tiistai 18. kesäkuuta 2019

VYÖHYKETERAPIA TESTISSÄ

Nyt on aivan pakko tulla heti hehkuttamaan ihan supermahtavaa kokemusta. Tulin nähkääs juuri elämäni ensimmäisestä vyöhyketerapiasta. Voi hyvänen aika kun oli ihana parituntinen. Isokankaan Suvi on vasta valmistumassa ko terapeutiksi ja kuulutti facebookissa että tarvis asiakkaita opintojensa loppusuoraa varten. Mähän tartuin heti tarjoukseen, sillä kehon hyvinvointi on mua alati kiinnostava juttu. Oon toki myöskin kuullut kokemusia vyöhyketerapiasta ja siitä mihin kaikkeen siitä voi avun saada, mutta tosiaankin kokemuksena tämä oli mulle ittelle nyt eka.

Vertailupohjaa ei siis muihin tekijöihin ole, mutta Suvin käsittelyssä ainakin tuli kovin kiireetön fiilis. Sellanen olo, että mut hoidetaan kyllä ainakin varmasti loppuun asti mikäli tarvetta ilmenee. Hoito alkoi sillä, että istahdin keinutuoliin. Hiukan hävetti, tottakai, kuivat kantapäät ja pelkäsin onko jalkapohjat kuinka likaiset. Siitäkin huolimatta että pesin ja rasvasin jalkani kotoa lähtiessä. Kaikkeen sitä huomio kiinnittyykin. Siinä sitä sai lökötellä keinutuolissa kaikessa rauhassa kun toinen operoi jalkapohjia, tai oikeastaan koko jalkaterää. Uskomatonta millainen kokonaisuus tämä meidän keho onkaan. Että jalkapohjista löytyy sellainenkin pikkunippeleitä sisältävä koelauta mistä voi ohjata meidän koko kehon toimintaa ja hyvinvointia. Jämerää!! Ja minä uskon että näin on, koska miksi ei olisi. Keho on kumminkin niin kokonaisvaltainen että kaikki vaikuttaa kaikkeen. Lisäksi asioita tutkimalla ja kokemuksenkin kautta oon tullut siihen tietämykseen että harvoin itse ongelman syy on siellä missä vaikkapa kipu tuntuu. Mun kohdalla niskat ja hartiaseutu on kroonisesti jumissa (kuten monella muullakin) mutta mulla itse ongelma on lantiossa (kuten monella muullakin).

Vyöhyketerapia toi esiin nämä ongelmakohdat aika selkeästi. Heti kun mentiin alueille jotka koskee alaselkää/lonkkaa niin jo vain paikallistui sekin ongelma jonka kanssa oon paininut koko talven ajan. Tällä hetkellä tosin vasen lonkka ei suoraan oireile mutta ongelmat on olemassa. Toinen mieleen jäänyt juttu oli munuaisen pisteen kipuilu. Löytyi tosi kipeä kohta joka selvästi oli munuaiseen viittaava. Tuli puheeksi veden riittävä juominen ja suolan saanti. No, voin heti sanoa että mun kohdalla molemmat prakaa. Juomisen vähyys tuntuu myös päässä sellasena orastavana pääkipuna. Miten ihmeessä mä en sitten meinaa kumminkaan älytä juoda riittävästi. Etenkin nyt lämpiminä päivinä. Suolaa mä en varmaan liioin saa riittävästi ja siihen sain vinkin koittaa ruususuolaa. Aion ottaa neuvosta nyt vaarin, etenkin kun mitään pahaa ei noilla neuvoilla ainakaan saa itelleen tehtyä. Nyt jännityksellä odotan tuleeko hoidosta jotain jälkituntemuksia. Nimittäin silloin kun kävin ekaa kertaa jäsenkorjaajalla niin mulle tuli ihan fyysinen paha olo hoitopäivän iltana. Nytkin kaikenlaiset fiilikset on mahdollisia. Ollaan lähdössä illalla Keskisen Vesan hoodeille joten toivotaan, ettei mitään järkkyä pääkipu/väsymys/oksennan olotilaa tulisi.

Näin alkoi toka lomapäivä. Hammas, tai kait itää sanoa että ien, tuntuu ehkä vähän jo paremmalta. En siis soittanut tänään hammaslääkärille mikä saattaa osoittautua virheeksi mikäli jotain tulehdusta alkaakin kehittyä. Huomenna mä ehdin kyllä vielä soitella jos siltä tuntuu. Kaikki kotikonstit on nyt kyllä käytetty. Oon syönyt sekä Panadolia että Buranaa koko viikon niin, että maha oli tänä aamuna ihan löysällä. Oon purskutellut suutani ahkerasti suuvedellä ja luoja nähkööt pari kertaa jopa votkalla. Niin, kyllä, purskutellut votkalla. Kyllä, poltti niin pirusti mutta myöskin tehosi sillä siitä alkoi kunnon parantuminen. Siitä vaan ei oo viittinyt ottaa tapaa niinku noista muista keinoista.

Nyt menen tankkaamaan sitä vettä ja suoloja. Katotaan sitten mikä vaikutus olotilaan. Muistakaa pitää ittestänne hyvä huoli.

rakkaudella,
Sartsa



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti