sunnuntai 4. helmikuuta 2018

PAKKASIA PIDELLYT

Nyt on sitten ollut vaihteeksi taas kunnon pakkasiakin. Heti kun asteet menee yli -10 ja tuulee vähänkin, niin meitsi ei meinaa mitenkään saada pidettyä ittiänsä lämpösenä. Työpaikalla meillä on piha sellainen johon mahtuu oikein julmakin tuuli (nähtävästi järveltä tuleva) ja tälläkin viikolla oli päiviä ettei vaan kertakaikkiaan tarkene. Varustus oli tätä luokkaa:


Kuvasta ei näe tosiaankaan montako vaatekertaa löytyy tuolta alta. Sanon vaan että niin monta ettei meinannut liikkumaan päästä :D Ulkoilu on asenne ja pukeutumiskysymys. Niin!!! Kyllä mä pari lenkkiäkin tein viikon varrella mutta aikoihin siitä ei oo tullut millään lailla hyvä olo. Se on kyllä huolestuttanut. Mä hengästyn heti kun liikkelle lähden eikä olo tasaannu koko lenkin aikana. Muutenkin on kroppa tuntunut laittavan hanttiin edelleen kaikkea liikkumista. Lihakset on ihan jumissa ja liikkuminen on todella suuren työn ja tuskan takana. Ei kiva, ei kiva ollenkaan.

Eilen tuli sitten onneksi muutos tähän. Me vietettiin päivä Jyväskylässä tarkemmin sanottuna Hippos-hallissa yleisurheilun merkeissä. Akilla oli siellä noita lähettäjähommia ja mä menin mukaan nauttimaan penkkiurheilufiiliksestä.


Meikäläisen päivän positio :)
Jouduttiin mennä aamulla niin aikaisin, että mä ehdin hyvinkin lähteä pienelle lenkille. Pakkasta oli -15 astetta, mutta koska ei tuullut yhtään niin oli mitä mainoin ulkoilusää. En viittinyt kuitenkaan ihan älyttömän pitkää lenkkiä tehdä ettei olisi sitten niin hikinen. 2,6 kilsaa loppujen lopuksi lenkkeilin ihan mahtavassa talvisäässä. Mikä parasta, tuntui siltä että lenkki kulki mukavasti ja oli oikein hyvä fiilis. Siitä oon kyllä todella onnellinen. Tuota edeltävä lenkki nimittäin päättyi siihen että mun keuhkot oli ihan tulessa ja mä jouduin lähes oksentamaan limaa kun kotiin päästiin. Pelkäsin, ja pelkään vieläkin, että kehittelen jotain astmaa tässä salakavalasti. Ainakin rasitus sellaista. Huomasin nimittäin yhtenä päivänä lenkillä että mulla alkoi henki vinkumaan pahaenteisesti ja tuntuu kun hengittäisin muutenkin jotenkin pinnallisesti. Toivon mukaan ei nyt kuitenkaan mitään tuollaista.

Täyden työpäivän verran meni siis eilen tuolla hallilla, mutta pätkääkään ei käynyt aika pitkäksi. Sen verran mielenkiintoisia tapahtumia oli kentällä. Illalla kun kotiin päästiin niin piti tehdä pikaisesti ruuat ja sitten Akin tyttö ilmoittikin yllättäen tulevansa yökylään. NO sehän passaa joten siinä meni ilta sitten sukkelaan.

Nyt on siis sunnuntai aamu ja asteita on lähes -20. Mä ajattelin kumminkin nyt ihan kun kokeilumielessä pukea lenkkivermeet ja lähteä koittamaan miltä se lenkkeily tuntuu pakkasessa. Sujuuko yhtä hyvin kun eilinen, toivon niin.

Pirteää sunnutaita
rakkaudella,
Sartsa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti