tiistai 11. kesäkuuta 2019

RIPPIJUHLAA JA HYVÄÄ MIELTÄ

Viikonloppu oli kovinkin tunteikas. Silloin vietettiin kolmen nuoren miehen juhlapäivää. Oma vauvani sekä 2 serkkupoikaansa konfirmoitiin sunnuntaina ja pidettiin heille yhteiset juhlat. Syystä, että sekä meidän pojalla että toisella serkullaan on kovin vähän sukua ns. toisen vanhemman suvun puolelta. Siispä suunnilleen kaikki vieraat olisivat pojille yhteisiä. Ajateltiin että vieraille olisi mukavaa tulla yhteen ja samaan paikkaan missä voisi sitten keskittyä seurustelemaan muiden sukulaisten ja vieraiden kanssa kun ei tarvi vaihdella paikkaa päivän mittaan. Tästä vieraat kyllä tuntuivat tykkäävänkin. Eniten itse henkilökohtaisesti tykkään juhlissa juuri siitä kun näkee miten ihmiset ovat iloisia nähdessään toisiaan, usein viime kerrasta on paljon aikaa. Näin on etenkin vanhempien vieraiden kohdalla. Paljon puheensorinaa, naurua, muisteluja.... Siitä oli nämäkin juhlat tehty.

Itsellä oli yllättävänkin herkistynyt mieli heti aamusta. No siis en älyä miten mä ylipäänsä lähdin kirkkoon ilman nenäliinaa, mutta onneksi ystävä jonka kirkossa heti bongasin, oli varautunut ja sain häneltä sellaisen. Kun pääsin kirkkoon niin rippikoululaiset olivat alttarilla kuvattavana ja mullahan nyt heti meni roska silmään. Piti katsella ihan johonkin muualle ettei olis tullut totaalista romahdusta. Silmäkulmat kostuivat useammankin kerran konfirmaation aikana ja mieli oli herkkä.

Siinä meidän sankarit <3

Mä menin pohjanmaalle jo perjantaina joten saatoin osallistua valmisteluihin omalta osaltani. Mun kohdalla se tällä kertaa oli ensin perjantaina tavaraa kuskaten ja shoppaillen. Lauantaina sitten otin hoitaakseni siskoni pienimmäiset että kotona rauhoittui tilanne aikuisten laittaa paikkoja kuntoon. Me käytiin pienten kanssa Ylistarossa Vanhalla markilla joka on eläinten vanhainkoti. Siitä toisessa postauksessa lisää. Ihana paikka!

Siskoni oli taas loihtinut tosi ihanat täytekakut juhliin, maistuvat ja näyttävät. Moni oli taas osallistunut tarjottavien tekemiseen. Se on meidän suvussa ja perhepiirissä ollut tapana, että kun jollain on juhlat niin toiset tulevat auttamaan. Se tuntuu mukavalta. Ohessa vähän herkuista joita tarjolla oli.

Tyylikäs ja herkullinen täytekakku

Pikapikaa loihdittu mutta huippuhyvä voileipäkakku

Nämä katosivat tehokkaasti parempiin suihin

Pikkupiirakat (ainoa valmiina ostettu asia pöydässä) ja munavoi

Kaikkea herkkua...juustokakkua, raparperi-toskapiirakka, kuivakkua, lusikkaleipiä, kranssia...
Kaikkia tarjottavia oli riittävästi ja saatiin jakaa niitä kotiin viemiseksi sopivat nyssykät juhlien jälkeen. Oli ihana päivä nähdä niin monia sukulaisia ja ystäviä joita ihan liian harvoin näkee. Kaikkein tyytyväisin oon siihen, että ehdin myös jutella heistä monien kanssa ihan kiireettömästi mitä ei aina juhlissa ehdi. Jäi oikein hyvä mieli ja kiva tunnelma.

Poikien kukkasatoa
Näin on sitten kaikki mun lapsukaiset rippikoulun käyneet. Seuraava virstanpylväs on se kun Villekin täyttää 18v  ja kaikki lapset on saateltu aikuisuuteen. Näin tämä elämä rullaa eteenpäin ihan niinkuin pitääkin. Oon siitä kovin mielissäni enkä kyllä yhtään haikaile että voi kun lapset olis vielä pieniä. Toki sitä aikaa välillä muistelee, mutta mun mielestä lapsen jokaisessa kasvunvaiheessa on omat juttunsa missä mukana eletään. Näin kuuluu olla.

rakkaudella,
Sartsa

Ylpeä äiti lähdössä kirkkoon

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti