maanantai 24. kesäkuuta 2019

JUHANNUSTA

Meidän juhannus alkoi perjantaina perinteen mukaan urheilun parissa Keuruun juhannuskisoista. Tällä kertaa oli onneksi sääkin huomattavasti suosiollisempi kun vaikkapa viime vuonna. Nyt paistoi aurinko eikä sadekaan haitannut kisojen aikana juuri lainkaan. Itse istuin tokikin katsomossa katoksen alla ja välillä vaan näin kun jotkut kentällä otti sateenvarjoa esiin. Itse kisoissa ei mitään suuri urheilunimiä ollut lähtölistoissa mutta itseä kiinnosti tietenkin oman koulun oppilaat joita muutama lähtöviivalle asettui. Homma meni siis niin, että aluksi heti aamusta oli junnujen kisat ja sitten iltapäivällä siihen päälle aikuisten. Aika meni tosi nopeasti kun seuras noiden junnujen aitoa liikunnan riemua ja jännitti näiden tutumpien kilpailijoiden tuloksia.




Kisojen jälkeen sitten lähdettiin mahdollisimman pikaisesti kohti pohjanmaata ja mökille, missä itsekin oon niin tottuneesti viettänyt ainakin 10 juhannusta ennen muuttoani. Heti kun päästiin perille niin saatiinkin mennä rantasaunan ihaniin löylyihin. Voi että oli ihanaa! Ihana saunoa kunnon saunassa ja pulahtaa vielä sen päälle uimaankin. Eikä muuten ollut vesi kovinkaan kylmää.

Kukkuu Tiisijärvi...

Toenperrään kävin uimassa oikeen pariin otteesee

Perinteinen eka kertaa varpaat vedessä kuva

Ihana maisema

Juhannus mökillä sujui lähes perinteen mukaan. Saunan jälkeen grillaamista eli hyvin syömistä ja tällä kertaa normaalista poiketen myös hyvin juomista. Kerran vuodessa pitää vielä näin keski-iässäkin näköjään vetää hiukan enemmän kun ois ollu hyväkään. Ei todellakaan fiksuudesta mitään tietoakaan. Kyllä voin kertoa että tunsi ittensä niin aikuiseksi ja viisaaksi taas seuraavana päivänä. Pyh ja pah!!! Olotila oli muuten ihan hyvä, mutta kyllä se vaan niin on että tuollanen aamuun asti riekkuminen ei oikein enää sovi näillä kilsoilla. Oli niin väsy, ettei jaksettu edes lähteä Kuortaneelle seuraamaan Kuortane gameseja vaikka niin oli tarkoitus. No, toki sain aamulla onneksi tiedon ettei lippuja ollut istumakatsomoihin enää saatavilla joten sekin jo sinetöi sen ettei lähetä. Keli ei kuitenkaan ollut paras mahdollinen ja kun päivän mittaan huomasi miten hirveän kylmäksi tuulikin heittäytyi niin mä en olisi edes tarjennut sielä olla. En ollut vaatetuksen suhteen varautunut ollenkaan noin kylmään. Ja tosiaankin tuosta väsymyksestä johtuen, en olisi jaksanut seisoa montaa tuntia sielä kentän laidalla. Eipä haitannut noitten kisojen väliin jääminen siksikään, että tulostaso ei ollut mitenkään päätä huimaava (näin todettiin kun katsottiin kisat telkkarista kotona). Ei siis tavallaan käynyt kuinkaan vaikka suunnitelmat noilta osin ei toteutuneetkaan. Ajeltiin suoraan siis kotiin.

Jaksoin vaan ajella yhden pysäyksen taktiikalla, vaikka väsy olo oli kyllä koko päivän. Kotona sitten kamojen purkua, vähän iltapalaa ja ajoissa nukkumaan että jaksoi herätä aamulla aikaisin uutta kisapäivää varten. Eilen siis kisattiin Saarijärvellä juhannuskisat jo 83. kertaa. Olin aamulla tietenkin jo niin aikaisin paikalla että kisojen alkuun oli vielä reilu tunti aikaa joten minäpä olin varustautunut lenkkivermein. Niinpä teinkin sitten lähes tunnin lenkin tutustuen Saarijärveen taas uudesta suunnasta. Mä oon kyllä aika hyvin noita kisapaikkojen maastoja kolunnut, sillä tykkään käydä ennen kisoja lenkillä niin kuluu se odotteluaika mukavasti ja sitten jaksaa taas paremmin istua ja kattoa kun toiset urheilee. Saarijärvi on kyllä tosi nätin näköinen paikka, tällä kertaa tein sellasen 5 kilsan lenkin siinä keskusten liepeillä. Oon jo aiempina vuosina laittanutkin kuvia, mutta Saarijärven kenttä on myös aika kivassa paikassa kauniin kirkon välittömässä läheisyydessä. Viime vuonnahan kävin tutustumassakin tuohon kirkkoon kesken kisojen kun oli joku hiljaisempi vaihe jolloin ei kentällä ollut niinkään mun mieluista lajia. Kuten vaikkapa pitkänmatkan juoksut.



Illalla kotona mä sain vielä oikein todella hyvä sapuskat kun armahani teki hyrskypottuja eli näitä ja savulohisalaattia siihen kylkeen. Ai että piti pitkästä aikaa syödä ittensä aivan ähkyyn. Kyllä oli hyvää!! Sitten olikin hyvä kellahtaa aika pian vattansa viereen maata ja nukkua piiiiitkä yöunet.

Nyt onkin sitten ollut niin pökkyräinen olotila, että tuumin lähteä vähän kävelemään josko piristyis.

Uutta viikoa päin!

rakkaudella,
Sartsa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti