torstai 20. kesäkuuta 2019

TALKOOLAISENA JÄLLEEN YLEISURHEILUN PARISSA

Pakko oikein hehkuttamalla hehkuttaa eilistä iltaa Jyväskylässä. Harjun kentällä oli yleisurheilun Motonet gp kisat ja mulla on edelleen niin hyvä mieli koko jutusta. Oon ollut monesti aikaisemminkin tapahtumissa kökkimässä (niinkun meilläpäin sanotaan) mutta tuollaista fiilistä mikä eilen oli, ei oo kyllä läheskään joka kerta.

Olin siis kahviossa palvelemassa kisayleisöä. Aluksi oli hiukan arvoitus löytääkö yleisö paikan päälle kun oli kuitenkin kyseessä arki-ilta ja kelikään ei sääennusteiden mukaan luvannut parasta mahdollista. Noh, yleisö löysi kyllä sankoin joukoin paikalle ja katsomot täyttyivät aika lailla viimeistä penkkiä myöten täyteen. Kaikki tuntui jotenkin loksahtaneen kohdalleen. Hommat rullas joka puolella niin saumattomasti, ettei mistään kuulunut soraääniä. Ei edes meidän asiakkaiden keskuudessa vaikka meidän korttipääte venkoili koko ajan eikä meinannut ottaa yhteyksiä. Välillä ihmisiä tuli ruuhkaksi asti meidän kahvilapisteelle ja jonot kasvoivat siitä huolimatta että meitä oli 8 naista jatkuvasti palvelemassa. Jostain syystä tuntui että ihmisetkin oli kovin hyvällä fiiliksellä matkassa eikä kovin kiire tuntunut olevan kotiinkaan kisojen jälkeen. Meillä kauppa kävi vielä hyvän aikaa viimeisen kilpailusuorituksen päätyttyä. On pakko mainita, että 8 tunnin rupeama jalkojen päällä tuntui kyllä kotiin lähtiessä. Istahdin valehtelematta varmaan minuutiksi koko iltana. Ei malttanut pitää taukoja kun oli niin kova hurlumhei meidän kahviteltassa.

Mikä sitten tekee sen, että jostain yksittäisestä tapahtumasta jää jotenkin muita tapahtumia parempi mieli? Kait se on monen asian summa, mutta jos vois kiteyttää niin tunnelman tekee ihmiset. Ketjureaktiona sitten voidaan mennä taaksepäin että mikä tekee sen, että ihmiset viihtyy. Moni asia. Ystävälliset toimitsijat, hyvä sää, loistavat urheilusuoritukset ja se, että saa mahansa täyteen tai kahvihampaan kolotuksen talttumaan kun siltä tuntuu. Siinä ne varmaan tärkeimmät. Eilen nämäkin hommat kaikki loksahti kohdalleen. Onneksi sää oli ennusteista huolimatta mitä mainioin ja liekö se, vai mikä, mutta kentällä nähtiin aivan upeita huippusuorituksia. MM kisarajan ylityksiä ja jopa 18 vuotta vanhan suomen ennätyksen rikkoutuminen. Itteä hiukan toki harmitti ettei päässyt näkemään mitään näistä suorituksista mutta selostajan hehkutus ja ihmiset reaktiot katsomossa välittyivät kyllä kisatorin puolelle kahvioonkin asti. Tälläinen ihminen, joka elää tunteella urheilussa mukana, sai kyllä monet kerrat ihonsa kananlihalle liikutuksesta. Ei nyt aivan tarvinnut kyyneltä tirauttaa mutta eipä paljon muutenkaan :D Urheilu antaa aivan mahtavia elämyksiä, ei voi mitään.

Onneksi sitä herkkua on tarjolla koko juhannuksen ajalle ihan kivasti. Tänään on välipäivä mutta huomenna sitten Keuruun juhannuskisat josta suoraan lähdetäänkin sitten ajelemaan viettämään mökkijuhannusta pohjanmaalle. Lauantaina mennään Kuortaneelle kisoja katsomaan ja sunnuntaina on sitten Saarijärvellä Aki taas työn touhussa ja mä penkkiurheilen. Siinähän se juhannus sujuukin leppoisasti.

Nyt tarvii alkaa laittaa kämppää siihen kuntoon, että täälä on jalalle sija. Huomaa kaikesta että viime aikoina on taas tultu ja menty, pakattu ja purettu.

rakkaudella,
Sartsa


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti