maanantai 1. heinäkuuta 2019

KUOPIO, RAUHALAHTI JA VIINIJUHLAT

Olihan viikonloppu!!! Lähdettiin parin vuoden tauon jälkeen vanhan kunnon reissukaverin kans Kuopioon viinijuhlille. Tai mulla ei oo paussia ollut mutta kaverilla kyllä. Mikä parasta, mä sain tämän kaimani ensin meille vieraaksi jo perjantaina. Illalla siinä sitten juteltiin maailmaa paremmaksi ja kävin mä toki vierasta ajeluttamassa ja tutustumassa Mänttään. Lupas tulla joskus uudelleenkin, jos oikein kulttuurin pariin sitten eksyttäis. Vähän niinkun taidekaupugissa kuuluukin. Katsotaan...

Lauantaina lähdettiin jo aamusta ajelemaan sillä saatiin Rauhalahden leirintäalueelta vihreää valoa sille, että saadaan mökki hyvissä ajoin ennen klo 16. Menomatkalla piipahdettiin hakemaan aamupalaleivät sun muuta evästä. Rauhalahden leirintäalueella meillä oli vanha tuttu mökki odottamassa. Meille on riittänyt aina ihan tavallinen leirintämökki joka on 4 hengelle. Mun mielestä mökit on ihan siistejä ja hyvin varusteltuja. Hintakin moneen muuhun leirintäalueeseen verrattuna ihan kohtuullinen 73 eur yöltä. Mökissä on jääkaappi, tulee vesi ja on 2 hellanlevyäkin että voi vaikka ruokaa laittaa. Astiatkin 4 hengelle. Erityismainintana se, että muutama vuosi sitten sänkyihin vaihdetut patjat on todella hyvät.


Savolaista huumorintajua

4 hengen leirintämökki

Terasillakin on ihan hyvin tilaa

Viintä ja pikku snackiä

Mä kyllä voin vahvasti nyt jo 12 vuoden kokemuksella suosittella Rauhalahtea ihan kaikille. (Täältä sivustolle kurkkimaan) Aivan sama reissaako yksin, porukalla vai perheen kanssa. Tekemistä on kaikenlaista, uimaranta on siisti ja aika isokin. Joka aamu on ilmainen sauna. Alueella on myös kesäteatteri jossa nytkin meni 3 näytelmää ja ajatuksissa olisikin mennä Akin kanssa kattomaan Vuonna 85 tässä kesän mittaan.

Rauhalahdesta lähtee myöskin sisävesilaivoja jotka vie suoraan matkustajasatamaan. Sillä me tälläkin kertaa lähdettiin vaikka keli ei ollut aivan ideaali. Ulkona istuskelu ei oikein houkuttanut ja niinpä me nautittiin matkajuomat laivan sisätiloissa mistä näkymät upeisiin maisemiin jäivät vähän näkemättä. Onneksi ei ollut meille eka kerta joten maisemia on saatu ihailla aiempina vuosina.

Sisällä ollaan aika lähellä veden pintaa

Oltiin viinijuhla alueella lähes siinä kun portit aukes. Kovin oli tilaa olla ja mellestää kun ei porukkaa ollut kun kourallinen. Kelikään ei ollut mikään paras mahdollinen, sillä vettä ripsutti pitkin iltaa. Se alkoi jo tuolla mökillä ja jatkui pitkin iltaa niin. Me päätettiin ihan ekaksi käydä kattomassa ruokatarjonta ja ostettiin tasan pullo rose viiniä. Pakko myöntää, että nuo viinijuhlilla tarjolla olevat viinit on kyllä meikäläisittäin ihan sikahintaisia mutta kuuluu asiaan että kerran vuodessa heitetään vähän hulluttelun puolelle.

Tämän vuoden lasi ja valitsemani viini
Viinijuhlien teemamaana on tänä vuonna Italia mikä tietty aiheutti meikäläisessä heti innostusta. Odotin sekä ruuilta että viineiltä erityisen paljon. Siksipä sitten ruokapuoli olikin ainakin pienoinen pettymys. Ensimmäisenä kritisoin sitä, että paperista infovihkosta ei enää ole ollenkaan. Kaikki tieto pitäis siis ettiä netistä. On hiukan työläämpää kun esitteessä esim kaikki ruuat oli samalla aukeamalla josta tarjonta oli helppo nähdä. Samoin oli viinit omalla aukeamallaan. Nyt vielä ruoat oli kaiken lisäksi jaettu niin, että eri ruuat sai eri kojusta. Oli pastakoju, street foodia, burgeria ja sitten vielä sellanen vaunu, josta sai pitsaa. Meillä on ollu tapana ottaa ruuat niin, että molemmat ottaa eri annokset ja saadaan siitä sitten maistella toistemme annoksia. Nyt täytyi annokset siis hakea eri kojusta, mikä ei tietty tällä kertaa haitannut koska mitään jonoa ei ollut missään. Mietin vaan, että mitäs sitten kun on sellanen ilta että ihmisiä on jonoiksi ja ruuhkaksi asti. Jokaisessa kojussa oli 2 ruokavaihtoehtoa. Me maisteltiin pastakojusta pasta carbonaraa ja street food kojusta otettiin rapeita pyöryköitä tomaatti-risotolla ja mozzarellalla täytettynä,lisäksi basilikapestoa. Pasta oli vähintään al dente mutta maut oli kyllä mun mieleen. Maistui paahdettu pekoni ja parmesaani suuhun sopivasti.



Nuo pyörykät oli ihan jees, mutta ehkä olisin kaivannut jotakin annosta siihen ympärille. Pesto oli oikein raikasta ja yrtit maistui kyllä mahtavasti. Muuten maku jäi jotenkin pliisuksi.



Kyllä mä jostain syystä paljon enemmän odotin ruualta tänä vuonna joten voi kyllä sanoa että oli pettymys. Italia on kumminkin ruokamaa vimpan päälle, niin tuntuu että vaihtoehtoja ois kyllä ollut. No, me saatiin mahan täytettä ja ilta saattoi jatkua. Lähdettiin ensin odottelemaan Ellipsiä. Keikka oli mulle ensimmäinen ja jäi sellanen olo, että varmaan enemmän sais irti intiimimmässä paikassa kuten vaikka jossain klubilla, mutta kyllähän se rokkas nytkin.



Porukkaa valui pitkin iltaa alueelle ja sitten kun Vesala päätti illan niin ihmisiä oli jo ihan sopivasti. Enemmänkin on monena vuonna ollut eikä nyt ollut mitään ruuhkia mihinkään.

Vesala oli todella kova!!

Yleiskuvaa alueesta vanha satama ravintolaan päin

Samasta kohdasta toiseen suuntaan

Kaimalla kädet täynnä :)

Vuoden teema!

Lähdettiin sitten heti Vesalan keikan jälkeen kohti taksitolppaa joka löytyi torilta. Siinä sitten toki mentiin nälkäisinä grillin kautta. Aurajuustohampurilainen mukaan iltapalaksi ja hyvät yöunet oli taattu.

Kyllä oli taas niin mukavaa. Tämä reissu on aina ollut sellanen maailmanparannusreissu että toivon, ettei välivuosia tarvisi enää pitää. Kiitos Kuopio!

Kotiin palattuani mä lähdin vielä kisakatsomoon Jämsänkoskelle pikajuoksukarnevaaleihin. Olo oli vähän väsynyt niin en halunnut jäädä kotiin nuokkumaan vaan tahdoin mielekästä tekemistä. Siinähän se ilta sitten menikin sutjakkaasti.

Tätä kirjoitettaessa on maanantai aamu. Aki jäi sairaslomalle kotiin sillä flunssa ottaa koko ajan kovemmin otettaan. Minä olisin halunnut ehdottomasti taas aamulenkille mutta jalanpohjassa oleva komea rakko tekee pientä hidastetta siihen hommaan. Tein jälleen kerran sen virheen, että pidin kenkiä paljaassa jalassa koko lauantain ja eilenkin. Kun sitten eilen jouduin kävellä vähän pidemmän matkan niin jopa se jalkapohja sitten aukesi aika kivuliaasti. Laitoin siihen illalla rohtoa ja sellasen hoitavan laastarin joten toivon, että viimeistään keskiviikkona aamulenkki on taas mahdollinen.

Uutta viikkoa!!

rakkaudella,
Sartsa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti