keskiviikko 6. tammikuuta 2016

PAKKANEN PANEE

..mutta minä en, laulaa Pate Mustajärvikin :) Mä en tienny oikein mitä olis ajatellu kun aamulla epäuskoisena hieroin silmiäni lämpömittarin äärellä. -26 ja risat!!! Ei.. nyt mä en vaan kerta kaikkiaan ala. Tupa oli kylymä ku hollitalli eikä muutaku yäkkärien päälle vaan samantien jotaki toppaverhaa ja rahtaamaan polttopuita lämmitys urakkaa varten. Takkaan valakia ja lämmittelyä siinä hetkisen kunnes päätin laittaa puuhellaankin tulet alle. No siitä oli koivupuun rätinän romanttisuus kaukana kun ei meinannu sitte millään syttyä valakia vaikka kaikki kommervenkit tein. Kotvan kun siinä juttelin sille pesälle ja manasin kaikki manoosanat monikertoohin niin syttyihän se. Aamu siis meni kivasti näitten kahden kohteen väliä rampates... takka, puuhella, takka, puuhella.

Onneksi mus on vissiin vähä jotain tarkkaavaisuushäiriön tynkää sillä pystyn sujuvasti tehdä montaa asiaa yhtä aikaa. Vaarana tietysti on se, että kaikki jää silleen viittä vaille valmiiksi mutta nytkin huomasin jossain vaiheessa että tein tuota lämmityhommaa, hoitelin pyykkejä ja tiskejä sekä siivoilin yhtä aikaa. Master of multitasking :D Noh... kaikki tuli tehtyä vaikkakin märät pyykit odotti narulle laittoa tovin, tiskivesi kylmeni kertaalleen ja ainaki yhyreesti meinasin kompastua keskelle lattiaa jääneeseen siivousvälineeseen. Mutta yhtä kaikki, tehty on!!! Ja viäläpä ruuatkin.. vitsit miten kätevä emäntä täs huushollis onkaan <3

Mutta vielä tuosta pakkasesta niin ei... ei se vaan käy!! Vaikka kuinka yrittää psyykata ittiänsä että on ihanaa kun on 4 erilaista vuoden aikaa ja joo niin on nättiä talvella pihalla ja pääsis vaikka luistelemaan niin olispa hyvää reisi- ja hanurilihasjumppaa ja niin kivasti narskuu lumi jalkojen alla niin ei vaan toimi. Mä oon syntyny auringon lapseksi ja tarviin lämpöä. Nyt!! Heti!! Eikä ainakaan tämmösiä pakkasia ku tänään.. Sanottakoon että osa noista talven jutuista on oikeesti ihan kivoja mutta jos asteet pysyis siinä -10 tietämillä max.

Loppiaista lusitaan... tiärä vaikka lähtis kärkkymään synttärikahveja tuohon vähään matkaan ;) Josko vaan autoni Ilse suostuu mihinkään tämmösenä päivänä.

Onneksi eilen tuli ihanan kaiman kans varattua matka aurinkoon toukokuulle. On jotain mitä fiilistellä ja odottaa näinä kylminä ja pimeinä aikoina. Kyllä tää tästä suttaantuu!!

-Sartsa-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti