perjantai 1. tammikuuta 2016

MATKALLA MAAILMALLA

Vuoden aluksi ja ikuisen matkakuumeen taas nostaessa päätään aloin miettiä kaikkia reissuja mitä on tullut maailmalle tehtyä. Paljon on omatoimireissattu ja pääosin koluttu Euroopan kaupunkeja. Usein on tehty niinkin että on vain katsottu mihin saisi halvat lennot ja sitten sitä mukaa ollaan menty. Ihan ensimmäinen kohde sattui olemaan tarunhohtoinen Rooma. Siinäpä sitä olikin sitten pienelle maalaistytölle ihmettelemistä kun pelkästään lentokenttä oli kun ihmemaa ja lentäminen jännitti.

Roomassa (v2008)koluttiin kaikki nähtävyydet matkaoppaan top 10 listalta mutta lisäksi käveltiin todella paljon pitkin ja poikin kaupungin katuja ja kujia. Aistittiin kaupungin tunnelmaa. Pysähdyttiin ihanalle gelatolle kun siltä tuntui. Keskityttiin ihmettelemään vastaan tulleita ihmeitä. Myöhemmin olen saanut vielä toisenkin kerran käydä tuossa ihanassa kaupungissa (2012) Molemmilla kerroilla Roomaan on jäänyt pala sydäntä <3 Tästä ihanaakin ihanammasta kaupungista riittäisi kerrottavaa vaikka kuinka paljon mutta jätetään tuonnemmaksi ehkäpä odottamaan omaa postausta.

Ateenan ihanan hellivässä helteessä saatiin käydä seuraavaksi (2009) Hotelli oli pikkukujalla jossa haisi kusi ja narkkarit piikitti nurkan takana iltaisin mutta se ei tahtia haitannut. Lisäksi ekana päivänä oli kadut suljettu mellakkapoliisin toimesta mutta sekään ei meitä hidastanut, tulta päin vaan ;) Kaupungissa oli historian havinaa niin paljon kun jaksoi katsella mutta yhtenä päivänä me lähdettiin saarihyppelylle. Se oli aivan ihana!! Käytiin kolmella eri saarella..Ensin Hydralla jossa ei ole minkäänlaisia moottoriajoneuvoja, aaseilla sielä naiset kävi kaupassa, sitten Poroksella joka ei säväyttänyt ihanan Hydran jälkeen juurikaan ja viimeisenä Aegina jossa käytettiin aika hyödyksi jäämällä biitsille ja uimaan. Laivalla syötiin ruuat ja nautittiin viilentäviä juomia, oli niin kuuma että aurinkorasva härskiintyi iholle..Voi  huokaus, kyllä kelpais tässä hetkessä kun koko ajan tuntuu olevan kylmä.

Pariisissa (2010) olimme hiukan outoon aikaan kun monet matkustavat sinne keväällä tai kesällä. Me oltiin marras-joulukuun vaihteessa. Ekaa kertaa myös vuokrattiin Homelidays.com sivulta vuokra asunto hotellin sijaan. Ja kyllä kannatti. Meidän asunto oli pienellä saarella Ile de la cite. Paikassa jossa ei olisi tullut käytyä ellei oltaisi sielä asuttu. Hiukan varakkaimpien aluetta jopa. Taas oli kaupungissa nähtävää miltei ähkyyn asti. Kylmäkin oli ja mä olin tosi huonossa kunnossa. Kovassa flunssassa ja ehkä oli kuumettakin sillä joka ilta mä hytisin peiton alla kun päästiin asunnolle. Mutta taas tuli ihania muistoja ja pala sydäntä jäi sille tielle.

Seuraavana kohteena taiskin olla Madrid (2011). Jännä kohde edellisten jälkeen sillä kulttuuria tai ainakaan historiaa ei ollut niin paljon kun edellisissä kohteissa. Aurinkoa, lämpöä, rentoa fiilistä sitäkin enemmän. Jälleen törmättiin valtavaan mielenosoitukseen mutta käveltiin vaan reteesti vastakarvaan. Kaikkein eniten tuohon astisista reissuista chillailu meininkiä ehdottomasti. Rakas ystäväni Piia oli eka kertaa reissus mukana ja voi sitä kanssamatkustajien riemua kun sai seurata Piian lentopelkoista olemusta kun lennettiin koneella :) Ja sitä riemua kun ystävä pääsi ekaa kertaa aidosti iloitsemaan siitä että on reissussa uudessa maassa. Fiilismuistot on parhautta.

Joulutoreilla piipahdettiin Budapestissa (2013) ja taas oli ihan uudenlainen kokemus edessä. Kaunis oli tämäkin kaupunki vaikka kesällä varmaan vielä enemmän arvossaan kun on vihreämpää. Kylmä oli mutta gluhwein lämmitti mukavasti. Löydettiin tiemme Budapestin ainoan nukkekorjaajan vastaan otolle, ihana käsityöläisnainen piti pientä putiikkia jossa oli kaikenlaista käsillä tehtyä myynnissä.

Voi voi näitä muistoja, miten paljon rikkaampi sitä onkaan kun on päässyt näkemään ja kokemaan. Onneksi matkustelu on jäänyt tärkeäksi osaksi mun elämää ja sitä täytyy saada määräannoksina säännöllisesti... Ehkäpä näistä reissuista teen vielä joskus kuvien kera makupalapostauksia, kuka tietää ;)

Näihin kuviin ja tunnelmiin vuoden ekan päivän iltaan morjens!!

-Sartsa-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti