tiistai 18. heinäkuuta 2017

SEIKKAILU POHJOISESSA PÄIVÄ 2 (JULMA-ÖLKKY)


Näihin Julma-Ölkyn maisemiin suunnattiin toisen retkipäivän aluksi. Reitti oli 5 km mittainen Ölkyn ylitys ja olikin kohtuu rankka reitti maaston jyrkkyyden takia. Haastavia nousuja ja laskuja mahtui matkan varrelle yllin kyllin mutta tässäkin kohtaa pitää paikkansa sanonta " ei matka tapa vaan vauhti". Välihuililla selvittiin. Villelle sokerin kannalta reitti oli vielä vähän haastavampi kun meille muille, mutta onneksi mulla oli myslipatukoita mukana tankkausta varten ja olin tehnyt kenttäpulloon Villelle sokerillista mehua valmiiksi. Julma-Ölkky on samassa Hossan kansallispuistossa jossa vietettiin eka päiväkin. Hossan sivuille tästä Maisemat oli kyllä kaiken vaivan arvoiset...


Tämä riippusilta oli rakennettu Ölkyn ylitse tämän kesän aikana..


Meillä meni tuossa retkessä muutama tunti mukavasti ja sen jälkeen olikin ihan hirveä nälkä, sillä en ollu osannu ollenkaan tankata aamupalalla tarpeeksi tälläistä rasitusta varten. Reissun jälkeen siis kun oltiin menossa shoppailemaan niin jostain kumman syystä tämmönen pikaruoka houkutti kohti tiskiä.


Mäkäräisiä oli siis ihan älyttömästi ja oheisesta kuvasta saa hiukan osviittaa mitä se tarkoittaa meikäläisen kohdalla. Nää pistoskohdat on sitte astetta karseammat. Onneksi mulla oli allergia lääkkeet mukana ja ne hiukan tuntui suurinta kutinaa hillitsevän. Tähän pistoskohtaan kun siveli öljyä (mulla oliiviöljyä mukana) niin loppukin kutina hävisi, mutta inhottavan näköisiä nää kyllä on. Mun piti etsiä rippijuhliin vaatteita täs matkan varrella ja kun kyseisenä iltana kattoin jalkojani niin totesin ettei oo mitään muuta mahdollisuutta kun hankkia nilkkapituinen hame että nää kamalat jalat saa piiloon.


Hossasta me lähdettiin siis tuonne Kuusamoon shoppailemaan ja sieltä sitten matka jatkui seuraavaan yöpaikkaan eli Oulangan kansallispuiston leirintäalueelle. Ekana yönä satoi siis kaatamalla ja teltta oli ihan lämpimärkä joten olin päättänyt jo että tämä yö nukuttaisiin mökissä. Niinpä sitten vuokrattiinkin mökki, jossa saatiin ladata sekä omat että puhelinten akut. Nukkua sateesta piittaamatta hyvin sängyssä ja illalla tehtiin vielä oikein gourmet ruokaakin. Leirintäalue oli tosi hyvä. Mökit oli 4 hengen mökkejä kaikki, niin että niitä oli aina kaksi vierekkäin vähän paritalon tyyliin. Sisältä tosi tilavia, 2 kerrossänkyä, jääkaappi, keittolevyt ja jopa uunikin. Muutenkin tilava. Huoltorakennuksessa oli siistit suihkutilat ja jopa kuivaushuone missä sain teltan sitten lopulta kuivattua. Erinomaista!! Vettä satoi koko ajan ihan kaatamalla joten ulkona ei pahemmin aikaa voinut viettää mutta eipä se haitannut. Oulankacamping täälä


Metsä mökin ja koko alueen ympärillä oli melkoisen jännän näköistä. Heti jo kun alueelle ajettiin niin oli jollain lailla aavemainen tunnelma, etenkin kun ilma oli sellanen sateinen ja harmaa. Alla oleva kuva on otettu mökin terassilta.


Päivän 2 matkamittarin saldo tais olla siellä 220 kilometrin tienoilla. Ei paha verrattuna ekan päivän yli 500 kilsan siivuun.

-Sartsa-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti