perjantai 30. kesäkuuta 2017

SYNTTÄRIFIILIKSIÄ

Oli synttärit. Mulla siis. Matkamittariin tuli 43 vuotta ja ihan rehellisesti voin sanoa, ettei tunnu yhtään missään. Eikun väärin. Tuntuu, monessakin kohtaa mutta ei siis sillai tullut mitenkään kriiseiltyä. Mä oon ihan aikuisten oikeesti sitä mieltä kuitenkin että ikä on todellakin vaan numero. Se mitä sä oot sisältä merkkaa paljon ja jos sä oot sinut itses kans niin eipä niillä ikänumeroilla oo enää tässä vaiheessa mitään väliä. Nuorempana sitä odotti tietenkin jotain tiettyä ikää siksi, että silloin pystyi saavuttaa jotain. Ajokortin, baarissa käymiseen vaadittavat lukemat jne jne. Nyt kun on 40 ikävuotta ylittynyt, niin ikä on pelkästään numeroita. Biologisen kellon tikitys on kuulunut jossain taustalla toki sen jälkeen kun on kyseiset pyöreät tulleet täyteen mutta kun lasten hankinta ei ole enää muutenkaan ollut niin sanotusti "asialistalla", lähinnä elämäntilanteesta johtuen niin se tikitys ei oo ollut mitenkään häiritsevää. Keskustelua aihe on herättänyt meidänkin parisuhteessa mutta yhteisymmärryksessä on päädytty siihen että tämä lapsiluku riittää. Siitäpä syystä kyseinen aihe ei ole aiheuttanut omassa mielessäkään mitään suurempia mylläyksiä.

Ikä tuo mukanaan julman totuuden siitä, että viimeistään nyt on aika nostaa takapuoli penkistä ja lähteä liikkeelle. Pakko on liikkua, että pysyy liikkeessä. Varsinkin ittellä kun on painoa kerääntynyt vähintään omiksi tarpeiksi, niin huomaa että olotila alkaa olla kaikinpuolin vaivalloinen. Lihaskunto on rapistunut ja välillä tuntuu, että sen myötä koko ihminenkin. Särkee sieltä sun täältä ja sen ymmärtää kyllä selvästi, ettei liikkumattomuus pidemmän päälle oikein toimi. Näin kesällä nyt vaan mä en ainakaan saa hinattua itteäni salille rautaa pumppaamaan mutta toivon todella aktivoituvani syksyn tullen.

Kaiken kaikkiaan mä tykkään olla juuri tämän ikäinen kun oon. Elämä on rauhoittumaan päin pikku hiljaa, ennenkun sitten toivottavasti jossain vaiheessa saisi lapsenlapsia. Sitten on mummoilun vuoro. Nyt pystymme Hänen kanssaa nauttimaan kahden aikuisen välisestä suhteesta ja elää aikuisten elämää. Omat lapset kun on kuitenkin jo sen ikäisiä, etteivät enää koko aikaa tarvitse äitiä. Mulla on noin ylipäänsä iloinen ja onnellinen olo sen vuoksi, että oon sinut itteni kanssa ja voin sanoa ittelleni, että oot ihan hyvä tyyppi. Sitä osaa arvostaa ennenkaikkea sen vuoksi ettei niin oo todellakaan aina ollut.

Näin on hyvä, oikein hyvä.





rakkaudella,
Sartsa

tiistai 27. kesäkuuta 2017

NAUTINNOISTA PARASTA






On jäätelö hyvää kun yksin syö. Paitsi että se on aina hyvää. Yksin, kaksin tai isommalla porukalla. Reissussa, kotona, ruuan tilalta, jälkkärinä. Iloon, suruun, normiarkeen ja juhlaan. Pakko mainostaa jälleen kerran yhtä jäätelöputiikkia matkan varrelta. Tätä herkkua kantsii etsiä
Tämäkin jäätelö on italialaistyyppistä gelatoa ja tuohon gelatoon tutustuin ekalla Rooman reissullani. Silloin tuli maisteltua 17 makua jäätelöä. Tuolla Liisankankaan jäätelöllä on semmonen maku kun Mummon yllätys joka on semmostaki herkkua että ohhoijjakkaa. Mullakin shoppailu oli huomattavasti keveämpää tämän iloisen jätksiyllärin jälkeen. Herkutelkaa jäätelöllä, oli keli mitä oli.



Nimittäin kun shoppailureissulta kotiin ajeltiin niin keli oli juurikin yläpuolella nähdyn kaltainen. Välillä ei pyyhkimet meinanneet riittää pyyhkimään tarpeeksi nopeaa.

herkkuterkuin,
Sartsa

maanantai 26. kesäkuuta 2017

RETKI ISOJÄRVEN KANSALLISPUISTOON

Sadetta uhmaten päätettiin lähteä juhannuspäivää viettämään makkaranpaiston ja nokipannukahvien merkeissä. Itse olin ihan väsynyt jostain syystä koko aamun ja suihkun jälkeen makoilin hyvän tovin saunatakki päällä ilman että jaksoin tehdä yhtään mitään. Onneksi Hän oli jälleen aktiivisempi ja etsi meille oivallisen retkikohteen joka ei ole kovinkaan kaukana täältä. Menimme Isojärven kansallispuistoon eli tänne 

Ajomatka kotoa ei tällä kertaa ollut tuntia pidempi joten näin sateen uhka pään päällä, oli oikein hyvä retkikohde. Olihan sielä taas katseltavaa ihan yllinkyllin. Reitti lähti tämmöistä tietä pitkin kohti nuotiopaikkaa:

 

Metsään tallustellessa ei tarvitse puhua mitään, voi vaan laittaa töppöstä toisen eteen nauttien pelkästään metsän äänistä. Sitä huomaa ajattelevansa vaikka mitä ja toisaalta sitten taas ei yhtään mitään. Mä nautin!!! Yks suukkokin piti antaa siinä matkan varrella, sen verran sitä herkistyi ;) Mun mielestä on iso asia ylipäänsä se, että on yhteisiä mielenkiinnon kohteita ja harrastuksia.

Kahvipannu kuumenee

Mä jostain syystä saan aina jonkun tarinan aikaan tämmösille poluille

Matkan varrella oli todella jännittävä melkein kun suolampi. Siellä asusti ainakin sorsaemo kuuden poikasensa kanssa. Poikasten leikkmistä seurailtiin hyvä tovi. Lammen rannalla oli vanha hirsilato, joka oli jo palveluksensa palvellut. Pikku sammakoita loikki vierellä kun kävimme katsomassa näkyykö majavan jättämiä jälkiä. Niitäkin noilla seuduilla oli ainakin jossain vaiheessa ollut.



Tunnelma oli jotenkin maaginen tällä lammella


Calla palustris eli suovehka

Osmankäämit oli jo kuihtuneet pois

Paluumatkalla otin vielä hiukan kauempaa polun varrelta ikäänkuin kurkistuaukosta kuvan tälle lammelle. Mulle ittelle tästä kuvasta tulee mieleen jostain syystä suomi filmit tyyliin Tuntematon Sotilas.



Siinä sitä olikin sitten mukava vatsat täynnä lähteä kotia kohti kun sade tuli juuri kun autolle päästiin. Näitä retkiä tulee lisää, yöpyä aiotaan myös vielä tuonnempana kunhan ehditään. Loma aika kun on melkoisen hektistä ja viikonloput täynnä toimintaa. Tilattiin uus telttakin että ainakin pitää vettä.

Kohti uusia seikkailuja kohtuu täydellä kalenterilla!
rakkaudella,
Sartsa

OLIPA KERRAN JUHANNUS 2017

Ohhoh olihan huippujuhannus, kerta kaikkiaan. Lähinnä se, että oli niin monenlaista tekemistä ja touhua. Aattona oli ainoa kohta ruuan jälkeen kun tuntui siltä, että sitä ihan jämähtää paikalleen kun ei tiennyt oikein mitä olisi tehnyt. Sitten lähdettiin kuitenkin ajelemaan ja katselemaan kokkoja... Ihan kaksin kappalein niitä nähtiinkin jopa.

Vilppulan sataman kokko

Ekana pysähdyttiin Vilppulan satamaan missä syttyi ensimmäisenä kokko. Tämä tuli ei suuruudellaan hurmannut mutta tuo satama alue kaikkineen on kyllä ihan nättiä joten kyllähän siinä seisoskeli. Onneksi ei sadekaan haitannut. Ihmisiä oli liikkeellä melko paljon ja olivat hyvällä tuulella.

Kolhon kokko

Klo 22 sitten syttyi tämä hiukan näyttävämpi kokko palan matkan päässä, Kolhossa. Tätä maisemaa olis taas kattellu vaikka kuinka kauan ja kun iltakin oli mitä parhain niin mikäs siinä oli kesäillasta nautiskellessa. Tämän suomalaisemmaksi ei enää oikein maisema tule. Järven selkä, koivupuita, juhannuskokko jonka liepeillä veneitä.

Tää maisema on aika zen vai mitä?
Kokolla me tavattiin myös tuttuja ja jutusteltiin tovi kunnes päätettiin lähteä kotia kohti. Otettiin todella rennosti loppuiltakin. Leipäjuustoa lakkahillolla ja huumorimusiikkia. Sitten ajoissa nukkumaan.

Tsintsin leipäjuustoilla!

Juhnnuspäivänä me lähdettiin taas pikku retkelle kansallispuiston maisemiin mutta siitä ihan omassa postauksessaan.

Juhannukseen mahtui siis urheilua, oleilua, hyvin syömistä ja vähän juomistakin... Iloa, naurua, suunnitelmia ja vielä shoppailuakin.

Aika paljon tätä penkkiurheilijan evästäkin :)


Yläpuolella kuva juhannusaaton ateriasta. Oli muuten niiiiiiiin herkkua ettei paremmasta väliä. Megakokoinen lohimedaljongi, cesar salaattia ja uusia perunoita. Tästä ei paljon gourmet parane.

Arki alkoi Hänellä vielä tänä aamuna, kolme työherätystä ja sitten lomalle myöskin. Mä olen sihteerikön hommia tässä hoidellut aamupäivän. Pari hiustenleikkuuta ja pari autohuoltoa varattuna. Pankkiasioitakin pikkusen kuntoon. Kohta sais mennä pyykkien kimppuun ja alkaa miettiä mitä tuosta jauhelihasta tekis ruuaksi tänään.

Koitetaas tehdä mukava viikko!

rakkaudella,
Sartsa

perjantai 23. kesäkuuta 2017

JUHANNUSAATTOA



Herkuttele vatsa pinkeäksi, siemaise olo kuplivaksi. Hymyile paljon, ota hetki haltuun ja flirttaile sille. Halaa, pussaa ja käperry kainaloon. Ennenkaikkea tuhlaa rakkautta!!
Juhannusta jokaiselle tarpeensa mukaan <3
rakkaudella,
Sartsa

torstai 22. kesäkuuta 2017

SADE TULE YSTÄVÄNI TULE TAAS...

"..sade tule ystäväni tule taas, tule tuo se tulva joka puhdistaa. Sade huuhdo ikkunani maailmaan, tulee uudestaan..." lauletaan laulussakin.

Säät on suosittu puheenaihe ollut taas tässä viime aikoina. Mua hiukan jopa suretta se, että ihmiset pilaa jo hyvissä ajoin etukäteen lomansa sillä että on katseltu säätiedotuksia jotka lupaa pelkkää sadetta ja keltainen aurinkopallukka on pelkkä toiveuni. Onhan se nyt tietenkin faktaa, että sitä kesällä haluais nauttia lämmöstä ja auringon säteiden hellivästä vaikutuksesta mutta mun mielestä loma on kuitenkin aina lomaa. Niinpä sitä itsekin on yrittänyt opetella näkemään kauneutta sieläkin missä sitä ei päällisin puolin ole, kuten juurikin sateessa. Joskus auttaa se, että zoomaa katsettaan pieniin juttuihin. Itse asiassa tuo zoomaaminen on ihan hyvä juttu monessa muussakin asiassa, sillä oon huomannut itsestäni että mitä enemmän kulkee aistit avoinna ja herkistää itteään näkemään pieniä juttuja ympärillään, niin sitä enemmän elämästä saa irti. Mä laitan nyt pari kuvaa esimerkiksi tästä:







Yllä olevassa kuvassa on vesipisaroita telttakankaan pinnalla. Mä oikeesti vietin aamulla herättyäni hyvän tovin seuraten näitä pisaroita ja niiden tekemiä kuvioita kankaalla. Mun mielestä tosi nättiä.


Vesipisarat lehdillä on ihan kun helmiä. Tämä kuva tuosta terassilta. Näitä oon joskus kuvaillut ennenkin sillä ovat mun mielestä kauniita.

Siinä nyt vaan pari kuvaa näytiksi siitä, mitä tarkoitan. Taivaskin on usein sen pelkän harmaan jälkeen aika jännän värinen. Ihan kun vesiväreillä maalattu.

Lisäksi sateen sattuessa voi käyttää energiansa mielummin sen miettimiseen mitä nyt voisi alkaa touhuta, ennemmin kun istua surkuttelemassa olematonta kesää ja pilalle menevää lomaansa. Sateella voi lukea hyvää kirjaa, leipoa, nauttia hyvästä ruuasta, käydä päiväsaunassa ja sieltä ulkona vilvoittavassa sateessa (kenellä moiseen on mahdollisuus), siivota vaikka kaappeja kun ei uloskaan pääse (koskee ainoastaan niitä jotka suorastaan nauttii siivoamisesta :D ) ja ennenkaikkea aina voi viettää aikaa perheen kanssa ja tavata ihmisiä kasvotusten. Sukulaisia ja ystäviä joite ei kiireisen arjen keskellä ehdi tapaamaan. Siihen voi lomalla käyttää aikaa mielin määrin eikä siinä paljon sateet hetkauta kun hyvässä seurassa aikaa kuluttaa. Eiköhän jokaisen lomaan nyt kuitenkin hitunen aurinkoakin sisälly.

Noh, mun pointti siis vissiin tule selväksi. Mä oonkin tyyppi jolle lasi on aina puoliksi täysi ja lähes joka asiasta löytyy positiivisiakin puolia. Tiedän, että monia ärsyttää tämmönen asenne mutta ei se mitään. Mulle tää toimii niin, että arki ja elo ylipäänsä on paljon mielekkäämpää.

Nautiskellaan toisistamme!!
rakkaudella,
Sartsa

MÖKKEILYÄ

Täällä sitä nyt sitten ollaan, mökkeilemässä. Eilen lähdin kotoa kohti Seinäjokea jossa kävin diabeetikkolapseni kanssa hakemassa uusia varusteita. Toivotaan että tämä libre auttais nyt pitämään sokerit hiukan paremmalla tolalla. Ainakin tarkkailu ja huonoihin lukemiin reagointi tulee helpommaksi.

Sankarimme välipalalla koulutuksen jälkeen


Mökille kun päästiin niin vettä alkoi sataa samantien. Tällä mökillä me ollaan perheen kans oltu jo vuosikaudet aina tämän juhannusviikon.. ja lähes aina on satanut valtaosan viikosta. Tämä on pieni mökkikylä jossa on 6 mökkiä. Mun veljen ja siskon perheet on omilla mökeillään myös täälä. Nyt sitten oman eron myötä nämökin kuviot hiukan muuttuu.. Jaetaan exän kanssa tätä viikkoa että ollaan vuorollaan Villen kanssa täällä. Mä lähden jo huomenna kotiin. Tällä kelillä, kun vettä on satanut koko päivän ja on niin kylmä että tuuli menee luihin ja ytimiin, voin tunnustaa etten mä tästä kyllä osaa nauttia yhtään. Kiva lähteä kotiin...

Ehdittiin me eilen hiukan pallogrillata pienestä tihkusta huolimatta. Oon odottanut grillaamista jo kauan sillä kotona meidän kerrostalossa ei saa grillata lainkaan. Onko se sitten vähän niin että sitä kaipaa mitä ei voi saada?? Hyvää oli ja uudistin samalla myös meidän retki lettupannunkin. Hyväähän se oli totta kai.. Kas tässä: (edit: tähän asti yhteydet toimi mökillä ja tästä lähtien kirjotin tämän kotosalla loppuun :/ )

Riisipaistosta ja pikkutomaatteja

Eniten mä kuitenkin ehkä mökkeilyltä odotin kuitenkin rantasaunaan pääsemistä. Saunominenkin on nykyisin niin harvinasta herkkua, saati sitten oikein puilla lämmitettävään saunaan pääsy. Uimaan mä en tällä kertaa uskaltautunut, vaikka muina vuosina oon kyllä juhannusviikolla talviturkkini heittänyt. Liekö se jää tekemättä tänä suvena, jää nähtäväksi.

Tämmönen, loistavat löylyt antava sauna siellä odotti


Välillä piti toki käydä vilvoittelemassakin ulkona ja maisemia ei ainakaan tarvinnut valitella. Joskus on tullut istuttua tovi jos toinenkin tuijotellen tuonne järvelle.



Näkymä saunan ikkunasta kun lauteilla istuu, ei Huano

Vesi oli todellakin melkoisen kylmää, sen verran mitä nyt uskaltauduin kahlaamaan. En tajua miten lapset tarkenivat uida pitkät tovit joka päivä. Vaikka toisaalta, niinhän sitä kait itekkin sillon lapuuden kesinä vietti kaiket päivät joessa.

Mulla oli teltta joukossa ja vaikka mökissäkin olisi kyllä ollut tilaa niin mä päätin nukkua teltassa. Sain teltan kasaus avuksi tätin rakkaita kaksin kappalein ja tuota pikaa olikin majapaikka kasattuna. Mökki tuntui illalla jo aika lämpimältä joten tämä ratkaisu osoittautui oikein onnistuneeksi. Aamulla oli ihana herätä sateen ropistessa teltan kattoon. Sateen yksi hyvä puoli.

Huomenta :)


Kylmä ei ollut yölläkään lainkaan, vaikka lämpöasteita ei tainnut paljoa olla. Oli mulla nämä mumman kutomat villasukat tokikin jalassa lämmittämässä. Kuuluu perusmökkivarustukseen.

Mumman kutomat sukat on must!






Mökillä sujui siis pari päivää niin, että toka päivä lähes kokonaan sadetta pidellen. Se hiukan harmitti kun piti pysyä omassa mökissä tiukasti, mutta toisaalta saipahan viettää hyvän kirjan parissa aikaa.

Eilen sitten kotiuduin sopivasti että ehdin kahvit juomaan kunnes lähdettiin jälleen kerran yleisurheilukentän laidalle. Samalla mä sitten tekaisin semmosen reilun 100 kilsan ylimääräisen ajolenkin tämän latvalahon pääni takia. Jätin siis kukkaroni tuonne mökille joten se oli saatava tietenkin takaisin, sillä ei rahattomana oikein voi juhannusta vastaan ottaa. Äiti onneksi oli niin ihana, että lupasi lähteä vastaan tuomaan sitä epäonnen kukkaroa ettei mun tarvinnut ihan koko matkaa ajella. Eilen siis matkaa tuli auton mittariin ja takapuoli puutui kuskin tuolilla lähes 400 kilsan verran. Onneksi oltiin niin hyvissä ajoin tuolla kisapaikalla Hänen mennessä jälleen velvollisuuksiensa pariin sinne, että ehdin sitten kattella kisojakin vielä hyvän tovin tuon kukkaroepisodin jälkeen. Mun penkkiurheiluun kuuluu supisuomalaiseen tapaan myös makkara, tietenkin kun musta on kyse.





Siinä mulla on tyhjä makkarapaperi lenkkarin alla ettei tuuli vie sitä mennessään. Oli nimittäin ihan älyttömän kova tuuli kun mä tuonne pääsin, onneksi ei kovin kylmä kuitenkaan. Kisoissa vierähtikin sitten niin, että iltapalalle tultiin kotiin ja eikun samantien nukkumaan. Hänellä vielä tänään työpäivä ennen juhannukseen laskeutumista.

Hiukan synkältä kelien suhteen vaikuttaa tämäkin päivä mutta eipä anneta sen haitata. Otetaan irti se ilo mitä otettavissa on.
Rakkaudella,
Sartsa









sunnuntai 18. kesäkuuta 2017

URHEILUA JA RETKEILYÄ SEITSEMISEN KANSALLISPUISTOSSA

Huippuviikonlopusta tervehdys!! Tällä hetkellä sanonta "väsynyt mutta onnellinen" pitää ihan täydellisesti paikkansa. On sellainen olo kun olis ollut jossain pidemmälläkin lomalla.

Eilen me lähdettiin penkkiurheilemaan eli katsomaan yleisurheilun eliittikisoja. Mä oon oikeastaan koko elämäni ollut armoitettu urheilun ystävä. Aina oon kaikki mahdolliset kisat telkkarista katellut ja nyt sitten sattuneista syistä löytänyt tieni yleisurheilun pariin ihan livenä. Hyviä suorituksia päivän täydeltä, sillä viitisen tuntia me seisottiin katsomossa. Tuntui kieltämättä hiukan jaloissa.



Kahdeksan jälkeen sitten otettiin vajaan kahden tunnin ajomatka kohti seitsemisen kansallispuistoa
( voit käydä kurkkimassa tietoa paikasta täältä ) jonne päätettiin mennä yöpymään. Sattumalta huomattiin, että eilen jopa oli yleinen yövy ulkona-päivä. Pikku paniikki meinasi iskeä kun ei ruokakauppaa ollut näköpiirissä missään ja alettiin jo pelätä ettei tuohon aikaan löydykään joten kun oheinen näkymä tuli eteen niin helpotuksen hymy levisi molempien kasvoille.






Piti ostaa hiukan matkaevästäkin että jaksoi lopun  20 minuutin matkan taivaltaa ;) ;)





Parkkipaikka löytyi pienen hapuilun jälkeen ja ei muuta kun rinkka selkään ja metsään kohti yöpymispaikkaa, joka katsottiin niin ettei sinne oo pitkä kävelymatka. Iltamyöhään metsässä kulkeminen luo ihan omanlaisiansa maisemia ja kävelimmekin hiljaisuudessa, välillä vähän kuvia ottaen, leiripaikalle.

Minä peesasin sujuvasti

Iltapala valmistuu


Telttakuntia oli toista kymmentä joten omalle teltalle sopivan paikan löytäminen ei ollut ihan helppo juttu mutta lopulta sellainen löytyi. Teltta saatiin kasaan yhteispelillä ihan sujuvasti.



Mä hankin ittelleni retkeilyvälineet rinkkoineen päivineen, sillä tarkoitus on että tämmöisestä tulisi ihan yhteinen harrastus. Molemmat kun tykkää luonnossa liikkumisesta niin miksipä ei.



Haukilampi oli jotenkin satumainen yön kynnyksellä.

Lammen pinta oli täydellinen peili


Laituri oli aikaa nähnyt



Yö teltassa sujui hyvin aina aamu viiteen asti, kunnes heräsin sateen ropinaan. Otettiin pikaisesti varusteet suojaan ja laitettiin teltan päälle vielä suoja joka siitä oli jäänyt pois illalla. Niin me jatkettiin unia vielä makeasti muutaman tunnin ajan. Kun heräsimme aamulla niin monet telttakunnat olivat tekemässä jo lähtöä. Lopulta me jäimme kahdestaan nuotion äärelle valmistamaan brunchia.

Nokipannukahvia, lämpimiä leipiä ja makkaraa


Kun sitten vihdoin maltoimme purkaa teltan ja valmistautua kotimatkaan niin kävimme vielä tutustumassa 1930 luvun kuosiin entistettyyn maatilaan, joka oli tämän meidän kohteemme lähtöpaikalla. Pari kuvaa vanhan ajan tuvasta.

Tervetuloa!

Talon tupa


Kotimatkalla vielä pysähdyimme Muroleen kanavalle jaloittelemaan.



On kyllä ollut niin mahtava viikonloppu että tämä menee kyllä muistojen laatikkoon tärkeälle paikalle. Olihan tämä ensimmäinen lajiaan Hänen kanssaan. Sen lisäksi että fiilikset jota näistä kokemuksista sai, on aivan korvaamattomia.

Huomenna mä sitten lähdenkin pariksi päiväksi mökkimaisemiin elämäni toisen miehen, eli poikani Villen kanssa. Oikein mukavaa viikon alkua kaikille jo valmiiksi, mikäli en pystyn päivittämään ennen torstaita. Kotiin kun tulen keskiviikkona vasta iltamyöhään.

Kivoja fiiliksiä
rakkaudella, Sartsa

lauantai 17. kesäkuuta 2017

AAMUPÄIVITYS,HYVÄÄ VIIKONLOPPUA

Eilen illalla tuli istuttua taas ulkona terassilla yömyöhään asti. Tulipa siinä nautittua pari lasillistakin ja nyt olo on tietenkin väsynyt. Just laitoin kahvit tippumaan ja sitten päästäänkin aamupalan kautta kohti tätä päivää, jolle onkin suunnitelmat selvillä. Lähdetään ensin katsomaan yleisurheilukisoja ja sielä sitten suuntaamme erääseen kansallispuistoon telttailemaan eli vietämme yön metsässä. Onneksi ainakin tässä ja nyt näyttää keli suosivan tätä suunnitelmaa joskin noin 200 kilsaa on tästä kohteeseen ja iltapäivän/illansuun puolelle on luvattu pikkusia saderypsäyksiä. Kerron reissusta sitten myöhemmin. Nyt tarvis vaan pakata rinkka lopulliseen kuntoonsa. Mä kävin ostamassa itelleni makuupussista lähtien kaikki retkivälineet sillä vanhat jäi ns. edelliseen elämään. Nyt jää nähtäväksi miten uudet kamat toimii.

Nyt siis toivottelen vaan aurinkoa jokaisen päivään, palataan asiaan mahdollisuuksien mukaan.

rakkaudella,
Sartsa

perjantai 16. kesäkuuta 2017

ILON AIHE JOS TOINENKIN

Ainiin, muutama ilon aihe viime päiviltä. Eilen pistäydyin jälleen ihanassa cafe Herkkuhetkessä lounaalla ystäväni Tuulan kanssa. Ruoka maistui ehkä jopa extra hyvältä kun sai syödä ulkona terassilla. Ihanista maisemista nauttien...Muistutan vielä käymään myllyrannan miljöössä sikäli kun mahdollisuuksia on. myllyrantaan tästä

Tällä kertaa lautasella oli monenlaisten salaattien lisäksi lohimurekepihvejä, palapaistia, paistettuja perunoita...Juu juu tiedän, että fiksu ja filmaattinen leidi ottais salaatit omalle lautaselleen ja lämpimät ruuat omalleen mutta kun ei meikäläinen oo semmonen niin syötiinpä kaikki sulassa sovussa samalta lautaselta.


Jälkkäriksi mä sitten otin mansikka-juustokakkua sillä se suorastaan kutsui mua sieltä vitriinistä. Vähän mua jännitti mennä pöytään tämän ihanuuden kanssa, sillä valitettavasti joskus juustokakut pettää pahasti kun ovatkin jotenkin kuivia tai jopa vähän mauttomia. Noh eka lusikallinen vei kaikki pelot mennessään ja lähes kielenkin. Tämä oli aivan taivaallisen hyvää, raikasta eikä liian makeaa. Pientä luxusta oli kultahiput joita oli sivelty suklaalehden pintaan. Nam nama nam!!!Veilä nyt kun olen opetellut juomaan kahvini mustana, niin se jotenkin tukee tämmösten leivonnaisten makua.



Toinen ilon aiheeni on tämä amppelimansikka, jonka hankin hetken mielijohteesta. Mä en todellakaan oo mikään viherpeukalo, ainakaan mitä tulee sisäkukkiin. Jostain syystä kumminkin entisessä elämässäni mä oon ulkona saanut puutarhan kasvit kasvamaan. Nyt tässä on kovasti raakileita sekä kukkiakin sen verran että voi olettaa ettei ihan huolenpito oo mennyt pieleen. Oon koittanut nostaa mansikka ystävääni auringonsäteisiin, että se vauhdittaisi noiden raakileiden kypsymistä. Saas nähdä josko siitä mansikkamargaritan ainekset tulis ;)



Kolmantena ilon aiheena ja vielä jonkun aikaa seuralaisenani onkin sitten yksityisetsivä Jussi Vares. Nämä Reijo Mäen kirjoittamat Vares dekkarit on ehdottomasti mun lempikirjoja, olleet jo vuosien ajan. Jussi Vareksen vähän junttimainen mutta ennenkaikkea renttu elämäntapa ja huumori uppoaa muhun. Kirjan kun ottaa käteen, niin ei meinaa malttaa lopettaa ollenkaan. Saa kommentoida jos haluat että mitä hyviä dekkareita sä oot lukenut. Ehdotuksia otetaan vastaan mielellään etenkin näin kesäksi.

Tuostapa tulikin mieleen, että monta kertaa oon miettinyt missä kaikkialla näitä mun höpinöitä luetaan. Mukavaa kun luetaan, vaikkakin omaksi iloksi tätä tavallista elämääni eniten dokumentoin.

Nyt onkin aika viikonlopun vieton... Meillä on Rakkaani kanssa jänniä suunnitelmia, mutta hiiskun niistä vasta tuonnempana.

Tee kiva päivä, nauti kesäilloista ja ota löysin rantein.

rakkaudella,
Sartsa

ELÄMÄ ON VARJOA JA VALOA

Facebook näyttää päivittäin asioita, joita tapahtui tänä samaisena päivänä menneinä vuosina. Eilen sitten jumittauduin hyväksi toviksi selailemaan muutenkin menneitä kuulumisia sekä facebookista että täältä blogimaailmasta. Ihmismieli on jännästi rakennettu kompleksi, sillä selvästi sielä on olemassa yhden jos toisenkinlaisia suojamekanismeja joiden avulla sitä pääsee yli kaikenlaisista tilanteista. Tuntuu uskomattomalta joskus, kun kurkkii menneeseen, että miten sitä on selviytynyt välillä ihan valtavastakin kuormituksesta kohtuullisen täyspäisenä. Mä oon kiitollinen tasan jokaisesta vastoinkäymisestä ja huonommastakin päivästä sen takia, että enhän mä olisi mä jos ei niitä olisi ollu. Ja saattaa olla, että siinä piileekin salaisuus siihen, että tänä päivänä mä osaan oikeasti nauttia elämän pienistä asioista. Hetkeen tarttumisen taito on myös tarrannut mukaan vahvasti ja olisin taipuvainen olemaan sitä mieltä, että siitäkin on kiittäminen niitä todella pohjalla olemisen aikoja kun ei ollut enää olemassa mitään muuta kun selviytyminen tästä nimenomaisesta hetkestä.

Henkisesti mä oon kyllä tämän kohta 43 vuotisen elämäni aikana kiivennyt maailman korkeimpien vuorten huipulle ja syöksynyt sieltä syvimpiin vesiin. Ja paljon, ihan äärettömän paljon, kaikkea siltä väliltä. Tunteella elävä yksilö nyt vaan joutuu hyväksymään, että Elämä On. Ei sillä etteikö mun elämän varrella mahtuisi oikeasti kipeitä asioitakin, monta irtiriuhtaisua tutusta ja turvallisesta ja tyhjän päälle hyppäämistä. Palikkatornin kaatuessa palikoiden kokoon keräämistä ja uudelleen kasaamista. Joka kerran jälkeen kuitenkin musta tuntuu, että kyseinen palikkatorni on rakentunut vahvemmalle pohjalle kun aikaisemmin. Jotain on siis tullut opittuakin, niin armottoman henkinen blondi kun mä välillä oonkin.

Vuosi on ihmiselämässä toisaalta lyhyt aika mutta toisaalta jo puolikaskin siitä ehtii kääntämään ihmisen elämän ylösalaisin. Lähes tasan vuosi sitten, kun elettiin juhannusviikon tiistaita, mä itkin lähtöitkuni edellisessä työpaikassa ja jäin elämäni pisimmälle kesälomalle. Siihen mennessä olin aina pätkinyt lomani lyhyempiin osiin ja päivystänyt töissä lähes kaikki kesät. Eipä siitä lomasta osannut täysillä nauttia kun ei ollut paikkaa mihin palata syksyllä. Osa lomasta meni uuden etsimiseen ja miettimiseen, että mitäs nyt. Tänä vuonna kaikki on toisin. Mä sain jäädä pitkälle kesälomalle tietoisena siitä, että elokuun alussa saan palata vieläpä erittäin mieluisaan työhöni. Toivon salaa, että pestini jatkuu siitäkin vielä pitkälle, mutta olen tällä hetkellä tyytyväinen edes elokuusta.

Viime kesänä mä muutenkin olin jotenkin hukassa itseni kanssa. Tuli mentyä kovaa ja jotenkin kai sillä yritti välillä hiljentää ajatuksiaan, jotka jumittivat melko pahasti. Oli välillä olo, ettei oo mitään valoa sielä tunnelin päässä. Vähän jopa ahdisti kesän jälkeinen syksy ja talvi kun oli olo että laulun sanojen mukaan "..minä lautallani kellun ulapalla turhuuden.." En ikinä, siis villeimissä kuvitelmissanikaan, olisi voinut uskoa että kun seuraava kesä koittaa niin mä istun tässsä erittäin tyytyväisenä siihen mitä nyt on. Jos tähän kohtaan lainais laulun sanoja niin mieleen tulee, että "..ja mä kelaan että kaikki taitaa olla kohdallaan, mä taidan kuulua tänne..." Syviä haavoja saanut ja laiminlyöty sydän on tänä päivänä ehkä ehjempi kun koskaan. Oon sanonut kerran aiemminkin ja sanon vielä nytkin, että mä elän tällä hetkellä elämäni tasapainoisinta aikaa, jos mittarina on oma mielenrauha ja onnellisuus. Mä voin sanoa olevani onnellinen.

Lasten kohdalla mä oon huomannut sen, että fyysistä läsnäoloa tärkeämpää on henkinen läsnäolo. Se, että on saatavilla tarvittaessa. Tämä pätee tietenkin vain isompien lasten kohdalla, kuten omanikin ovat. Yks suurimpia saavutuksia, mistä olen itteäni kiitellyt, on se että vaikken pidäkään itseäni äitinä mitenkään keskivertoa kummempana niin oon mielestäni osannut tehdä päätöksiä elämässäni, jotka on olleet omiaan auttamassa mun lapsia parempaan. Ja ne päätökset on muuten olleet niitä kaikkein vaikeimmin sulatettavia ja yli päästäviä. Mutta kun sydämessään tietää ne motiivit miksi tekee sen mitä tekee, niin on ittensä kans ihan hyvä olla. Lopultahan se on niin, että sun on tultava toimeen itsesi kanssa ja pystyttävä sanomaan sille peilikuvalle että sä oot vajavaisuuksistas huolimatta ihan hyvä tyyppi. Vasta sitten pystyy ymmärtämään toisia ja antamaan toisille luvan olla sellaisia kun ovat ja elää elämäänsä omalla tavallaan. Samoin kun se, että samalla kun rakastat toista niin pitää vähän antaa rakkautta itselleenkin.

Radiossa joku nainen sanoi jossain mainoksessa yks päivä, että " mun elämä ei ole polku joka menee jotain kohti vaan se on sirkus ja aina tapahtuu". Jotenkin kuulosti tutulta, vaikkakin mä näen aika paljon elämän polkuna jonka varrella tapahtuu erinäisiä asioita. Välillä on vaikekulkuista maastoa, välillä kaadut ojaan ja rämmit takaisin ylös, on erkanevia polkuja ja siltoja joiden yli täytyy uskaltaa jos tahtoo eteenpäin.

Sellainen pohdinta tähän aamuun ennen lähtöä shoppailemaan. Hakusassa ois ulkoilutakki joka soveltuis tommoseen retkeilyynkin.

Otappa kiinni tämä hetki ja tarkastele miltä se näyttää ja tuntuu.
Ja muista että suurin kaikista on Rakkaus.

rakkaudella,
Sartsa

Pikku kurkistus uuteen päivään...hyvältä näyttää

torstai 15. kesäkuuta 2017

TESTIKEITTIÖSTÄ LIHAPULLARIISIPAISTOS

Jälleen kerran päivänä eräänä oli tilanne, että kaupasta mukaan punaisen tarran houkuttamana oli tarttunut italialaisittain maustettuja Guido lihapullia. Mitähän niistä ruuaksi tekis..Hmmm...Mieleen tuli, että jonkun verran kasviksia on jäänyt odottamaan käyttöä joten päätinpä siis lähteä pilkkomaan kesäkurpitsan ja paprikat kaikki paistinpannulle. Mukaan hiukan sipulia ja kirsikkatomaatteja myös. Laitoinpa sitten voita pannulle ja kasvisten päälle luraitin tällä kertaa hiukan vaahterasiirappia sekä mausteita oman maun mukaan. Hetkisen näitä pannulla pyöriteltyäni heitin mukaan myös maustettuja valkosiplinkynsiä. Paistamisen alussa olin jo laittanut riisit keittymään joten ne alkoivat olla tässä kohtaa valmiina kaadettavaksi pannulle. Huolellinen pyörittely niin, että riisi saa imettyä kaikki pannulla olleet maut itseensä. Sitten lopuksi seokseen lihapullat sekä aurikokuivatun tomaatin kanssa maustuneet fetakuutiot. Sekoittelua, että kaikki sekoittuvat ja lihapullat lämpenevät. Oli muuten jälleen kerran ihan kreisi sapuska. Niin hyvää ettei ois ehkä uskonut kun tekemään alkoi :) Kuvaa kas tässä:

Kasvikset lämmittelee..

syömään!!

Semmonen tuotos tähän väliin :D saa koittaa muttei oo pakko hei.

-Sartsa-

VARPAAT VETEEN, SARTSA LOMAILEE

Mä oon onnellinen ja kiitollinenkin siitä, että osaan mielestäni iloita pienistä asioista. Tänään onnellisuuden puuska tuli jo heti kun silmäni auki sain. On siis pitkän kesälomani ensimmäinen päivä ja vaikka olin jo Hänen kanssaan aamupalalla seitsemän aikaan, niin menin nukkumaan vielä toisen lähtiessä töihin. Ja nyt kun heräsin, niin huomasin jo ennen kaihdinten avaamistakin että sieltä välistä pilkisti auringon säteet. On siis tulossa aivan yhtä mahtava päivä kun eilinenkin. Mikäs sen mukavampaa. Eilen nimittän lomamoodi hiipi iholle välittömästi kun työpaikan oven avasin. Aurinko suorastaan hehkui lämpöä. linnut laulelivat ja tuoksui vastaleikattu nurmikko. Kesää parhaimmillaan.

Oon aamulla tässä lukenut rauhassa lehden, kyllä ymmärsitte oikein, ihan oikean paperisen sanomalehden. Yks asia mistä mä tykkään todella paljon. Aamukahvi, lehti ja rauhallinen hetki ennen päivän touhuja. Sovin rakkaan ystävän kanssa lounastreffit ja nyt vaan tulin tähän terassille fiilistelemään ja kirjoittelemaan.

Eilen illalla söimme jälleen kerran hyvin, kun päätin ruuaksi tarjota hampurilaisia. Tällä kertaa keltainen alennustarra houkutti mut kaupassa burgerpihvien äärelle ja siitä se ajatus sitten lähti. Hain vielä mukaani sämpylöitä ja muistelin, että jääkaapissa oli kyllä muuta kyytipoikaa ihan yllinkyllin. Paistelin ja maustoin pihvit, hampurilaiset koottiin sitten suoraan lautaselle. Sämpylät kannattaa ehdottomasti paahtaa leivänpaahtimessa, tulee ihanan rapeita. Ja katohan, tämmönen oli mun versioni tällä kertaa:

cheddaria, salaattia, sipulia, chilimajoneesia pikku tujaus sekä muut mausteet

Noita pari kappaletta naamariin niin voin kertoa että taas tiesi mättäneensä. Juu, mättäneensä ei syöneensä. Siinä menikin sitten tovi huhhutellessa olotilaansa kunnes sain Hänet houkuteltua (ei kyllä onneksi suuren suuria houkutteluja vaadi tämmönen ulkoilu) liikkelle etsimään supermahtavan kesäillan mainoita kuvauspaikkoja. Samalla otettiin agendaksi että mä saan tutustua paikkakunnan uimarantoihin. Yleisiin ja ei niin yleisiin. En kerta kaikkiaan voinut lakata ihastelemasta tätä meidän äitisuomen kauneutta. Juuri tällä hetkellä se taitaakin suomen kesä olla kauneimmillaan kun joka paikka vihertää ja sitten kun pääsee veden äärelle niin maalaisromanttisuus korostuu moneen potenssiin. Tuli siinä itekin sitten otettua kesän 2017 eka varpaat vedessä kuva. Kävin nimittäin testaamassa lähes joka rannan kahlaamalla niin syvälle kun pääsin polvihousuineni. Vesi oli kyllä luvalla sanoen raikasta, enpä tiedä oisko musta ollut ilman saunan lämpöä pulahtamaan sinne. Virkistämistarkoitukseen toimis kyllä oikein buenosti.



Tätä mä tarkoitan sillä että oon kiitollinen kun osaan nähdä ja kokea tämän mitä meidän ympärillä tapahtuu ja on, juuri tässä ja nyt. Liian usein on tullut keskityttyä ihan johonkin typeriin ja epäolennaisiin asioihin ja etenkin luultua että onnen tunne ja onnen hetki vaatii jotain suurempaa ja isompaa. Pysähtyminen pienien juttujen äärelle antaa kummasti boostia.

Tämmönen veikkonen istui tos pihassa eilen..


Mutta sitten; katsokaahan nyt näitä seuraavia kuvia, miten uskomattoman kaunista meidän lähiluonnossa on.


Tämä kuva kertoo mulle jotain tarinaa

Vasten auringon siltaa....

Mä aion nyt nauttia siitä mitä loma tuo tullessaan, vielä en sitä tiedä sillä suunnitelmia ei juurikaan ole. Ja oikeestaan ihan hyvä niin...

Note to self and to you:
Löydä jokaisesta päivästä jotain mistä nauttia

Rakkaudella,
Sartsa