perjantai 18. maaliskuuta 2016

MARMARIS PART 2

Kylmän pohjoistuulen puhaltaessa naamarin botox jähmeyteen tuli mieleen ihan vaan fiilistellä lämmintä. Palata mietteissä ihanaan, rentouttavaan, rakkaaseen Marmarikseen <3 <3 Kuvien kautta vaikka tällä kertaa vaan... Mullahan siis iski viime vuonna tämä hullu rakkaus kyseistä paikkaa kohtaan syyStä jota en pysty kuvailla. Oli vaan niin hyvä, lämmin ja tuttu olo. Tuntui että se paikka hoitaa mua paremmin kun mikään muu tähän asti joten olkoon ne syyt mystiset, kunhan toimii. Tein siis viime vuonna kolme viikon reissua tänne sydämeni kotikolkkaan ja tälle vuotta varattuna on jo kaksi joista toinen toukokuussa viikoksi ja toinen elokuussa kahdeksi viikoksi.

Atatürkin patsas ja Camilla :) 
 Mustafa Kemal Atatürk oli mies joka perusti Turkin tasavallan ja oli Turkin ensimmäinen presidentti. Olen käsittänyt että syy miksi Atatürk tälläkin hetkellä on Turkissa lähes kulttihenkilö ja mm. Istanbulin kansainvälinen lentokenttä on nimetty hänen mukaansa on se, että hänen ansiostaan Turkki länsimaistui ja tuli lähemmäksi ns. nykyaikaa. Tuli oppivelvollisuus, naiset saivat äänioikeuden ja muutenkin heidän asemansa parani monilla tavoin ym. ym.
Piraattilaiva satamassa
 Tuo satama alue kaikkineen on kyllä mielenkiintoinen. Me käytiin opastetulla kaupunkikierroksella ja sielä tutustuttiin sataman "rikkaan väen" osaan missä oli putiikkeja joihin ei meikäläisen kukkaron sisällön kanssa ollut asiaa ja voi niitä upeita paatteja jota sielä oli laiturissa.

Tässä näitä..yhtään en epäile etteikö olisi kultaa se mikä kimaltaa..
Keskustassa tultiin aukiolle jota joku nimitti nuoruuden aukioksi. En tiedä onko nimitys mitenkään virallinen mutta meille se jäi sen nimiseksi. Siellä oli vesiaiheita ja iltavalaistuksessa suihkulähteet olivat aivan upeat. Värit vaihtui suihkun tahdissa ja kuulemma toisinaan on menossa melkoinen värivaloshowkin musiikkeineen. Meiltä se jäi näkemättä. Aukiolla oli myös erilaisia esim.  pronssipatsaita ja muita yksityiskohtia joista alla esimerkkejä..


Keskustassa olevan aukion vesiaihe

Saman aukion liepeiltä.. pieni kaktuskallio










Samaa aukio hoodeja



Pronssisia lapsia

Edellä mainitsin että oltiin opastetulla kaupunkikierroksella. Se oli siis aurinkomatkojen oma reissu ja sen aikana kierreltiin ja kuunneltiin oppaan kertomusta Marmariksen historiasta, käytiin kultaliikkeessä ja nahkaliikkeessä sekä tosiaan tutustuttiin kävellen tuohon satama alueeseen. Meidät vietiin myös näköalapaikalle josta alla kuva. Ei ollut mikään paras mahdollinen paikka kylläkään sillä näkymät jostain muualta korkeuksista olis ollu ihan toista luokkaa

Näköalatasanteelta kuvattua

Viime postauksessa jo laitoin kuvaa tuolta Marmariksen linnoitukselta. Sehän toimii nykyään museona mutta näkymät sieltä on kyllä aivan mahtavat. Tässä kumminkin pari otosta matkalla linnoitukseen vanhoja kaupungin katuja pitkin. Reitti oli ihana kulkien ravintoloitten takapihojen ohi missä perunoita kuorittiin ja ihmiset oli työn touhussa. I loved it!!

Jonkun parvekepuutarhaa 

Minä laastarini kanssa

Yllä olevassa kuvassa näkyy mun toukokuisen reissun iso ongelma. Mä kävin ottamassa jäykkäkouristusrokotteen ihan pari päivää ennen lähtöä enkä osannut yhtään ajatella että se olis jotenkin ongelma. Kuitenkin heti ekana päivänä kävi niin, että pistoskohta alkoi kuumottaa ja punottaa ja se alue levisi ja levisi ollen jo tuon kokoinen kun kuvassa. Olisko ollut niin, että iho jotenkin oheni ja herkkeni tuosta pistoskohdasta vai mikä mutta aurinko oli sille myrkkyä. Oli melkoinen tekeminen että sen sai pidettyä peitossa ja siksi siinä oli tommonen isohko laastari. Voitte arvata että asian tiimoilta sai selitellä kaupoissa ja kadulla että mikä siinä on. Selitäppä sitten turkkilaiselle että siihen on pistetty rokote. En oo ihan varma ymmärsikö kaikki mitä mä niille selitin kun pistoksesta puhuin ja vielä näytin kädellä miten se tapahtui :) Onneksi mä sain apteekista hyvää rasvaa siihen ettei koko viikkoa tarvinnut potea mutta joo, älkää siis ottako rokotetta juuri ennen matkaa.

Lisää reittikuvaa


Yksityiskohtia oli paljon


Mun käsilaukun sisältö noilla reissuilla on aina melko eeppinen ja kun etenkin kaupunkilomilla kävellään paljon niin laukun painosta tulee kivat jäljet olkapäähän. Tällä kertaa mulla oli vielä ylimääräinenkin vesipullo laukussa joten tältä se säkki näytti jota mukana kannoin päivittäin:



Ei näytä kyllä niin täydeltä mitä se oli. 2 vesipulloa, pähkinä-rusinasekoitusta, myslipatukoita, kukkaro, käsidesiä, kamera ja mitä kaikkea. Mutta hyvin pärjättiin ilman huonoa oloa auringossa joten kyllä kannatti.

Ai että tuli ihanan lämmin fiilis kun näitten kuvien kautta taas palas näihin rakkaisiin maisemiin. Loppuun vielä maailman ihaninta jäätelöä jota mä odotan tänne kotoisille markkinoille myös. Magnum puikko jossa kermajäätelöä missä vähän hilloa ja päällä maitosuklaata. Sitten siinä välissä karhunvatukkahilloa ja vielä päällä tummempaa suklaata sellainen paksu kerros joka oikein naksahtaa kun sitä puraisee. Nam ja Nam!!!




Näihin kuviin ja tunnelmiin tällä kertaa. Ei muutakun monta vaatekerrosta päälle ja ulos hakemaan perjantain kunniaksi jotain oikein ihanaa pullaa Aarlan leipomosta.

Lämpimiä ajatuksia lähettelee Sartsa


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti