keskiviikko 24. tammikuuta 2018

TÄYDELLISEN PASTAKASTIKKEEN METSÄSTYS

Nyt on ihan pakko jakaa heti perään toinenkin ruokavinkki. Mutta täähän nyt sopii tälläselle ruokaholistille oikein mainiosti. Ruoka mielessä kuitenkin jatkuvasti joten kanavoidaan tämä rakkaus nyt tämmöseen reseptöintiin :)

Tällä kertaa mä lähdin jahtaamaan täydellistä pastakastiketta. Mulla oli puoli kiloa jauhelihaa sulatettuna ja siitä piti jotain sapuskaa keksiä. Sitten kun kaappiin oli jäänyt vielä paketti tomaattimurskaa niin tuli mieleen lähteä kokeilemaan kastikkeen valmistusta.

Ainekset tänään:
3 valkosipulinkynttä
1 iso sipuli
500g jauhelihaa
1 prk tomaattimurskaa
1 prk ruokakermaa
1 prk ananasta paloina
pala kermajuustoa
mausteita oman maun mukaan
(mulla suolaa, oreganoa, savupaprikaa, chilijauhetta, mustapippuria)
fonduchef nautaa 1 annos

Näin mä tein:
Paistinpannulle rasvaa ja siihen valkosipulit ja sipulit niin pieniksi paloiteltuna kun haluaa. Niitä vähän siinä pyörittelin ja kuullottelin ennenkun lisäsin jauhelihan sekaan. Fonduchef palan laitoin sekaan sekä maustoin muutenkin makuni mukaan. Ananakset heitin sekaan kun jauheliha oli ruskistunut ja niitä sekoittelin hetken. Sitten vaan sekaan tomaattimurska ja ruokakerma. Sekoittelin ja laitoin levyn ykköselle ja kannen pannun päälle. Kastike sai hautua ihan rauhassa tässä tapauksessa ainakin 15 minuuttia. Sitten raastoin kermajuuston siihen sekaan. Kansi päälle ja lisää hautumaan niin kauaksi kunnes keitin pastan. Tykkään tosi paljon italialaisesta munapastasta sillä se ei käy mun vatsan päälle yhtä paljon kun monet muut pastat. Keittämisessä meni se reilut 5 minuuttia ja sitten vaan koko homma sekaisin keskenään. Voin kertoa että kun malttoi hetken antaa makujen kunnolla tasaantua niin oli muuten todella herkkua. Täydellinen pastakastike antaa edelleen odottaa itseään mutta seuraavaksi tähän samaan mä aion lisätä vähän parmesaania ja tuoreita yrttejä.


Kastike valmiina..tuoksua en valitettavasti saanut kuvaan :)

Valmis pasta, tämä jäi ruokailun jäljiltä :)

rakkaudella,
Sartsa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti