tiistai 5. tammikuuta 2016

LONTOO 2014

Alotetaas viimeisimmästä kaupunkikohteesta nämä reissumakustelut :) Eli marraskuussa 2014 lähdettiin Elinan kans rippilahjareissulle Lontoon sumuun :D No tällä kertaa ei luultavasti vuoden ajasta johtuen ollu sumua sen kummemmin kun jatkuvaa sadettakaan. Matka alkoi mukavasti kun sai kerrankin mennä Tampereelta koneeseen. Siihen se helppous sitten jäikin ja lähes kaikki tökki sen jälkeen. Kun päästiin Gatwickin kentälle niin kuultiin että julkinen liikenne on ihan sekaisin joittenkin lakkojen takia. Bussilippua ei edes suostuttu myymään tiskiltä sillä jonotusajat oli kuulemma ihan älyttömät, pyysivät vaan valitsemaan joko junan tai bussin ja menemään laiturille odottelemaan että koska kyyti tulis. No me valittiin bussi ja sitten todella odotettiin ja odotettiin ja odotettiin.... Vihdoin kun päästiin bussiin niin hirveitten ruuhkien takia matka kesti ainakin kolme kertaa kauemman kun sen piti. Loputtomalta tuntuneen ajan jälkeen tultiin rättiväsyneenä asemalle josta piti vaihtaa metroon. Siinä kohtaa alkoi olla kapasiteettiyksikkö jo niin väsynyt ettei kerta kaikkiaan älli sanonut yhtään että mihin mennä tai mistä saada liput. Käveltiin suoraan luukulle ja kerrottiin ystävälliselle tädille mihin maalaiset haluais pohjastua vielä sen illan aikana. Täti opasti hienosti ja myi meille Oyster card matkustusliput joihin sai kätevästi sitten ladattua rahaa myöhemmin. Osuttiin oikeaan metroon ja osattiin jopa oikealla asemalla poiskin. Sitten alkoi olla jo kroppa yhtä väsy kun entisestään pehmenneet aivotkin joten en edes yrittänyt ottaa karttaa käteen ja suunnata hotellille. No Way!! Taksi alle ja suoraan hotellin ovelle. Helpotuksen huokaus kun oltiin hotellilla asti vihdoin. Yks koettelus silti vielä.... Ruokaa oli saatava. Oli pimeä, satoi vettä kaatamalla ja karttakaan ei tahtonut osua käteen oikein päin. Siis läheltä vaan pikku kioskista jotain mikä näytti edes etäisesti syömäkelpoiselta, vatta täyteen, iltapesut ja tutimaan. Unta ei todellakaan tarvinnut odotella.

Meidän hotelli oli ihanalla alueella Notting Hillissä. Ympärillä todella perinteistä englantilaista asutusta ja muutenkin ihanan hiljaista ja rauhallista. Mä laitan kuvina tähän jotain mitä nähtiin ja koettiin muutaman päivän vieralun aikana:
Hotelli oli sympaattinen :)


No itse Big Ben
Näkymä hotellihuoneesta :) Alue oli siis ihan
tavallista omakotialuetta ja mä ainakin ihastuin näihin mun mielestä tyypillisiin englantilaisiin rakennuksiin. Lisäksi metroasema oli ihan pienen kävelymatkan päässä hotellilta joten liikkuminen oli helppoa kaupungin eri osiin. Tuntui myös kivalta että hotelli oli rauhallisella paikalla ja illallakin uskalsi ihan hyvin kulkea pelkäämättä.


Oikealla olevassa kuvassa tietenkin Big Ben. Tämä oli näkymä kun noustiin metrosta maan pinnalle. Oli muuten aika vaikuttava kokemus, kuva ei ihan kerro tietenkään kokoluokkaa. Ekan päivän me kierreltiin Westminsterissä siellä sun täällä ristiin rastiin ja ihasteltiin Big Benin lisäksi parlamenttitalon suuruutta. Nähtiin yksityiskoulun pihapiiriä, ja monia ihania pikkukatuja ja kujia kun uteliaana tutkittiin paikkoja. Alapuolella kuvassa oleva Westminster Abbey valloitti meidät. Vietettiin sisällä kierrellen ja opastusta kuunnellen ainakin 2,5 tuntia.. Olihan kokemus!!Williamin ja Cathrinen häät olivat olleet juuri täällä.

Westminster Abbey





















Buckinghamin palatsin portteja


Elina Buckinhamin palatsin portteja ihmettelemässä.
Oli kimallusta ja krumeluuria yllin kyllin.




       
                 



Kensingtonin palatsin puutarhasta
Kensingtonin palatsin puutarhaa

Kensigtonin palatsin portti

Palatsin asukkaat <3 
Kolmannen päivän kohteena oli kaikin puolin ihana Kensingtonin palatsi. Se oli kyllä jotenkin ihana niin ulkoa kun sisältäkin ja kuningatar Viktorian elämästä kertovat näyttelyhuoneet oli kyllä ajatuksia herättäviä. Ihana rakkaustarina Albertinsa kanssa liikutti tälläisen herkkiksen ihan kyyneliin asti. Ehdottomasti kannattaa vierailla jos sielä päin satutte joskus matkustella. Tuli sellainen lämmin fiilis tämän palatsin asukkaista kautta aikain ja kun nytkin sielä asustavat William ja Kate lastensa kanssa jotka mun mielestä on sympaattisimpia ja maanläheisempiä kuninkaallisia mitä mä tiedän niin tuntui että rakennuksessa oli jotenkin hyvä henki.
Piccadilly cirkus.. pakkohan tämä nyt oli kuvata :)

Dianan muistoksi oli tehty muistopolku josta tämä laattakin on
Ihanat päivät Lontoossa sisälsivät paljon metroilua (todella helppoa vaikka metrokartta ensin vähän hämmästytti ja kummastutti linjojen määränsä takia), paljon kävelyä, vähän shoppailua ja muuten vaan fiilistelyä.

Vielä joskus London is calling <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti