torstai 1. maaliskuuta 2018

MUSEOVIERAILUKOHTEENA SERLACHIUS MUSEO GUSTAF

Eilen oli sitten onneksi tiedossa jonkinlaista loma äksöniä ettei Villenkään tartte koko aikaa vaan täälä kotona nököttää meikäläisen vamman takia. Suunnattiin auton nokka ensin kohti Keuruuta jossa käytiin taas tuolla kirpputori Vilikassa. Tällä kertaa ei jäänyt mitään käteen. Sitten piipahdettiin vähän Lidlin paistopisteellä hakemassa diabeetikon vaatimat eväät. Nyt on koko viikon pysynyt tosi hyvänä pikku johtajan sokerit. Lukemat ei oo kertaakaan olleet yli 10. Jes!! Matkalla siis ruokaa koneeseen ja suoraan toiseen museopäivään eli tällä kertaa sitten Mäntän valkoiseen taloon elikäs Gustaf museoon.

Ihan ensimmäiseksi mentiin katsomaan ja kokemaan Paperiperkele näyttely. Se kertoi tosi havainnollisella tavalla henkilökuvaa Mäntän perustaneesta patruuna Serlachiuksesta. On kyllä ollut sitkeä ja kovapäinen mies. Väsymätön taistelija sen puolesta mihin uskoo.

Kuulokkeet päähän ja menoksi
 Tässä näyttelyä kuvin... Kuljettiin siis tilasta toiseen ja tuo kaulassa oleva laite rekisteröi automaattisesti missä kohtaa ollaan ja selostus jatkui sitä mukaa.






Näyttelyitä museossa oli neljässä eri kerroksessa ja monet oli toiminnallisia. Yhdessä sai tehdä itse omanlaisensa kehystetyn maiseman. Meillä meni ehkä eniten aikaa apteekkarin kauppahuoneessa. Serlachius oli ennen Mänttään tuloaan ja paperivalmistuksen aloittamistaan apteekkarina Tampereella. Oli mielenkiintoista päästä tutustumaan vanhan ajan apteekkiin ja päästä käyttämään kassakonetta ja vaikkapa kirjoittamaan mustekynällä kirjettä. Sitäpä en ollut ennen tehnytkään.

Apteekkarin kauppahuone


Oli aika haastavaa saada mustekynällä tekstiä..

Apteekkarin aikanaan saama kirje

Uusi apteekkari työpöytänsä äärellä

Ja kassan takana :)

Ei oppi ojaan kaada...

Näiden lisäksi oli vielä esim. Ville Lenkkerin kuvanäyttely. Tykättiin kyllä molemmat tosi paljon näistä museovierailuista. Kannattaa käydä tutustumassa mikäli tänne päin joskus on matka.


Villellä oli tällä kertaa äiteen kans olles oikeen kulttuuriloma. Mutta ei kuulemma ollut ollenkaan tylsiä nämä museovierailut. Hyvä niin!

Kohta oon lähdössä sitten viemään Villeä taas puolimatkan krouviin tuohon Keskiselle mistä siskonsa sitten noutaa kotia. 

rakkaudella,
Sartsa







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti