tiistai 23. heinäkuuta 2019

NIHKEÄSTÄ AAMUSTA PÄIVÄÄN KIINNI

Ihanaa aurinkoista huomenta. Mä en oikeastaan edes tiedä miten tämä aamu on päätynyt tähän pisteeseen että lenkki on tehty, suihkussa käyty ja nyt ollaan näiden aamuaskareitten kimpussa. Aamuinen look ja fiilis ei todellakaan viitanut siihen että mitään lenkkiä tulis edes tapahtumaan. Niin vaan sain kun sainkin itteni ulos ja liikkelle. Ihan mahtavaa!! Otin aamulla paljon puhuvan kuvan vastaheränneestä itsestäni, mutta se ei nyt todellakaan ole julkaisukelpoinen millään muotoa.

Olotilakin oli tosi nihkeä kun heräsin ennen kelloa. Olin laittanut taas herätyksen 7.30 mutta olin hereillä jo tosi paljon aiemmin. Itse asiassa mä nukuin viime yönä ihan superhuonosti. Syytä en osaa sanoa. Akilla kello herätti jo 2.15 ja siihen asti oon nukkunut jotenkuten. Illalla en ensin meinannut saada unen päästä kiinni millään. Aamussuukkoni sain sitten joskus vähän ennen kolmea kun Aki lähti töihin. Sen jälkeen uni tuli vain pikku pätkiksi kerrallaan. Alkoi kutista hyttysenpistot, oli kuuma, tyyny oli huonosti eikä vaan löytynyt sopivaa asentoa jossa uni olis tullut. Niin mä sitten päätin nousta jo ennen kun kello herätti ja olo oli kun lyijyä. Siinä kohtaa ajatus oli, että en todellakaan lähde mihinkään tänä aamuna. Kuitenkin, kun avasin kaihtimet ja näin miten ihana aamuaurinko sieltä taas pilkisteli, päätin sitten lähteä ihan vaan pienelle lenkille. Narrasin itteäni että saahan sitä sitten oikeasti tehdä vaan lyhyen lenkin ja tulla kotiin kun siltä tuntuu. Reilut 3 kilsaa ja 30 min meni kumminkin ihan hyvin ja ajatus oli välillä jopa tehdä pidempikin. Päätin kumminkin pitäytyä tuossa hiukan lyhyemmässä joka sopii noin kun lenkille lähtee ilman aamupalaa.

Tosi hyvällä fiiliksellä mä sitten tulin kotiin. Lenkki sujui tänään ihmeen kevyellä jalalla. Hetken jo ajattelin testailla juoksemistakin mutta en mä vielä. Katotaan sitten taas joskus kun kävelylenkkejä on takana vähän enemmän.

Mulle on tullut kiva lomalaisen aamurutiini, jonka toivon kyllä ottavani osittain tavaksi myös työaamuina. Ensinnäkin, herätä tarpeeksi ajoissa. On todellakin paljon ihanampaa kun on jo ehtinyt olla hereillä ja tehdä kiireettömästi kaikki hommat kotona ennen töihin menoa. Töihin ei siis jatkossa mentäisi enää heräilemään vaan niin että päivä olisi jo hyvin käynnissä. Toiseksi, hyvä aamupala. Nyt mun lemppariaamupala on tuossa kuvassakin näkyvä setti eli turkkilaista jugurttia ja siihen marjoja pakkasesta, tänä aamuna vain mansikkaa. Kaveriksi sitten hapankorppu täytteillä. Juomana kivennäisvettä tai tänä aamuna maustettua vichyä. Noilla pärjää tosi hyvin seuraavaan ruokaan asti ja etenkin kun töissäkin ruoka on jo 11 aikaan. Valitettavasti tätä ulkona touhuilua ei oikein voi talvella harrastaa. Tämä on näitä kesälomalaisen herkkuja ja yks niitä kesän must juttuja. Aamupala ulkona. Tässä terassilla mä myös tätä blogia oon nyt näpytellyt.

Tänään Aki sitten tuleekin kotiin töistä jo yhden jälkeen koska joutui mennä noin kovin aikaisin. Nähtävästi lähdemme autokaupoille Jyväskylään. Eilinen ilta meni kun käytiin Jämsän suunnalla renkaita potkimassa ja netistä kateltiin tarjontaa autoista. Vaihtokuume on siis kova, mutta nähtäväksi jää millä aikataululla oikea yksilö löytyy. Jos me lähdetään tänään sinne Jyväskylään niin mulle iskee kuskin nakki, sillä melko varmasti Akin on saatava ottaa pikku päikkärit ja se onnistuu hältä automatkalla oikein luonnikkaasti. Itsehän inohan ajaa Jyväskylässä, en tiedä miksi. Se tuntuu tosi monimutkaiselta kaupungilta autoilla, tai sitten vaan mä sekoilen joka paikassa ihan yhtä lahjakkaasti.

Mietin tässä kuumeisesti mitä sitä tekis tämän kolmen tunnin aikaan ennenkuin A kotiutuu. Eilen olin kovinkin reipas kun pesin petivaatteet, jopa peitonkin ja vaihdoin uudet. Pesin lisäksi koneellisen pyykkiä, jotka saikin kääriä sitten illan suussa jo pois koska nyt jos koskaan on hyvä kuivatuskeli ulkona. Mä myös tiskasin, siivosin keittiön, putsasin ihmesienellä kahvinkeittimen puhtaaksi. Nyt siis arvontakone pyörii mun pään sisällä että jatkanko näiden kotitöiden listaa vai otanko vaan ristikkolehden käteen ja chillailen. Ehkä jopa heitän pötkölleni toviksi josko sais aamupäivänokoset otettua. Aikalailla on kääntymässä tuon jälkimmäisen kannalle mutta let`s see.

Ihanaa lämmintä hellepäivää!

rakkaudella,
Sartsa


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti