksessa

Hauskoja käkkäräpuita

Eväät oli oikein hyvät. Kelikin muuten mainio mutta tuolta järveltä päin puhaltanut tuuli oli aika viileää. Onneksi tulen äärellä tarkeni ja kaakaokahvi lämmitti mukavasti. Paluumatkalla pysähdyttiin ihailemaan ja kuvailemaan matkan varrella eteen tulleita luonnon ihmeitä.




Helvetinkolu

Paljon oli puita kaatunut reitille ja portaat oli välillä melko haastavat kuljettavat kun oli niin paljon lunta ja jäätä.




Helvetinkolun näköalapaikalta oli aika komiat maisemat.

Upeaa!!

Rakkauttakin paikalla oli ollut
Oli kyllä tosi mukava päivä. Samalla tuli reippailtuakin kun askelmittari näytti yli 10 000 askelta. Kilometrejäkin tuli mukavasti. Oikein onnistunut eka lomapäivä.

rakkaudella,
Sartsa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti