keskiviikko 21. maaliskuuta 2018

POROKIUSAUS

Pikaisesti pakko jakaa ihan sairaan hyvä ruokavinkki. Oikein sellanen laiskan kokin erikoinen. Eilen kävin nimittäin sellanen juttu vähän kun vahingossa, että meidän uunissa paistui POROKIUSAUS. Jaa että mitenkö tähän vahinkoon päädyttiin? No sillälailla että menin kauppaan suoraan töistä päin ilman että olin yhtään miettinyt mitä ruuaksi vois laittaa. Se nyt on aina virhe :D ei tuu mitään mieleen kun kaupassa kiertelee. Mulla kävi nyt niin, että tuumin tehdä keittoa. En kuitenkaan ajatellut jaksavani perunateatteria vaan ajattelin että ostan pakkasesta sellasen valmiin keittoaines sekoituksen. Ei siis  niitä keittojuureksia vaan semmonen isompi pussi missä on perunat ja kaikki valmiina. Siis näitä  Niinhän mä sitten ostin. Ja huomasinkin pussin takana muutaman ruokaohjeen joista yks oli broilerikiusaus. Ahaa, tottakai kiusauksen voi tehdä muustakin kun perunasipulista. Vaihdoin keiton siis lennosta kiusaukseen ja ei muuta kun kaupassa paluu aiemmille hyllyille miettimään mitä mä sinne kiusaukseen laitan. Silmiin osui poronkäristys ja koska meillä oli jääkaapissa savuporotuorejuustoa niin valinta oli selvä. Tehdäänpäs vähän fiinimpi kiusaus.

Ruskistin siis pannulla poronkäristyksen ja laiton sekaan puoli pakettia savuporotuorejuustoa joka suli ja oikeastaan imeytyi lihaan. Sitten vaan ihan normin kiusauksen tyyliin osa noista kasviksista ekku pohjalle, päälle rouhaisin vähän mustapippuria ja heittelin hitusen suolaa. Poronliha siihen päälle ja vielä päällimmäiseksi kerros kasviksia. Nekin maustoin vielä suolalla ja pippurilla. Kaadoin ruokakerman (vieläpä sellaisen kevyemmän version) siihen päälle ja ei muuta kun uuniin vaan. 200 asteessa annoin olla ensin puoli tuntia ja sitten otin sen verran pois, että kaadoin juustoraasteen päälle. Sitten vielä toiseksi puoleksi tunniksi uuniin. Tosin sammutin uunin siinä 45 minuutin kohdalla.

Voi pojat että oli muuten hyvää. Ihan vei kielen mennessään. Lisukkeeksi hieroin vielä vähän lehtikaalta, jonka sekaan laitoin niitä marinoimiani punasipulirenkaita. Slurp!!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti