maanantai 22. heinäkuuta 2019

MIEHET VS NAISET

Mä haluan nyt tehdä myös tänne postauksen aiheesta jonka jo tänään somessa jaoin. Aiheesta siis miehet vs. naiset. Monesti aikaisemminkin oon pohtinut tätä samaa asiaa ja koen nyt että jaan tämän ihmetykseni muidenkin kanssa. Kyseessä on siis tällä kertaa miesten ja naisten välisistä eroista kyseessä ihon- ja hiustenhoito. Oon aina ajatellut että erot miesten ja naisten välillä on lähinnä sielä henkisellä puolella. Kärjistetysti miehet ei stressaa niin paljon kun me naiset, mikä tietenkin aiheuttaa joskus omat ongelmansa. Mun mielestä se on karehdittava ominaisuus, olla perushuoleton. Miehet ei märehdi asioita sataa vuotta ja unohtavat ikävät asiat nopsemmin kun me naiset jotka saatetaan vuosien päästäkin muistella jotain jolloin joku sanoi kovin ikävästi. Miehet ei lue usein olemattomia rivinvälejä lainkaan. Eivät siis spekuloi tyylillä kun se sanoi noin niin tarkoittikohan se nyt kumminkin näin. Tämä kohta vasta parisuhteissa kitkaa saattaa aiheuttaakin. Naiset lukee näkymätöntä, ja usein ehkä olematontakin, sanatonta viestintää ja tekevät siitä johtopäätöksiä. Itse nostan heti käden pystyyn ikuisen analysoijan merkiksi. En nyt ehkä ihan siinä mittakaavassa, ainakaan enää, että miettisin jatkuvasti että mitähän tuo nyt tuollakin kommentilla tarkoitti. Joskus ennen paljon enemmänkin, silloin kun mulle vielä merkkas jotain se mitä muut ajattelee. Ja homma päti kaikkiin ihmissuhteisiin, ei vaan parisuhteeseen.

Lisää stereotyyppisia eroja. Miehet on suorempia. Asia sanotaan niinkun ne on ja sitten tarpeen tullen vaikka vähän tapellaankin mutta ei jäädä riitoihin. Tässä syynä varmaan juuri tuo naisten analysoinnin ja märehtimisen tarve. Miesten työpaikoilla asiat riitelee, ei ihmiset. Erimieltä voidaan olla kärkevästikin mutta sitten hommat ratkaistaan ja mennään kahville. Asiaa ei tarvi puida enää jossain kuppikunnissa nurkan takana. Miesten elämä vaikuttaa kaiken kaikkiaan suoremmalta. Kait siinä putki- ja tippaleipäaivo kuvauksessa on sitten jotain totuuden siementä.

Kaiken tuon edellä mainitun sanottuani voin sitten heti kertoa että nuo on todellakin kärjistyksiä ja stereotypioita. Tiedän sekä naisia jotka käyttäytyy kuten aiemmin kuvailemani miehet sekä miehiä jotka käyttäytyy kuten naiset. Tottakai, sillä me ollaan mun silmissä ennenkaikkea yksilöitä enemmän kun sukupuolta. No, ei siitä sen enempää vaan mennään siihen ihmetyksen aiheeseen.

Oon kumminkin kaikesta huolimatta ollut aina siinä luulossa että me kaikki homo sapiens lajiin kuuluvat ollaan kuoreltamme ainakin päällisin puolin samanlaista orvaskettä ja hiusta. Suihkussa ollessani mä oon ihmetellyt nyt silmieni korkeudella nököttävää purnukkaa joka kait sitten tyrmää sen väittämän. Miehellä on yksi ainoa pesuainepurkki, jossa teksti että 5 in 1. Kas näin...


Kun tuota purkkia on tavannut niin siinähän lukee selvästi nuo kaikki 5 asiaa mitkä sen käyttö kattaa. Väkisin aloin miettiä mitä se tarkoittaa sitten naisten, tai tässä tapauksessa mun, kohdalla. Pyydän saada huomauttaa etten suinkaan ole edes kovin innokas erilaisten hoitotuotteiden käyttäjä ja tarve varmaan olis enemmällekin mutta siis laitanpa tähän alle ne tuotteet jota mä käytän kattaakseni nuo 5 tarvetta.


Kyllä, 7 purnukkaa!!! Ei siis riitä edes 1 purkki per tarve. Ja tuossa kuvassakin on vain ihan perusjutut. Siis shampoo ja hoitoaine hiuksille, lady shave geeli for shaving niinkun tuossa yläkuvan purkissa on, naamalle kuorinta-aine, suihkugeeli ja rasvat niin vartalolle kun naamallekin. What am I missing here, kysyin jo somessakin? Miten voi olla mahdollista että mies selviää yhdellä pesuaineella ja me naiset laitetaan hyllyt notkumaan kaikenmaailman lotioneita. Ja siis voin sanoa että hyvin tuntuu oman näppituntuman perusteella toimivan tuo yksikin aine. Ei kuivuudesta hilseilevää naamaa tai vartaloa ja hyväkuntoiset hiukset.

Enemmän kun perehdyin noihin pesuaineisiin niin miehillä siis ihan minimisti pesuaine on 2 in 1 eli voit huoletta pestä samalla aineella hiukset ja vartalon. Miksi naiset ei sitten voi? Tai siis varmaan vois, mutta harva tekee niin. Mä oon sen verran laiska moneen muuhun verrattuna käyttämään noita ihonhoitotuotteita, että voisin ihan huoletta vaihtaa moiseen 5 in 1 tuotteeseen jos sellaisia naisille tehtäis. Löisin pikku käsiäni ilosta yhteen ja saattaisin hypähtääkin innostuksesta että sitä hyllytilaa ei tarvi täyttää kaikenmaailman purkeilla. Säästyis aikaa ja vaivaakin. Eli siis jos tästä yhtälöstä tarvii ettiä sitä hassumpaa osapuolta niin mun mielestä vaaka kääntyy meidän naisten suuntaan.

Mutta hei, toisaalta. Onhan se kivakin hemmotella itteään aina välillä kaiken maailman voiteilla ja hoitotuotteilla. Itte vaikka sanon olevani kuinka laiska käyttämään mitään niin silti tuo kuvassa oleva repertuaari on päivittäisessä käytössä, sheivausgeeliä lukuunottamatta. No ehkä en nyt kuorikaan naamaa joka päivä mutta se kuuluu oleellisena osana siihen että saan kasvoni pidettyä niin ettei se kuiva ihan kokonaan. Noiden lisäksi aina suihkun jälkeen käytän myös muotovaahtoa tai hiuksiin jätettävää hoitoainetta. Usein myös rasvaan jalat erikseen jalkavoiteella. Kasvonaamiota käytän myös säännöllisen epäsäännöllisesti että kyllä tuota tavaraa on tänne hyllyihin kertynyt. Joskus mua oikeasti ihan hävettää miten mä oon vallannut tästä kämpästä niin valtavan suuren osan omille jutuilleni.

Mutta siis joo, ihmetyksen aiheeni oli nyt tänä aamuna tuo että kyllä monessa suunnassa kosmetiikkavalmistajat hykertelevät kun me naiset laitetaan kassakoneet kilisemään entistä nuoremman ja kiinteämmän ihon sekä tuuheiden kutrien toivossa. Onko siinä sitten mitään pahaa? No eipä kait, jokainen tyylillään. Fakta taitaa kumminkin olla, sen enempää tietämättä, että ei me TARVITA niitä kaikkia purkkia siellä meidän hyllyillä oikeesti mihinkään. Ehkä tämä on vaan samaa putki ja tippaleipä ajattelua tässäkin mielessä.

Kukitaanhan jatkossa jokainen omalla tyylillämme ja parhaaksi katsomallamme tavalla. Sen kun aina muistais että hyvinvointi, se mikä näkyy ulos, lähtee meidän sisältä. Muistakaa hoitaa myös sitä.

rakkaudella,
Sartsa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti