torstai 7. kesäkuuta 2018

OHIKIITÄVIÄ PUMPULINPEHMEITÄ PÄIVIÄ

Jos joskun on viikko sujahtanut ohi niin sukkelaan että sitä edes tajusi niin tämä viikko on sellainen. Töissä on ollut koko viikko täynnä touhua ja tohinaa vaikka oppilaat onkin jo kesälaitumille suunnanneet. Monenlaista hommaa on kun laitetaan vanhaa lukuvuotta lopullisesti arkistojen kätköihin ja tehdään tilaa uudelle. Tässä kohtaa nyt sitten tullaan siihen toiseen, hyvin pieneen osaan mun työtäni, eli ollaan siirrytty ohjaajan työstä kokonaan kanslistin hommiin. Tällä hetkellä on jännitys päällä jatkon kannalta, nimenomaan koskien omaa työpaikkaani. Pikkuhiljaa palaset alkaa loksahdella paikalleen, ja 95% varmuudella mä tallailen samoja käytäviä edelleen elokuussakin. Nyt vaan keskustellaan siitä että millaisilla tuntimäärillä ja millaiselle työnkuvalla. Tällä hetkellä mulla on ollut aika paljonkin välillä noita kansliahommia vaikka virallisesti niihin on varattu muutama tunti viikosta. Jos multa kysytään niin välillä on ihan ärsyttänyt olla tunneilta pois kun on pitänyt tehdä kansliassa jotain jonka deadline on pikaisesti.

Meillä on kohtuu pieni koulu, ens vuonna muistaakseni vajaa 70 oppilasta ja nyt näiden säästöjen aikana sivistysjohtaja on sitä mieltä, että sen kokoinen koulu ei tarvitse kanslistia. Onneksi kuitenkin siitä ei olla valmiita luopumaan, ettei olisi edes noita ohjaajan töitä. Ja tuon mä sanon sitten ihan epäitsekkäistä syistä. Mä kyllä löytäisin työtä jostain muualtakin mutta jos nuo tukea tarvitsevat lapset jäävät ilman ohjaajaa niin siellä se näkyis ikävällä tavalla. On väläytelty 30-33 tuntia kun nykyisin mun tunnit on 38.75. Kuitenkaan nuo kansliatyöt ei tietty katoa mihinkään vaikka ne multa pois otettais ja nyt käydäänkin sitten keskustelua ja tiukkaakin pohdintaa siitä, kuka ne hommat sitten tekee. Mä oon sanonut pontevasti, että jos multa otetaan kansliatunnit pois ja tehdään sopimus ainoastaan ohjaajan tunneista niin sitten mä myös olen siellä luokkatyössä eikä mua voi siirtää tarpeen tulleen tekemään joku kansliatyö " kun nyt kerran satun olemaan talossa". Se on väärin oppilaita kohtaan ja mulle lapset on kumminkin se ykkösasia koko työssä. Ensi viikko vielä saadaan jännittää mitä sopimuksen suhteen tehdään joten mä ehdin jäämään lomille, tai itse asiassa mun nykyinen työsopimus loppuu ja heittäydyn ihan hyvillä mielin kesän vietäväksi. Yhtään mä en aio tuota asiaa miettiä ja pohtia. Ilmoittaudun työkkäriin ja katotaan sitten mitä syksy tuo tullessaan. Niin!

Ai niin, moni on ihmetellyt mitä töitä koulussa voi olla kun ei oo oppilaitakaan. Mä voisin vähän kertoa mitä oon tällä viikolla tehnyt. Noh, todistukset on jaettu siis viime lauantaina. Osa oppilaista ei päässyt silloin hakemaan todistuksiaan, eikä niitä voi etukäteenkään jakaa joten laitoin ensitöikseni postiin todistukset jotka oli hakematta. Sitten todistukset arkistoidaan sähköisesti. Kun se on tehty niin siirsin lähtevät 6 luokkalaiset yläkoulun oppilaiksi ja arkistoin ne meillä. Näin sain tilaa muille oppilaille tehdä luokkasiirrot yhtä luokkaa ylemmäs. Multiprimus on siis ohjelma joka sisältää oppilaskortit, joihin kirjataan kaikki oppilasta koskevat tiedot ja joka sisältää myös arviointikirjat eli opettajat antavat numeronsa tätä kautta. Kun oppilaat oli siirretty ensi elokuuta vastaavalle luokalle niin ajan tasalle laitettiin koulun tiedot. Seuraavana arkistoitavaksi tulivat arviointikirjat eli kaikkien oppiaineitten kortit. Sitten on kirjattu järjestelmiin uudet opettajat. Näiden lisäksi on asiatarkastettu viimeiset laskut. Otettu vastaan viimeiset tavarakuormat ennen kesää, kirjoja ja muuta tavaraa. Siivoiltu kuluneen vuoden paperit seiniltä pois.... Lukujärjestykset, oppilaslistat, kuljetuslistat, kaikenlaiset lippulaput. Seuraavana hoitelin ens syksyn kuljetuslistat koulutoimistoon eli lista kuljetusoppilaista ja ens vuoden lukujärjestys mistä näkee aikataulut miten koulua käydään ens vuonna. Kaiken tämän lisäksi on monenlaiset järjestelyhommat ja siivoukset tehty. Mä kyllä vähän mietin, että miten mulla riittää ens keskiviikkoon asti töitä mutta kait sitä jotain kaappien siivousta on. Sellaisia töitä sitä on tämä viikko tehty.

Mä hain tiistaina Villen tänne ja onpa ollut taas tosi kivaa iltaisin kun on ollut elämää kun poika on ollut täällä. On välillä vähän tekemisen puutetta kun aikuisten arkea täällä kahdestaan elellään. Nyt on tullut vähän toisenlaista sisältöä päiviin. Diabetes on taas vähän ollut kinkkiselläkin päällä välillä. Sokerit on iltapäivisin noussut sinne 13 paikkeille ilman mitään järjellistä syytä. Onneksi ne on saatu äkkiä aisoihinkin mutta tuo on nyt selvästi seurattava asia. Josko vaikka pumpun asetuksia on syytä muuttaa iltapäivän osalta. Äsken syötiin pastaa, joka on melkoinen hiilaripommi. Paketin kyljessä oli että 100grammassa pastaa on 70g hiilaria. Ville söi noin 200g satsin, piti oikein punnita että osas laittaa varmasti riittävästi hiilareita pumppuun. Nyt sitten kävi kumminkin niin, että sokerit laski 3,9 ja piti vähän tankata. Tiukalla seurannalla on nyt sitten. Sellaista. Kuten huomata saattaa niin fiilis on vähän parempi ollut viikon päästessä kunnolla käyntiin. Niin ja tuon vauvani saavuttua tänne <3 Eiköhän nämä nyt taas tästä suttaannu kumminkin, nämä kaikki asiat you know.... Aikansa ja paikkansa kaikelle!!


rakkaudella,
Sartsa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti