torstai 8. maaliskuuta 2018

HETKI KEITTIÖSSÄ

Eilen päätin sitten viettää taas vähän enemmän aikaa tuolla lempipaikassani eli keittiön puolella. Joskus siellä posket punaisena touhutessani saan itteni kiinni ajatuksesta millaista olisikaan kokkailla ihan normikokoisessa keittiössä. Vaikkapa sen kokoisessa mihin omakotiasujana tuli totuttua. Osaisinkohan enää ollenkaan. Yksiön keittiö (tässä on siis ihan erillinen keittiö) on kuitenkin kohtuu kompakti paketti missä pienillä järjestelyillä ja järkevillä kalusteratkaisuilla saa ihmeitä aikaan. Kaikki asiat on ainakin käden ulottuvilla. Mulle se on sopinut ihan hienosti. 

Päätin tehdä jotain terveysvaikutteista mutta sitten vastapainoksi jotain joka on vaan silkkaa nautintoa. Molempiahan pitää kuitenkin elämässä olla.

Tekaisin ensin uuden vihersmoohtiepommin. Kauramaitoa käytin taas pohjana ja siihen avokado, pinaattia, sitruunaa ja tällä kertaa myös ananasta mehuineen. Siitä taas vitamiinit sun muut visusti talteen.



Siinä sitä on...Voimajuomaa!

Vihersmoothien lisäksi mä tutustuin ihan livenä itelleni ihan uuteen terveyspommiin nimeltään lehtikaali. Oon monta kertaa kyllä kaupassa kattonut sillä silmällä näitä tumman vihreitä ryppyisiä lehtikasoja mutta tuuminut aina, että täytyy opetella joskus niistä jotain valmistamaan. Nyt kun lueskelin tuon verenpaineasian tiimoilta näitä ravitsemusjuttuja niin lehtikaali ryöpsähti silmille vähän sieltä sun täältä. Siinä kun on valtavasti erilaisia vitamiineja, rautaa, kalsiumia.. Lisäksi siitä löytyy myös magnesiumia ja kaliumia jotka on juurikin ne taikasanat sydämen hyvinvoinnin kannalta. Nimenomaan verenpainetta alentavana asiana. Kun listaan lisää vielä antioksidantit jotka saattavat auttaa suojautumaan syövältä sekä detox vaikutus niin tää maalaistollo on myyty. Niinpä sitten kauppakassistani löytyi oheinen mytty monen muun kasviksen seasta:


Mä googlettelin sitten samantien tietenkin valmistusohjetta ja päädyin oikein kunnolliseen hierontaan. Kyllä, päädyin antamaan lehtikaalelle oikein niskahartiahieronnan. Ensin leikkasin kovat lehtiruodit kokonaan pois ja pienin lehtiosat sopivan kokoisiksi paloiksi. Niinkun nyt yleensäkin salaatin pienin. Laitoin palat kulhoon ja päälle puristin sitruunan mehua, ripottelin vähän suolaa ja pikku loraus oliiviöljyä. Sitten vaan hieromaan oikein kunnon ottein. Siis kunnon puristelua ja vaivausta mä harrastin sen 5 minuuttia. Salaatti muutti muotoaan paljon pehmeämmäksi ja kun maistoin eka kertaa niin suutuntuma oli oikein miellyttävä. Ei yhtään kuiva eikä sitkeä enää. Tämän näköistä siitä sitten tuli:


Oli muuten oikeasti tosi hyvää....

Tein tosta sitten simppelin tuoresalaatin mihin tuli kaalen lisäksi jääsalaattia, paprikaa ja kurkkua. 

Lisäkkeeksi ajattelin sitten tehdä vielä marinoituja punasipuleita joita ei vähään aikaan oo ollutkaan ja jotka on kyllä sellanenkin monitoimiherkku ettei paremmasta väliä. Tällä kertaa googlettaessa tuli vastaan Akseli Herlevin kirjassa ollut resepti jota tietty piti hiukan muokata sen mukaan mitä meiltä löytyi kaapista.

Alkuperäinen ohje on seuraavanlainen:

MARINOIDUT PUNASIPULIT
4 punasipulia
½ dl punaviinietikkaa
3 rkl oliiviöljyä
1 dl sokeria
suolaa ja mustapippuria

Mä laitoin kaksi isoa sipulia ja omenaviinietikkaa. Muuten samat ainekset ja määrät kun Akselin ohjeessa. Ai saakeli että tuli hyvää, nam...... Kannattaa antaa marinoitua huoneenlämmössä ainakin tunti ja kun laittaa purkkiin niin sitä on helppo sheikkailla aina välillä niin maut tasoittuu.



Sellaset herkut tällä kertaa. Toki tein ihan perusruuankin joka ei tällä kertaa ollut mitään hirveen kevyttä sekään. Ajattelin että välillä vähän vaihtelua kasviksiin ja kanaan :) Tekaisin uuniin muusin ja kun se oli hetken uunissa itsekseen lämmitellyt niin päälle lenkkimakkaraveneitä joihin päälle sinappia, ketsuppia, paistettua sipulia, tomaattisiivuja ja juustoraastetta. A vot!! Kyseinen tuoresalaatti sopi kyllä loistavasti tämmösen raskaamman ruuan kylkeen.

Kokkaaminen on sitte kivaa.....

rakkaudella,
Sartsa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti